تعریق بیش از حد

درمان تعریق بیش از حد؛ تشخیص و درمان

راه حل من چیست؟ بیشتر مردم، تعریق زیاد را، نشانه ضعف بهداشت فردى تلقى مى‌کنند، بنابراین فرد مبتلا به تعریق بیش از حد بتدریج از اجتماع فاصله مى‌گیرد، اعتماد‌ به‌ نفسش را از دست مى‌دهد و حتى در مواردى باعث اضطراب، افسردگى وسواس و نهایتاً اختلال در عملکرد وى مى‌شود. عرق کردن، یک فرآیند طبیعى است و نقش مهمى در تنظیم دماى بدن، تنظیم آب و الکترولیت، دفع بعضى از مواد زائد و سموم و نرم و مرطوب نگه داشتن سطح پوست دارد. اما تعریق بیش ازحد، دردسرساز است و همیشه باعث خجالت فرد مى‌شود؛ تصور کنید، دانش‌آموزى که مبتلا به تعریق بیش از حد کف دست است و هنگام نوشتن، قلم و دفترش، کاملاً خیس مى‌شود. خانمى که دچار تعریق بیش از حد زیر بغل بود، به من مى‌گفت: سال‌هاست که آرزوى پوشیدن یک مانتوى سفید دارد ولى چون همیشه لباس‌هایش از زیر بغل تا کمر، خیس مى‌شود، نمى‌تواند لباس رنگ روشن بپوشد؛ یا خیلى از آقایان که همین مشکل را با لباس‌هایشان دارند و علاوه‌ بر این از بوى بد بدن هم رنج مى‌برند، یا به خاطر کف دست همیشه خیس‌شان، از دست دادن با دیگران خوددارى مى‌کنند یا هنگام رانندگى، فرمان اتومبیل‌شان کاملاً خیس و لغزنده مى‌شود و مشکلات دیگرى از همین دست …

تعریق بیش از حد و راه های درمان آن

تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروز

تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروزیس (hyperhidrosis) عبارتست از عرق کردن بسیار زیاد پوست، به نحوى که عملکرد فرد را مختل نماید، این افزایش تعریق به خودی خود آزاردهنده است ولی گاهی عوارض این افزایش تعریق به مراتب مخرب تر از مشکل اولیه مى‌شود. به عنوان مثال: افزایش تعریق و رطوبت ناشى از آن، باعث تغییر فلور طبیعى پوست و بروز عفونت‌هاى قارچى و باکتریایى و بوى بد بدن مى‌شود؛ ولى مشکل به همین جا ختم نمى‌شود و مى‌تواند زندگى فردى و اجتماعى فرد مبتلا به هایپرهیدروز را تحت‌ تأثیر قرار دهد.

روش‌هاى درمان تعریق زیاد 

درمان دارویى درمان‌هاى دارویى به دو گروه درمان‌هاى موضعى و خوراکى تقسیم مى‌شوند: درمان‌هاى موضعى ترکیبات موضعى ضد عرق (antiperspirant) که عموماً حاوى آلومینیوم کلراید هگزاهیدرات هستند و با اسامى تجارى مختلف نظیر hypercare ,drysol ,xerac AC فروخته می‌شوند. آلومینیوم کلراید هگزاهیدرات بعد از استفاده روی پوست، وارد کانال‌های غدد عرقی شده و مثل اسفنج، آب جذب می‌کند، به این ترتیب کانال‌های خروجی عرق مسدود می‌شوند و تعریق در موضع مصرف کاهش می‌یابد. ضد عرق‌هایى که بدون نسخه (OTC) فروخته مى‌شوند، حداکثر 5 ٪ آلومینیوم کلراید هگزاهیدرات دارند، ولى غلظت‌هاى بالاتر (٢۵-١٠٪) نیاز به نسخه پزشک دارد. موارد منع مصرف ضد عرق‌هاى حاوى کلرید آلومینیوم خانم‌هاى باردار و شیرده، همراه با دئودورانت‌ها، سابقه حساسیت و اگزما شرایط و مدت مصرف: پوست محل استفاده باید سالم باشد (زخم نباشد)، بهترین زمان مصرف، قبل از خواب است زیرا تعریق کمتر است، در ضمن دارو باید 6 تا 8 ساعت روى پوست بماند، پوست باید کاملاً خشک باشد، بهتر است دارو روى پوست تازه shave شده، استفاده نشود، روى لب‌ها، اطراف چشم و سوراخ‌هاى بینى هم نباید استفاده شود. مدت زمان مصرف دارو بین ۴ تا ٧ شب و سپس هفته‌اى یک تا دو بار مى‌باشد.   عوارض دارو ١- حساسیت به دارو و ایجاد قرمزى و کهیر، سوزش و خارش، ورم صورت و … ٢- رنگى شدن لباس داروهاى خوراکى ترکیبات آنتى کولینرژیک هستند که به دلیل عوارض شدید و عدم تحمل بیمار، کمتر تجویز می‌شود. درمان‌های جراحى قطع دائمى اعصابى که غدد عرق را تحریک مى‌کنند (سمپاتکتومى) که تیر آخر ترکش است. برداشتن پوست موضع مبتلا به تعریق بیش ازحد تخلیه حفره زیر بغل به روش لیپوساکشن.

  • استفاده از ضد تعریق ها (Antiperspirants) : این روش معمولا” اولین اقدام درمانی است زیرا مقرون به صرفه است و اگر درست استفاده شود می تواند تا حدی مؤثر باشد.محصولات ضد تعریق حاوی ماده ای هستند که در تماس با عرق متورم شده و منافذ غدد عرق را مسدود کرده و جلوی تعریق را می گیرد؛ معروف ترین ماده ی مؤثره ضدتعریق “آلومینیوم کلراید” است. محصولات ضد تعریق، ممکنست در بعضی افراد باعث سوزش و تحریک پذیری پوست شود.
  • استفاده از داروها: داروها می توانند با مکانیسم های مختلف جلوی تعریق را بگیرند ولی در بیشتر موارد علاده بر مهار تعریق عوارض نامطلوبی مثل خشکی چشم، تاری دید، خشکی دهان و افزایش ضربان قلب ایجاد می کنند که مصرف این داروها را محدود می کند.

جراحی: برای درمان تعریق بیش از حد ،دو روش جراحی وجود دارد:

  • خارج کردن غدد عرق از بدن: بیشتر برای غدد عرق زیربغل استفاده می شود. این عمل بصورت سرپایی انجام شده و نیازی به بیهوشی عمومی ندارد . این عمل ممکنست از طریق : بریدن و خارج کردن غدد عرق از پوست، لیپوساکشن و بیرون کشیدن غدد عرق با ساکشن ، کورتاژ و اسکراپ غدد عرق و یا تخریب غدد عرق با لیزر انجام شود .جراحی ممکنست با خطراتی همراه باشد . به جز عوارض موقت مثل عفونت ، تورم و کبودی موضع عوارض دائمی این جراحی عبارتست از؛ کاهش و اختلال حس لمس در پوست زیر بغل و باقی ماندن جای زخم جراحی.
  • سمپاتکتومی: در این روش پزشک جراح؛ اعصاب سمپاتیکی که باعث تحریک غدد عرق می شوند را از بین می برد تا تعریق را متوقف کند . عوارض جانبی این جراحی عبارتست از : آسیب دائمی اعصاب ، افت شدید فشار خون، ضربان قلب نامنظم و عدم تحمل گرما و حتی مرگ.

دستگاه تخریب کننده غدد تعریق:

یکی از جدیدترین متدهای درمان تعریق بیش از حد است که با استفاده از انرژی الکترومغناطیسی  غدد عرق تخریب می شود، این غدد پس از تخریب، برای همیشه از بین می روند. این تکنیک فعلا” فقط برای درمان غدد زیر بغل کاربرد دارد زیرا این ناحیه از بدن به اندازه کافی چربی زیرپوستی دارد تا در برابر تابش انرژی الکترومغناطیس از خود محافظت نماید. بنابراین نمی توان از این دستگاه برای معالجه تعریق بیش از حد دست و پا استفاده کرد زیرا این نواحی چربی کافی ندارند. برخلاف سایر روش های فوق الذکر هنوز در مورد این روش درمانی اطلاعات زیادی وجود ندارد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

روش‌های درمانی دیگر

روش یونتوفورز (iontophoresis) که با استفاده از جریان الکتریسیته و از طریق یونیزه کردن آبی که عضو مبتلا به تعریق بیش از حد، در آن قرار گرفته است، انجام می‌شود؛ جلسات متعدد (١٠-٨ جلسه) و طولانی (۴٠-٣٠ دقیقه) و نیاز به تکرار جلسات درمانی، هر یک تا چهار هفته براى حفظ اثر درمانى و احساس ناخوشایند سوزن سوزن شدن پوست و هزینه بالاى این روش، استفاده از یونتوفورز را محدود کرده است. روش دیگر، استفاده از لیزر Co2 یا Nd-YAG است که با تخریب غدد عرق پوست ناحیه مبتلا عمل می‌کنند، ولی درمان بالیزر، هنوز مقرون‌به‌صرفه نیست.

درمان تعریق با بوتاکس

به دلیل مشکلات و محدودیت‌هاى روش‌هاى درمانی دارویی (اثربخشی کم و عوارض زیاد) و جراحی (تهاجمی و گران بودن)، مشخص مى‌شود که چرا تا پیش از این، درمان تعریق بیش از حد زیر بغل، کف دست و پا، چندان رضایت‌بخش نبود؛ تا اینکه معجزه بوتاکس، تحول بزرگی در این زمینه ایجاد کرد، بطوریکه درحال حاضر، خط اول درمان تعریق بیش از حد زیر بغل، کف دست و پا؛ تزریق بوتاکس (دیسپورت) در پوست ناحیه مبتلاست. این روش بسیار مؤثر بوده، عوارض و مشکلات درمان‌های دارویى و جراحى را ندارد، غیرتهاجمى است و دوره نقاهت ندارد، درمطب انجام مى‌شود، ساده و ارزان است.

تزریق بوتاکس براى درمان تعریق بیش از حد زیر بغل، کف دست و پا

بوتاکس از طریق قطع ارتباط اعصاب محرک سمپاتیک با غدد عرق، مانع ترشح عرق مى‌شود و در صورت تزریق صحیح، آنقدر مؤثر است که باعث خشک شدن کامل موضع مى‌شود؛ به همین علت نتیجه درمان براى مبتلایان به تعریق بیش از حد که مدت‌ها، از احساس خیسى ناشى از عرق، رنج می‌بردند، بسیار رضایت‌بخش است. بوتاکس باید در قسمت عمیق درم، جایى که غدد عرق قرار دارند، تزریق شود. تعداد تزریق بستگى به وسعت ناحیه مبتلا دارد، بطور متوسط در هر سانتى‌متر مربع پوست یک تزریق انجام مى‌شود؛ گرچه می‌توان بصورت دستی، تزریق کرد ولی بهتر است تزریق با گان مزوتراپى انجام شود تا دارو، به‌مقدار مناسب و در عمق مناسب پوست تزریق شود و درد ناشى از تزریق هم، به حداقل برسد. این روش معمولاً درد ندارد ولی درصورت حساسیت بیمار، بیحسی موضعی اعمال می شود. ٢۴ تا ۴٨ ساعت بعد از تزریق، تأثیر بوتاکس در قطع ترشح عرق شروع شده و تا یک هفته کامل مى‌گردد. دو هفته بعد، پوست ناحیه مبتلا، مورد ارزیابى قرار مى‌گیرد و در صورت مشاهده نقاطى که ترشح عرق در آن‌ها ادامه دارد، تزریق بوتاکس در آن نقاط انجام مى‌شود. هدف درمانى؛ خشک شدن پوست و توقف ترشح عرق است. اثر بوتاکس ٩ تا ١٢ ماه باقى مى‌ماند و بعد از چند نوبت تزریق (تقریبا سالی یکبار)، تعریق تا حد زیادى کاهش خواهد یافت، بطوریکه مختصر تعریق باقى مانده، با درمان دارویى موضعى به خوبى قابل کنترل خواهد بود.

عرق چیست و چرا عرق می کنیم؟

عرق کردن یا تعریق یک عملکرد طبیعی و سالم بدن است که تا چند ماه پس از تولد شروع می شود. ما برای کاهش دمای بدن بیشتر عرق می کنیم، فرآیندی که به عنوان تنظیم دما شناخته می شود. سیگنال های مغزی ما بیش از 3 میلیون غده به بدن می فرستند تا عرق (مایعی شفاف که از آب ، نمک ها و پروتئین ها ساخته شده است) آزاد شود. با تبخیر این مایع از پوست ما، دمای بدن ما را پایین می آورد. تعرق یا هایپرهیدروز یک مشکل شایع است که می تواند باعث عصبانیت و ناراحتی زیادی در فرد شود. تحقیقات نشان داده است که حدود دو تا سه درصد از آمریکایی ها دچار تعریق زیاد در زیر بغل یا کف دست خود می شوند.

تعریق زیاد زیر بغل معمولاً در اواخر نوجوانی و بلوغ رخ می دهد، در حالی که تعریق بیش از حد کف دست و کف پا در سنین پایین تر (حدود 13 سالگی) روی بدن اتفاق می افتد. نگران نباشید و این مشکل را درمان نکنید، تا آخر عمر با شما خواهد بود. به طور کلی، تعریق می تواند آزاردهنده و شرم آور باشد. این فرایند می تواند لباس های شما را لکه دار کند، لحظات عاشقانه و نزدیک را با شریک زندگی شما خراب کند یا به طور کلی بر کیفیت روابط اجتماعی شما تأثیر بگذارد.

تعریق بیش از حد

حالا چرا عرق می کنیم؟

گرما و رطوبت:

در صورت افزایش دما، غدد عرق فعال شده و عرق تولید می شود. تعریق یک راه طبیعی برای خنک نگه داشتن بدن است. بخشی از عرق از پوست تبخیر می شود و در نتیجه عرق در صورت و بدن به وضوح قابل مشاهده است؛ هنگامی که هوا مرطوب است، احساس گرما نمی کنیم. زیرا هرچه هوا مرطوب تر باشد، عرق بدن کمتر می شود.

عصبانیت:

وقتی عصبانی می شوید و به نقطه جوش می رسید، بدن هورمون های استرس را آزاد می کند و در نتیجه ضربان قلب و فشار خون سریعتر می شود و همچنین دمای بدن افزایش می یابد که منجر به تعریق می شود. خشم، در موارد نادر، یک احساس سالم است. اما اگر به طور منظم اتفاق بیفتد ، منجر به از دست دادن شوخ طبعی و نشانه ای از مشکل می شود.

ورزش:

تعریق در حین ورزش نشان می دهد که شما سالم هستید. زیرا وقتی عرق می کنید، آب خود را از دست می دهید، به ویژه وقتی گرم است. بنابراین، شما باید مایعات بیشتری بنوشید. این کار را انجام دهید و بعد از تمرین آب بنوشید. با رعایت این نکته می توانید درجه حرارت و عملکرد بدن خود را تنظیم کنید.

فشار روانی:

وقتی فردی شغل مهمی را از دست می دهد یا در حضور شخص دیگری مورد قضاوت قرار می گیرد، استرس، ترس و شرم بدن را عرق می کند. استرس غدد عرق کف دست و کف پا را تحریک می کند، به طوری که در هنگام عصبانیت دست دادن بسیار ناراحت کننده است.

تب:

هنگامی که بیمار می شوید، مغز شما اغلب دمای بدن را چند درجه افزایش می دهد. هر زمان که بدن با میکروب ها مبارزه می کند، فرد دچار تب و لرز می شود. به محض پایین آمدن تب و بازگشت دمای بدن به حالت عادی، بدن دوباره گرم می شود و شما شروع به عرق کردن می کنید، تعریق به خنک شدن بدن و بازگشت دمای بدن به سطح طبیعی کمک می کند.

بیماری:

لازم نیست تب داشته باشید. تعریق می تواند به دلیل درد قفسه سینه همراه با بیماری قلبی به نام آنژین باشد که باعث حمله قلبی می شود. عفونت ها، دیابت و تیروئید بیش از حد فعال نیز می توانند تعریق را افزایش دهند. برخی بیماری ها مانند سرطان، سل و ایدز می توانند باعث تعریق شبانه شوند. اگر تعریق زیاد مشکل ساز است، به پزشک خود مراجعه کنید.

انواع هیپرهیدروز

انواع هیپرهیدروز (تعریق بیش از حد)

برخی افراد به طور عجیبی عرق می کنند جوری که بسیار اذیت می شوند و عطر و ادکلن گران قیمت و انواع مام و بادی اسپلش هم جوابگو نیست در چنین حالتی فرد دچار بیماری شده است که بدنش بیش از حد عرق می کند، این بیماری خیلی عجیب به نظر می آید زیرا هیچ منبعی باعث تحریک یا بروز نمی شود، این بیماری در زیر بغل، کف دست یا کف پا صورت می گیرد.

هیپرهیدروز کانونی اولیه:

تعریق عمدتا در پاها، بازوها، صورت، سر و زیر بغل رخ می دهد، معمولاً در دوران کودکی شروع می شود، 30 تا 50 درصد از افراد مبتلا به این نوع سابقه خانوادگی تعریق زیاد دارند.

هیپرهیدروز کانونی ثانویه:

هایپرهیدروز ثانویه عبارت است از تعریق ناشی از بیماری یا به عنوان عارضه جانبی برخی از داروها. معمولاً در بزرگسالی شروع می شود. با این نوع، می توانید در تمام بدن یا فقط در یک منطقه عرق کنید. همچنین می توانید هنگام خواب عرق کنید.

عواملی که می‌تواند باعث این نوع شود شامل، بیماری قلبی، سرطان، اختلالات غده آدرنال، سکته مغزی، پرکاری تیروئید، یائسگی، آسیب های نخاعی، بیماری ریه، بیماری پارکینسون، بیماری عفونی می باشد.

دلایل و علل تعریق بیش از حد

در ادامه سعی می کنیم با کمک دکتر قانعی به این مسئله بپردازیم، چند موارد را نام خواهیم برد که می تواند در تعرق بدن شما دخیل باشند.

بیماری هایپرهیدروز:

برخی افراد به خاطر تعریق زیاد بسیار اذیت می شوند و عطر و ادکلن گران قیمت و انواع مام و بادی اسپلش هم جوابگو نیست در چنین حالتی فرد دچار بیماری شده است که بدنش بیش از حد عرق می کند، این بیماری خیلی عجیب به نظر می آید زیرا هیچ منبعی باعث تحریک یا بروز نمی شود، این بیماری در زیر بغل، کف دست یا کف پا صورت می گیرد.

 غدد تعرق

برخی افرادی که حس می کنند بیش از حد عرق می کنند در واقع خیلی بیشتر از یک انسان معمولی این افراد در زیر پوست خود غدد بیشتری دارند در نتیجه بیشتر عرق می کنند، در واقع به گونه ایی از مورد اول جدا می باشد اما واقعا خیلی اذیت کننده است.

برخی رژیم های غذایی

یک سری موارد را باید رعایت کنید، شاید بپرسید آیا غذا خورد تاثیر در تعرق دارد؟ که جواب شما بله است، مثلا نباید هر غذایی را بخورید، غذای تند باعث می شود بدن شما گرم بشود، و بیشتر عرق کند این عمل منجر این میشود که شما ناخواسته غده ی تعریق خود را تحریک کرده باشید در نتیجه بیشتر از یک فرد معمولی بدن شما عرق می کند.

محیط زندگی

برخی از افراد در محیط خواستی زندگی میکنند؛ مثلا در مناطق مرطوب یا شهر هایی نزدیک دریا، این امر باعث می شود بدن شما بیشتر عرق کند، زیرا این مکان ها واقعا غده های تعرق را بسیار حساس می کند و شما احساس می کنید که بدنتان به نسبت دیگر افراد بسیار عرق کرده است.

استرس

این استرس لعنتی در همه جا پیدایش می شود اگر بتوانیم این مسئله را در خود حل کنیم 90 درصد سلامت جسم و روح خود را بدست می آوریم. شاید برخی دانش آموزان استرسی یا برخی افراد استرسی را دیده باشید از شدت استرس کف دستان خیس می شود! حتی نمی توانند به چیزی دست بزند. علت این تعرق در بدن فردی که استرس دارد این است که وقتی فرد استرس دارد تپش قلب دارد که این امر باعث به جریان افتادن خون در بدن می شود در نتیجه بدن برای خنک شدن نیاز پیدا می کند تا عرق کند، در این زمینه عرق کردن برای سلامتی مهم و ضروری است و جای نگرانی ندارد اما باید یادبگیرید تا استرس و اضطراب از خود دور کنید.

یائسگی

دوران یائسگی در برخی از موارد در خانم ها واکنش های زیادی را به همراه دارد مثلا تغییرات هورمونی در بدن شما سبب می شود که گاهی واکنش هایی از قبیل عرق کردن را در خود ببینید.

 بلوغ

دوران بلوغ چه در بین دختران چه در بین پسران این گونه است که بدن با شدت بسیار زیادی تعرق همراه می شود و این هم به علت رشد هورمون ها است. این تغییرات باعث افزایش سطح استرس می شود و واکنش بدن در این بخش باعث مکانیزم دفاعی عرق ریختن می شود.

بارداری

بارداری با تغییرات شدید خلقی همراه است. در دوران بارداری نیز بدن هورمون ها و سوخت بیشتری آزاد می کند. بنابراین ، تعریق در این موارد شدیدتر است. برخی از زنان هنوز هم پس از بارداری به شدت عرق می کنند.  بدن در تلاش است تا با عرق کردن مقدار زیادی از اب اضافی را در خود کاهش دهد.

 دیابت

افراد مبتلا به دیابت بیش از حد معمول عرق می کنند. دو دلیل برای این پدیده وجود دارد. یکی اینکه افراد دیابتی غالباً دارای اضافه وزن هستند. اضافه وزن باعث افزایش انرژی بدن می شود که منجر به افزایش تعریق می شود. دلیل دوم این به دلیل افزایش قند خون است. اگر سطح قند خون بیش از حد باشد، نورون ها آسیب می بیند در نتیجه نورون های آسیب دیده غدد عرق را نیز مختل می کنند.

چه مواری از عرق کردن را در خود دیدیم به پزشک مراجعه کنیم

چه مواری از عرق کردن را در خود دیدیم به پزشک مراجعه کنیم؟

تعرق شبانه:

وقتی در خود مشاهده کردید که در طول شب بسیار عرق می کنید جوری که تمام تشت شما خیس شده است حتما به پزشک مراجعه کنید

تعرق عمومی:

 در تعری عمومی علاوه بر دست و پا کل بدنتان عرق میکند در صورت بروز چنین مشکلی حتما به پزشک مراجعه نمایید.

تعرق نامتقارن:

در صورت بروز چنین مشکلی میبینید بدن شما کمی عجیب رفتار می کند مثلا فقط یک طرف از زیر بغلتان عرق می کند و این بسیار عجیب است در صورت بروز چنین مسئله ایی حتما به پزشک مراجعه کنید.

نحوه تشخیص تعریق بیش از حد چیست؟

در این هنگام، پزشک از شما در مورد تعریق  از جمله زمان و مکان تعریق، سوالاتی می پرسد. او همچنین یک سری آزمایشات مانند آزمایش خون و ادرار را برای تأیید وجود هایپرهیدروز سفارش می دهد. اکثر پزشکان فقط از سابقه پزشکی و معاینه برای تشخیص تعریق بیش از حد استفاده می کنند.

زمان ابتلا به تعریق زیاد

تعریق زیاد یا بیش از حد اغلب در سنین نوجوانی یا زودتر شروع می شود و اغلب زمینه ژنتیکی وجود دارد و علت آن را نمی توان پیدا کرد.  در نوع دیگر، تعریق زیاد می تواند در هر زمان از زندگی شروع شود و اغلب بیماری زمینه ای برای آن وجود دارد.

عوارض تعریق بیش از حد

 آمارها نشان می دهد که افراد مبتلا به هایپرهیدروز از اثرات این بیماری به شدت رنج می برند. اثرات اجتماعی و احساسی هایپرهیدروز آنقدر زیاد است که بسیاری از مردم در سراسر جهان از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند. تعریق در افراد مبتلا به هایپرهیدروز بسیار فعال است. شما همچنین می توانید بدون هیچ دلیلی عرق کنید. هایپرهیدروز می تواند قسمت هایی از بدن مانند سر، صورت، کف دست، زیر بغل، کشاله ران، تعریق بیش از حد ران یا کف پا را درگیر کند. تعریق می تواند باعث ماسراسیون یا لیج افتادگی پوست، به وجود آمدن انواع عفونت های قارچی در قسمت های مختلف بدن، زگیل یا عفونت های باکتریایی، بوی بد بدن، اضطراب، آشفتگی شود. تعریق زیاد حتی می تواند رنگ لباس بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. این گروه از افرادی که زیاد عرق می کنند از پوشیدن لباس های بسیار سبک می ترسند. علاوه بر این، آنها اغلب مجبورند لباس پنبه ای بپوشند. گذشته از موارد فوق، که همه آنها تأثیر اجتماعی دارند. و هیپرهیدروز هیجانی در افراد ایجاد شده است؛ تعریق زیاد برای آن ها پیامدهای اقتصادی دارد. نیاز به محصولات ضد عرق بسیار زیاد است. علاوه بر این، این افراد به دنبال راه حل های دیگری برای حل این مشکل مانند جراحی هستند.

درمان تعریق بیش از حد

درمان های خانگی برای کاهش تعریق بیش از حد

محصولات مراقبت از پوست حاوی اسید تانیک می توانند تعریق را کاهش دهند. این محصولات را می توانید در داروخانه ها تهیه کنید. چای همچنین حاوی اسید تانیک است. یک تکه چای را در چای خیس کنید و آن را در جایی که می خواهید قرار دهید. البته می توانید چای درست کنید. مستقیماً استفاده کنید خوبی تاننیک اسید این است که برخلاف ضد عرق های قوی، حساسیت کمتری دارد. بنابراین اگر حساسیت دارید، از محصولاتی استفاده کنید که حاوی اسید تانیک هستند.غذاهای تند باعث تعریق می شوند، بنابراین سعی کنید آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. از نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید، به ویژه هنگامی که در مکان های عمومی هستید. به یاد داشته باشید که شکلات حاوی کافئین نیز هست، بنابراین شکلات کمتری بخورید. استرس باعث تعریق می شود. برای کاهش آن، از تکنیک های آرام سازی استفاده کنید. به عنوان مثال، تنفس عمیق را تمرین کنید تا 4 عدد دم و 4 عدد بازدم داشته باشید. از نگاه طب سنتی، مصرف برخی خوراکی ها مانند گلاب، دم کرده مریم گلی، آب زرشک، سرکه سیب، عرق کاسنی، رطب  می تواند موثر باشد.

ژل آلوئه ورا، دارای اثری خنک کننده:

مالیدن ژل به پوست دمای بدن را تنظیم کرده و تعریق بیش از حد را از بین می برد. از ژل آلوئه ورا برای آفتاب سوختگی نیز می توان استفاده کرد. تعریق یک فرایند طبیعی بدن است، اما تعریق زیاد بسیار ناراحت کننده است. تعریق زیاد باعث رشد میکروب ها بر روی پوست بدن می شود که می تواند باعث بیماری های پوستی شود. افرادی که زیاد عرق می کنند باید بدن خود را به طور مرتب بشویند و ممکن است چندین بار در روز نیاز به تعویض داشته باشند. بسیاری از درمان ها برای رفع این مشکل شناخته شده است. بسیاری از داروهای طبیعی همچنین یک ضد عرق گیاهی وجود دارد که ارزان است و هیچ عوارضی برای بدن ندارد. یک ضد عرق طبیعی را می توان با استفاده از جوش شیرین، روغن نارگیل، ژل آلوئه ورا و سایر گیاهان در خانه تهیه کرد و به صورت موضعی در ناحیه عرق استفاده کرد.

جادوی درخت فندوق:

برگها و پوست گیاه فندق حاوی ترکیبات مفیدی مانند تانن، گالیک اسید، فلاونوئیدها و روغنهای ضروری است. با کاهش ضخامت پوست با خاصیت مرطوب کنندگی بسیار، یک مبارزه کننده قوی در برابر تعریق بیش از حد بدن است. یک تکه پنبه را به روغن فندق آغشته کرده و صورت خود را با لایه ای از این روغن بپوشانید که در موارد مشابه و برای عرق کردن زیر بغل، دست و پا استفاده می شود.

مریم گلی:

این گیاه خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد و از تعریق زیاد جلوگیری می کند. برای از بین بردن عرق از پای خود، می توانید 2 قاشق چایخوری مریم گلی خشک شده را در یک قابلمه آب گرم بریزید و پای خود را به مدت 20 دقیقه در آن خیس دهید.

چای سیاه:

چای سیاه حاوی اسید تانیک است که دارای دو خاصیت ضد عرق و مرطوب کننده است. برای استفاده از آن، 2 کیسه چای را در 3 لیوان آب جوش بریزید و پس از 10 تا 20 دقیقه سرد شدن، روی لکه عرق بمالید.

روغن نارگیل:

اگر بدن شما از تعریق زیاد رنج می برد، با روغن نارگیل ماساژ دهید. حتی می توان از آن برای جلوگیری از تعریق زیر بغل و دست نیز استفاده کرد. با عطر و سبکی فوق العاده ای که روغن نارگیل ایجاد می کند، بوی نامطبوع عرق را می توان از بین برد. یک خوشبو کننده خانگی ، می توانید روغن نارگیل را با سودا و اسطوخودوس ترکیب کنید.

جوش شیرین:

از آنجا که جوش شیرین قلیایی است، می تواند اسیدیته بدن را متعادل کند. این ماده سفید با کاهش pH بدن عرق را در قسمت های مختلف بدن تنظیم می کند و با جذب بو به عنوان یک ضد عرق طبیعی عمل می کند. 2 تا 3 قطره اسطوخودوس را مخلوط کرده و روی بدن بمالید تا هم عرق بدن و هم بوی نامطبوع عرق کاهش یابد. پس از چند دقیقه محل را با یک پارچه تمیز خشک کنید.

سرکه سیب:

سرکه سیب خاصیت مرطوب کنندگی دارد و تعادل pH سرکه سیب همچنین می تواند به کنترل تعریق کمک کند. برای درمان تعریق زیر بغل با داروهای گیاهی، می توانید زیر بغل خود را بشویید، سپس پشم پنبه را در سرکه سیب خیس کرده و روی ناحیه عرق کرده بمالید. بهتر است این کار را شب ها انجام دهید و بگذارید سرکه یک شب روی پوست بماند، سپس آبکشی کنید.

لیمو شیرین:

لیمو به طور گسترده ای برای کنترل تعریق استفاده می شود زیرا یک دئودورانت طبیعی است که بوی نامطبوع را از بین می برد. آب یک لیمو را بگیرید و آن را در یک لیوان آب بریزید و روی تمام بدن خود بمالید و بعد از 30 دقیقه بدن خود را با آب سرد بشویید، این کار را یک بار در روز انجام دهید. روش دیگر: مقدار مساوی آب لیمو و جوش شیرین را در یک خمیر مخلوط کرده و یک پنبه را در آن فرو کرده و آن را روی نواحی عرق کرده قرار دهید و بعد از 20 دقیقه یک توپ پنبه را گرفته و با آب بشویید، این درمان را هر بار انجام دهید.

بهترین کلینیک زیبایی برای درمان تعریق بیش از حد

یکی از مهمترین کارهایی که افراد باید قبل از انجام تحقیقات انجام دهند، داشتن یک پزشک خوب است. بسیاری از مردم به مراکز معتبر اعتماد می کنند و از این مجموعه لذت می برند، اما باید توجه داشته باشید که یک پزشک خوب شما را چند قدم بالاتر از هر چیز دیگری انجام می دهد. بی شک  می توان گفت دکتر قانعی، بهترین دکتر این عصر می باشند.

اگر به دنبال معتبرترین و بهترین مرکز درمان تعریق زیاد در تهران هستید ما مطب زیبایی دکتر قانعی  را به شما معرفی خواهیم کرد. ما با استفاده از جدیدترین و به روز ترین روشها کار درمان تعریق زیاد بدن شما را انجام خواهیم داد.

کلینیک زیبایی دکتر قانعی  به عنوان بهترین مرکز درمان تعریق زیاد در تهران، کلیه خدمات مربوط به زیبایی پوست و مو را زیر نظر پزشکان متخصص و کادر مجرب با افتخار انجام می دهد. پس از بازدید از این عمل و دریافت مشاوره پزشکی رایگان، می توانید از روند درمان خود مراقبت کرده و از تخفیف سایر خدمات کلینیک زیبایی دکتر قانعی استفاده کنید.

کلینیک پوست و مو و لیزر دکتر قانعى، یکى از بهترین و مجهزترین مراکز لیزر پوست و زیبایى و تناسب اندام در غرب تهران (بلوار مرزداران) مى‌باشد. در این مرکز، عرضه خدمات تشخیصى-درمانى تخصصى پوست و مو، زیبایى و لیزر و همینطور خدمات لاغرى و تناسب اندام با بالاترین سطح کیفیت به هموطنان عزیز عرضه مى‌شود.

آدرس کلینیک دکتر قانعی، بلوار مرزداران، ساختمان نگین آسمان، پلاک 178، بلوک D ، واحد 10، طبقه 3

روش های درمان پتوز چشم پس از بوتاکس