آکنه (Acne) یا همان جوش که از قدیم الایام همراه نسل بشر بوده ، غالبا” در دوران نوجوانی و جوانی و به علت تغییرات هورمونی ناشی از بلوغ در نقاطی از پوست که غدد چربی بیشتری دارد مثل صورت ظاهر میشود. جوش را باید ناخوانده بنامیم چون بی دعوت و گاهی بی دلیل می آید و اگر جا بگذارد ردپای آن  همانند یک یادگاری آزاردهنده ، در طول عمر با ما می ماند. وجود این لکه های ناخوشایند پوستی باعث شده تا سالانه تعداد زیادی از مبتلایان جوش و جای جوش به متخصصین پوست و مو مراجعه کنند تا از شر این مزاحم و ردپای آن که اسکار یا جای جوش خوانده می شود، رهایی یابند. لیزر جای جوش را میتوان به عنوان انتخاب اول در درمان رفع جوش و زخم پوست در نظر گرفت.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را در وب سایت  کلینیک زیبایی غرب تهران تا انتها مطالعه کنید. و در صورت داشتن هر گونه سوال و درخواست مشاوره میتوانید در قسمت دیدگاه ها و یا از طریق تماس با شماره تلفن پذیرش کلینیک و همچنین اینستاگرام مجموعه با ما مطرح فرمایید.

علت های جوش صورت

علت های جوش صورت

انواع جوش و دلایل آن

چندین عامل باعث ایجاد جوش می‌شود که مهم ‌ترین آنها تولید بیش از حد چربی (سبوم) در پوست و بسته شدن منافذ آن و البته عوامل ژنتیکی است، اما به طور کلی جوش ها به سه علت اصلی در بدن و صورت پدیدار میشوند. علل هورمونی که شامل تغییرات و یا عدم تعادل هورمونی و اختلالات سیستم غدد درون هستند، دلایل غیر هورمونی که شامل رژیم غذایی، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی، استرس ، ژنتیک ، بیماری‌های گوارشی، بهداشت پایین، تعریق، رطوبت بالا، کمبود آب و سیستم ایمنی ضعیف هستند. همچنین استفاده افراطی از محصولات مراقبت از پوست و ضد آفتاب ها، تماس محصولات آرایشی مو با پوست صورت، آلودگی هوا، سیگار، مشروبات الکلی و باکتری‌ های گوشی موبایل نیز در جوش زدن نقش دارند.

به طور کلی انواع جوش‌ ها شامل این موارد هستند:

جوش التهابی

جوش‌ قرمز رنگ و برجسته (Papule Acne) که ممکنست دردناک باشد و به علت بسته شدن منافذ سطح پوست و اضافه شدن باکتری‌ها به وجود می آید.

جوش‌ غیر التهابی

که شامل جوش‌ سر سفید (whitehead) و جوش‌ سر سیاه (blackhead) میباشند و از تجمع چربی ، باکتری‌ها و سلول‌های مرده‌ در فولیکول پوست تشکیل می شوند. این جوش ها معمولا توسط درمان‌های OTC (بدون نیاز به نسخه پزشکی) و پاکسازی پوست از بین میروند.

جوش‌ چرکی (Pustule)

برجستگی های سفید رنگ در یک زمینه التهابی قرمز است که حاوی مایع یا چرک می باشد.

استفاده از سابسیژن در درمان جای جوش (اسکار آکنه)

ندول‌ (Acne Nodules)

جوش‌های بزرگی هستند که در عمق پوست قرار داشته و دردناک هستند.

کیست‌ها (Cyst)

از ندول ها نیز عمیق ‌تر بوده و به شکل برجستگی‌ های سفید یا قرمز رنگ ظاهر میشوند. این جوش‌ها اغلب به اسکار تبدیل شده و نیاز دارند تا توسط پزشک متخصص درمان شوند.

انواع جوش و دلایل آن

انواع جوش و دلایل آن

درمان جوش صورت

بعضی از درمان های سنتی مانند استفاده از عسل، آب لیمو، آلوئه ورا، چای سبز، دارچین و همچنین درمانهایی مانند اسکراب تا حدی به درمان آکنه کمک می کند، اما امروزه با توجه به پیشرفت سریع دانش پزشکی و بویژه طب زیبایی و همینطور ساخت تجهیزات پزشکی با فن آوری پیشرفته، راهکارهای تخصصی و بی خطر مختلفی برای درمان جوش و آثار باقیمانده از آن(اسکار آکنه) در دسترس هستند. از انواع این درمان ها میتوان به لایه‌ برداری، تزریق استروئید و PRP ، میکرونیدلینگ ،نور درمانی و لیزر  اشاره کرد.
لیزرهای پیشرفته را باید به روز ترین روش برای درمان جای جوش یا اسکار آکنه به شمار آورد که با استفاده از آخرین دستاوردهای مهندسی_پزشکی یکی از موثرترین روشها برای درمان حداکثری و بی خطر جای جوش را در اختیار ما قرار داده است.

لیزر جای جوش چیست و چه کار میکند؟

لیزر جای جوش یکی از انواع لیزر درمانی است که با پرتاب امواج لیزر کنترل شده با طول موج خاص بر روی پوست، آثار باقیمانده از لکه‌ها و حفره های باقی ‌مانده از جوش‌ ها را از بین می برد. هنگامی که لیزر روی پوست بیمار تابیده می‌شود، باعث می شود فیبروپلاست‌های پوست (سلول‌هایی که میتوانند پوست را ترمیم کرده و درمان زخم‌ ها را تسریع کنند) تحریک شوند و الاستین و کلاژن طبیعی پوست که در اثر تشکیل اسکار و جوش آسیب دیده اند، بازسازی شوند. گرمای لیزر خونرسانی را بهتر کرده و باعث میشود تا رشد سلول‌های جدید و سالم پوست  تسریع شود.

انواع لیزر جوش

انواع لیزر جوش

انواع لیزر جوش

دو گروه لیزر برای درمان جای جوش مورد استفاده قرار میگیرند که شامل لیزرهای تخریبی (ablative) و لیزرهای غیر تخریبی (Non-ablative) هستند.

7 روش جدید و موثر درمان جوش و اسکار آکنه

لیزر جای جوش تخریبی

این گروه از لیزرها بهترین عملکرد برای رفع اسکار و جای جوش ها و حتی جوش فعال را دارند. این نوع از لیزر ها با پرتاب نور با گرمای بالا تمام بافت‌های فرسوده و تخریب شده سطح پوست را لایه برداری کرده و جوش را به ‌طور کامل برداشته و بافت کلاژن زیر پوست را سفت می‌کند. دوره نقاهت پس از درمان این نوع لیزر ها هفت الی ده روز است و ممکنست عوارضی مانند خارش و قرمزی موقت پوست را در پی داشته باشد. از انواع این لیزرها میتوان به لیزر اربیوم (Erbium) ، لیزر Co2 فرکشنال و تکنولوژی جدید TMA که سرآمد آن دستگاه تیکسل (Tixel) می باشد، اشاره کرد.

لیزر جای جوش غیر تخریبی

در این گروه از لیزرها که نسبت به لیزر های تخریبی، دوره نقاهت کوتاه تری دارند، بافت پوست از بین نمی‌رود. نور ملایم این نوع لیزر با حرارت دادن سطح رویی و عمیق تر پوست، باعث تحریک آن و افزایش ساخت کلاژن و همچنین تولید سلول‌های پوست می شود. از انواع این نوع لیزر غیر تخریبی میتوان به لیزر Nd-YAG ، و لیزرDPL اشاره کرد.

از لیزر Nd-YAG فوتونا برای رفع آکنه های شدید و مقاوم به درمان یا کسانی که نمی خواهند یا نمی توانند داروهای شیمیایی مصرف کنند ، استفاده می شود.

نکات مهم قبل و بعد از درمان لیزر جای جوش

نمی‌توان یک نوع لیزر را برای تمام افراد توصیه کرد چون هر یک از انواع لیزر برای درمان نوع خاصی از جای جوش با توجه به مشخصات پوست هر فرد مناسب است و شما نیاز دارید تا برای رسیدن به بهترین درمان با پزشک متخصص مشاوره کنید و ابتلا به بیماری های خاص، سابقه مصرف دارو ،سیگار یا مکمل هایی که ممکن است دوره بهبودی را به تعویق بیندازد را به او اطلاع دهید. البته نتیجه درمان با لیزر بستگی زیادی به مهارت های تخصصی کسی دارد که لیزر را برای شما انجام می دهد و همچنین امکانات و سوابق درمانی مرکزی که درمان در آنجا انجام میشود.
شما باید چند هفته قبل و بعد از لیزر درمانی از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید و پس از لیزر درمانی از کرم ضد آفتاب استفاده کنید چون بعد از لیزر تا مدتی پوستتان به نور آفتاب حساس است. همچنین بعد از لیزر درمانی لازمست از کرم های ترمیم کننده و ترکیباتی که به بازسازی پوست شما کمک می کند استفاده کنید.