ریزش مو و را ه های درمان ان

درمان ریزش مو

مشکلات زیبایی مرتبط با افزایش سن همیشه از دغدغه‌های ریزش مو از مشکلاتی است که هم مردان، هم زنان دچار آن می‌شوند و تاثیر منفی بر زیبایی فرد می‌گذارد. بیشتر مردم روزانه 50 تا 100 تار موی خود را از دست می‌دهند. اگر تعدادی مو روی لباس یا برس خود پیدا کردید، نگران نباشید. اما اگر این تعداد افزایش پیدا کرد و یا هر زمان متوجه شدید موهایتان کم پشت شده است، حتما برای درمان ریزش مو به پزشک مراجعه کنید.

ریزش مو تنها یک دلیل مشخص ندارد. یکی از این عوامل می‌تواند استرس و یا سبک زندگی باشد. غذاهایی که مصرف می‌کنید به شدت در روند رشد و ریزش مو تاثیر دارد. ژن شما هم نقشی اساسی در این مورد ایفا می‌کند. ریزش مو اغلب بعد از تشخیص علت، قابل درمان است.

ریزش مو و را ه های درمان آن 2

انواع ریزش سکه ای مو (alopecia areata):

کچل شدن و ریزش مو به صورت سکه ای در سر یکی از بدترین نوع ریزش مو در افراد است. این بیماری گاهی به ناخن و پوست بدن هم سرایت می‌کند. این ریزش در هر سنی اتفاق می‌افتد اما اکثر بیماران جوان هستند و کم تر از چهل سال سن دارند. ریزش موی سکه ای در اثر نقص عملکرد سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهد. به این معنی که سیستم ایمنی بدن به جای عوامل بیماری‌زا و مهاجم خارجی، به اشتباه به سلول‌های سالم خود بدن حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. در مورد این بیماری، سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و باعث التهاب ریشه مو و نهایتاً ریزش آن می‌شود.

شاخص‌ترین علائم این بیماری، ایجاد لکه‌های کچلی در نواحی مودار بدن است. در اثر این بیماری، لکه‌های کچلی به اندازه یک سکه بر روی نواحی مودار بدن از جمله در پوست سر، پدیدار می‌شود. اما به طور کلی علائم این بیماری ممکن است در هر جایی از بدن که مو رشد می‌کند، ار قبیل ریش و مژه نیز مشاهده شود. افرادی با غده تیروئید پرکار، دیابت و سندرم داون بیشتر به ریزش مو سکه ای مبتلا می‌شوند. ژنتیک و سابقه خانوادگی بیش از هر دلیل دیگری در این نوع ریزش مو دخالت دارند.

دو حالت زیر مراحل پیشرفته ریزش مو سکه ای هستند:

  • طاسیِ سر alopecia totalis
  • طاسی سر و کل بدن alopecia universalis (هیچ مویی در بدن نیست)

پارت اول

پارت دوم

آلوپسیا (ریزش مو) همراه با اسکار:

آلوپسی اسکار معمولا به عنوان آلوپسی زخم شناخته شده است، و به گروهی از بیماری‌ها اشاره دارد که نه تنها باعث ازبین رفتن فولیکول‌های مو می‌شود بلکه باعث ایجاد زخم و در نهایت باعث ریزش دائمی‌ مو می‌شود. این بیماری می‌تواند هر دو گروه مردان و زنان را صرف نظر از سن آنها تحت تاثیر قرار دهد.
علائم این بیماری اغلب با ریزش مو و زخم‌های تدریجی ظاهر می‌شود. گاهی اوقات ممکن است با خارش، درد و سوزش همراه باشد. در ابتدا، این حالت موجب ریزش مو در تکه‌های کوچک می‌شود که در نهایت در طول یک دوره زمانی گسترش می‌یابد. علاوه براین، منطقه آسیب دیده ممکن است قرمز و ملتهب شوند و گاهی اوقات تاول‌هایی در ناحیه آسیب دیده ایجاد می‌شود.

آناگن افلوویم (Anagen effluvium)

ریزش موی سر، صورت و بدن ناشی از شیمی‌درمانی، رادیودرمانی و ایمنی درمانی. البته همه ی داروهای شیمی‌درمانی سبب ریزش مو نمی‌شوند. در اغلب موارد، پس از اتمام دوره درمان، مو مجدد رشد می‌کند.

تلوژن افلوویوم (telogen effluvium)

فقط موی سر نازک می‌شود. ریزش موی سکه ای یا ریزش در نقاط خاص نداریم.

این نوع ریزش مو ناشی از موارد زیر است:

  • تغییرات هورمونی مثل زمان بارداری
  • استرس عاطفی شدید
  • فشار زیاد از حد به بدن مانند زایمان
  • عفونت یا عمل جراحی اخیر
  • سرطان یا بیماری کبد
  • تغییر رژیم غذایی
  • داروهای بتابلاکر (برای درمان فشارخون) یا داروهای ضد لخته خون

درمان ریزش مو به شرح زیر می باشد:

دارو درمانی

دارو درمانی یکی از راهکارهای درمان ریزش مو می‌باشد .(لوسیونها، محلول ها، قرص ها و …)

گاهی اوقات، داروها در محل استعمال باعث تحریک‌پذیری یا واکنش‌های آلرژیک پوست می‌شود.

برخی از نمونـــه کارها

مزوتراپی

مزوتراپی به مفهوم تزریق ترکیبات دارویی به پوست سر با هدف بهره‌بردای از خاصیت درمانی آن در بهبود قسمت آسیب‌دیده است. در این روش مخلوطی از چند ترکیب دارویی مختلف از جمله ویتامین B5 و ویتامین H (بیوتین) که اجزای ضروری برای رشد موها محسوب می‌شوند در پوست سر تزریق می‌شوند. این ترکیبات موجب افزایش جریان خون در پوست سر و تأمین مواد و عناصر مورد نیاز برای رشد موها می‌شوند. این تزریق توسط وسیله ای به نام مزوگان انجام می‌شود.

روش پی آر پی (PRP)

PRP چگونه در درمان ریزش مو کمک می‌کند؟

وقتی فولیکول های مو و یا ریشه موها سالم است، رشد موها نیز طبیعی است. فولیکول های مو به دلیل تغذیه شان توسط خون زنده می‌مانند. وقتی ما پلاکت ها را توسط پی آر پی به محل فولیکول آسیب دیده مو وارد می‌کنیم، مکانیسم ترمیم زخم به صورت طبیعی تقویت می‌شود. برخی پزشکان در سراسر جهان بر این باورند که PRP می‌تواند برای تحریک رشد فولیکول های مو، جهت جلوگیری از ریزش مو مورد استفاده قرار گیرد.

پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی، یک محلول تزریقی است که از خون خود بیمار گرفته می‌شود و از طریق بالا بردن غلظت پلاکت‌ها در سرم خون به دست می‌آید. اغلب افراد عادی، پلاکت‌ها را به عنوان یکی از اجزای خون که نقش منعقد کردن آن را بر عهده دارد می‌شناسند. اما عملکردها و قابلیت‌های پلاکت‌ها خیلی بیشتر از فقط لخته کردن خون است. این پلاکت‌ها هنگامی‌ که فعال می‌شوند، مقادیر بالایی از سایتوکین‌ها و عوامل رشد را از خود ترشح می‌کنند که به عنوان یک عامل فعال در فرایند ترمیم زخم‌ها و جراحت‌ها عمل می‌کنند.

روش مزونیدلینگ: میکرونیدلینگ مو

میکرونیدلینگ در ناحیه سر می‌تواند به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و ریزش موی آندروژنیک را متوقف و رشد مجدد موهای آسیب دیده را تحریک کند. میکرونیدلینگ مو با افزایش جریان خون موضعی و کاهش سبوم در اطراف فولیکول مو و افزایش پروتئین wnt و نهایتا کاهش دی هیدروتستوسترون اثر خود را بر روی فولیکول های مو اعمال می‌کند.

پروتئین wnt موجب افزایش فولیکول های جدید می‌شود. بعلاوه در میکرونیدلینگ موی سر منافذ ریزی در پوست سر ایجاد شده که ورود ویتامین ها و سرم های تقویتی را به عمق پوست در ناحیه فولیکول های مو تسهیل می‌نماید.

دلایل ریزش مو

زیبایی یک امر کاملاً نسبی است، اما نمی‌توان منکر تأثیر پوست و مو در چهره و زیبایی شد. موهای بند، کوتاه، فر و لخت جزئی از ظاهر و شخصیت هر فردی هستند. به دلیل اهمیتی که مو در زیایی چهره‌ی هر فرد دارد، رسیدن به موها مهم‌ترین دغدغه‌ی افرادی است که به‌ظاهر خود اهمیت می‌دهند.

درمان ریزش مو

 مهم‌ترین دلایل ریزش مو

ریزش مو یکی از مشکلات شایع در جوامع امروزی است و اغلب افراد به ریزش دچار می‌شوند. دلایل ریزش متفاوت هستند و اگر ریزش مو به‌درستی علت‌یابی شود می‌توان به‌راحتی آن را درمان کرد و مشکلی بزرگی نیست. ریزش تعداد مشخصی تار مو در هرروز طبیعی است و نباید نگران شد اما اگر ریزش از حد عادی بیشتر شود باید علت اصلی ریزش موی سر مشخص شود.

برای اینکه متوجه شوید ریزش موهای شما طبیعی است یا خیر کافی است تا دستتان را داخل موهای سرتان ببرید و با فشار کم یک دسته از موهایتان را بکشید، مسلم است که تعدادی از موهای سرتان کنده می‌شوند اگر این تعداد بیشتر از 80 عدد بود یعنی ریزش موی شما طبیعی نیست و باید برای پیدا کردن علت اصلی ریزش سر به دکتر مراجعه کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته درزمینهٔ ی ریزش مو، ریزش 80 تا 100 تا مو در طول شبانه‌روز کاملاً طبیعی است و نباید نگران شوید، علاوه بر این ریزش روزانه برای سالم ماندن پوست سر برای ایجاد یک چرخه‌ی سالم رشد مو شروری است تا موهای جدید بتوانند جایگزین موهای قدیمی ‌شوند.

وقتی‌که تعداد ریزش مو در طول شبانه‌روز از حد طبیعی عبور کند، تراکم موهای سر کم می‌شود و اغلب افراد دچار استرس می‌شوند، خود استرس یکی از عواملی است که ریزش را تشدید می‌کند. علت ریزش موی سر می‌تواند خیلی ساده مانند کمبود ویتامین یا پیچیده‌تر مثل مشکلات هورمونی باشد. اگر دچار ریزش هستید اصلاً نگران نباشید در حال حاضر روش‌های زیادی برای درمان و متوقف کردن ریزش مو وجود دارند که پس از مشخص شدن علت ریزش موی سر می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید.

  • اثرات دوران بارداری

یکی از دلایل ریزش مو در خانم‌ها بارداری است و معمولاً خانم‌های باردار در پس از زایمان و بارداری دچار ریزش شدید می‌شود. دلیل ریزش شوک جسمی است که در دوران بارداری به بدن مادر وارد می‌شود، در زمان بارداری هورمون‌ها دچار تغییر می‌شوند که دلیل این شوک است. اغلب ریزش موی سر پس دوران بارداری اتفاق می‌افتد نه در دوران بارداری اما علت آن تغییرات هورمونی در دوران بارداری است. درعین‌حال ممکن است برخی از بانوان در دوران بارداری نیز دچار ریزش شوند که علت آن‌هم عدم تعادل هورمون‌ها در بدن است گرچه این اتفاق کمتر می‌افتد و اغلب بانوان پس از پایان بارداری دچار ریزش می‌شوند. به علت اینکه دلیل ریزش مو پس از بارداری تغییرات هورمونی است، با به تعادل رسیدن هورمون‌ها پس از چند ماه ریزش کاملاً برطرف می‌شود. در دوران بارداری و شیردهی به دلیل اینکه اغلب داروهای ضد ریزش دارای عوارض هستند، استفاده از این داروها به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. برای اینکه روند به تعادل رسیدن هورمون‌ها سریع‌تر پیش برود باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.

  • کمبود آهن

یکی دیگر از دلایل ریزش مو که اغلب در کودکان و بانوان رخ می‌دهد کمبود و فقر آهن است. دلیل ریزش در اغلب بانوان کم‌خونی است. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهند که از هر ده زن یکی مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن است. هنگامی‌که بدن آهن کافی دریافت نکند، نمی‌تواند به میزان موردنیاز هموگلوبین تولید چراکه یکی از مواد مهم برای ساخت هموگلوبین در بدن آهن است. هنگامی‌که هموگلوبین به میزان کافی ساخته نشود، اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها به‌طور صحیحی انجام نمی‌شود، درنتیجه اکسیژن‌رسانی و خون‌رسانی به پوست سر به مقدار موردنیاز برای رشد فولیکول‌های مو نیست و رشد موها دچار اختلال شده و درنتیجه‌ی ضعیف شدن می‌ریزند. با توجه به اهمیتی که آهن در بدن دارد پژوهش‌هایی زیادی در ارتباط با نقش آهن در رشد موها انجام‌شده است، بر اساس یکی از این مطالعات کمبود آهن علاوه بر اینکه باعث ضعیف شدن موها می‌شود به‌عنوان یکی از عوامل تشدیدکننده‌ی طاسی سر در مردان و زنان نیز به شمار می‌رود. می‌توانید با یک آزمایش ساده میزان آهن خونتان را اندازه‌گیری کنید، هر چه قدر زودتر کم‌خونی تشخیص داده شود عوارض آن کمتر خواهند بود. پس از انجام آزمایش اگر مبتلا به کم‌خونی بودید می‌توانید تحت نظر پزشک از مکمل‌ها و قرص‌های حاوی آهن استفاده کنید. همچنین مواد غذایی نظیر گوشت قرمز، اسفناج و حبوبات آهن زیادی دارند و برای رفع کم‌خونی مؤثر هستند.

  • کمبود ویتامین B

ویتامین ب یکی از ویتامین‌های ضروری برای ارگان‌های بدن است. کمبود ویتامین یکی دیگر از دلایل ریزش مو است، ویتامین ب ازجمله ویتامین‌های محلول در آب است و انواع متخلفی دارد، مهم‌ترین ویتامین‌های گروه ب، ب 12، ب 6، ب 2 و ب 6 هستند. اغلب مواد غذایی که در طول روز مصرف می‌کنیم حاوی ویتامین ب هستند تمام مواد غذایی که پروتئین دارند حاوی ویتامین ب نیز هستند. هویج، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، سویا، مرغ ازجمله مواد غذایی حاوی ویتامین ب هستند. علت اصلی ریزش موی سر کمبود ویتامین ب 12 است، ویتامین ب 12 در بدن به DNA در ساخت گلبول قرمز کمک می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و باعث افزایش رشد موها و بهبود عملکرد سیستم عصبی مرکزی می‌شود. بی‌اشتهایی، مشکلات عصبی، حالت تهوع ریزش مو، مشکلات گوارشی ازجمله نشانه‌های کمبود ویتامین ب در بدن هستند.

درمان ریزش مو 2

  • کم‌کاری تیروئید

تیروئید یکی از غدد مهم در بدن است که وظیفه‌ی تولید هورمون‌ها را بر عهده دارد. غده‌ی تیروئید هورمونی به نام TH را تولید می‌کند، که وظیفه تنظیم سوخت‌وساز بدن، ضربان قلب، دما و خلق‌وخو در بدن را بر عهده دارد. هنگامی‌که تیروئید کم‌کار می‌شود به‌اندازه‌ی موردنیاز هورمون تولید نمی‌کند، درنتیجه کافی هورمون TH در بدن تولید نمی‌شود و موهای سر شروع به ریزش می‌کنند. درواقع علت ریزش موی سر کم‌کاری تیروئید است و پرگاری تیروئید یا سایر مشکلات مربوط به تیروئید باعث ریزش مو نمی‌شوند. ریزش مو، افسردگی، کاهش اشتها، بزرگ شدن غده‌ی تیروئید ازجمله علائم کم‌کاری تیروئید در بدن هستند اگر به هرکدام از این علائم دچار هستید حتماً به پزشک مراجعه کنید. تنها راه قطعی تشخیص کم‌کاری تیروئید آزمایش خون است و به‌راحتی با دارو می‌توان آن را درمان کرد.

  • مصرف داروها

داروهای شیمیایی خالی از عوارض نیستند و مصرف این دسته از داروها در برخی از افراد عوارضی ایجاد می‌کند، یکی از دلایل ریزش مو در برخی از افراد مصرف برخی از داروها است. معروف‌ترین داروهایی که باعث ایجاد ریزش مو می‌شوند داروهای رقیق‌کننده‌ی خون و داروهای فشارخون معروف به بتابلاکرها هستند. علاوه بر این داروهای افسردگی، ایبوپروفن و داروی متوترکسات نیز علت ریزش موی سر هستند. ابن داروها معروف‌ترین داروهایی هستند که باعث ریزش موی سر می‌شوند، تمام داروهایی که در عوارض جانبی آن‌ها ذکرشده است که باعث ریزش مو می‌شوند ممکن است در برخی از افراد باعث ریزش مو شوند. اگر دچار ریزش مو در هنگام استفاده از برخی از داروها شدید باید به پزشک مراجعه کنید و بر اساس نظر پزشک مصرف داروی موردنظر را قطع کنید یا دوز آن را تغییر دهید.

  • کم‌آبی بدن

آب یکی از عناصر حیاتی برای بدن است. تمامی ارگان‌های بدن برای انجام وظایف روزمره خود به آب نیاز دارند. یکی از وظایف آب در بدن تأمین نیاز سلول‌ها و کمک به خون‌رسانی به‌تمامی اعضای بدن است. هنگامی‌که آب در بدن کم باشد خون‌رسانی به بافت‌ها به‌درستی انجام نمی‌شود، سلول‌ها به دلیل کم‌آبی نمی‌توانند به‌درستی فعالیت کنند درنتیجه فولیکول‌های مو مواد مغذی دریافت نمی‌کنند و رشد موها به‌درستی انجام نمی‌شود. کمبود آب باعث دهیدراته شدن و خشکی پوست سر می‌شود، اگر تارهای مو رطوبت کافی دریافت نکنند شکننده و ضعیف می‌شوند. توجه داشته باشید که در طول روز حداقل 6 لیوان آب بنوشید، خصوصاً در فصل زمستان به دلیل اینکه هوا سرد است نیاز به آب کمتر احساس می‌شود.

  • مصرف مواد مخدر و سیگار

یکی از دیگر از دلایل ریزش مو مصرف سیگار و مواد مخدر است. سیگار علاوه بر از بین بردن بافت ریه، سرطان و ایجاد مشکلات خونی باعث ریزش مو تیز می‌شود. هرساله سازمان بهداشت جهانی هزینه‌های زیادی را صرف تبلیغ علیه سیگار و آگاه کردن مردم از عوارض سیگار می‌کند. سیگار باعث اختلال در عملکرد دی آن ای و فولیکول‌های مو می‌شود و درنتیجه ریزش مو را به همراه دارد. بهترین راه برای جلوگیری از ریزش مویی که علت اصلی ریزش موی سر کشیدن سیگار است، ترک کردن سیگار، تغذیه سالم و ورزش است در غیر این صورت هیچ راه درمانی دیگری از ریزش مو جلوگیری نخواهد کرد.

  • شیمی‌درمانی

 شیمی‌درمانی دلیل ریزش مو در افرادی است که دچار سرطان هستند. متأسفانه برخی از داروهایی که در شیمی‌درمانی مورداستفاده قرار می‌گیرند باعث ایجاد ریزش مو می‌شوند. شیمی‌درمانی مثل بمب هسته‌ای عمل می‌کند و تقسیم تمام سلول‌های بدن را متوقف می‌کند چه سلول‌های درگیر سرطان و چه سلول‌های عادی درنتیجه سلول‌های مو نیز رشدشان متوقف می‌شود. معمولاً پس‌ازاینکه داورهای شیمی‌درمانی قطع می‌شوند رشد موها پس از مدتی از سر گرفته می‌شود. محقان در حال مطالعه بر روی داروهای شیمی‌درمانی هستند تا از ایجاد عوارض دارو بر روی فولیکول‌های و ریزش مو جلوگیری کنند.

  • کاهش شدید وزن

معمولاً در افرادی که وزن بالایی دارند و در مدت‌زمان کوتاه کاهش وزن شدیدی را تجربه می‌کنند، کاهش وزن علت اصلی ریزش مو است. معمولاً این دسته از افراد مواد غذایی بسیاری کمی مصرف می‌کنند درنتیجه مواد ضروری و موردنیاز بدن برای انجام متابولیسم و سوخت ساز وارد بدن نمی‌شود و افراد دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی می‌شوند که یکی از عوارض کاهش وزن شدید ریزش مو است.

درمان ریزش مو با ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یکی از داروهای مؤثر برای درمان و جلوگیری از ریزش است. محلول ماینوکسیدیل با نام تجاری minoxidil به‌صورت تخصصی برای درمان ریزش استفاده می‌شود. اثرگذاری ماینوکسیدیل بر رشد موها کاملاً اتفاقی به اثبات رسید، ماینوکسیدیل در ابتدا برای درمان فشارخون بالا به‌کاربرده می‌شود، اتمامی افرادی که از ماینوکسیدیل برای درمان فشارخون بالا استفاده می‌کردند پس از مدتی دچار پرمویی شدید شدند و محققان دریافتند که ماینوکسیدیل باعث افزایش رشد موها می‌شود. در اغلب کشورها ماینوکسیدیل به‌صورت محلول تولید و در اختیار افراد قرار می‌گیرد اما در برخی از کشورها نیز ماینوکسیدیل را به‌صورت فوم تولید می‌کنند تا استفاده از آن راحت‌تر باشد.

درمان ریزش مو با ماینوکسیدیل

 ماینوکسیدیل باید زیر نظر پزشک مصرف شود چون برای درمان همه‌ی انواع ریزش مؤثر نیست به‌عنوان‌مثال ماینوکسیدیل یکی از داروهای مؤثر در درمان ریزش سکه‌ای است اما در درمان ریزش ناشی از مشکلات هورمونی هیچ تأثیری ندارد. همان‌طور که اشاره کردیم ماینوکسیدیل علاوه بر درمان ریزش، برای جلوگیری از ریزش نیز مؤثر است معمولاً برای تقویت موی افرادی که موهای ضعیف و کرکی دارند پزشکان محلول ماینوکسیدیل تجویز می‌کنند.

نحوه اثر ماینوکسیدیل

نحوه عملکرد ماینوکسیدیل بدین‌صورت است که، ماینوکسیدیل رگ‌های محیطی را گشاد می‌کند و فشارخون در محل را کاهش می‌دهد درنتیجه با گشادشدن رگ‌های سطحی پوست سر جریان خون در محل افزایش پیدا می‌کند و فولیکول‌های مو تحریک می‌شوند تا از وضعیت استراحت به رشد فعال برسند. نحوه دقیق اثرگذاری ماینوکسیدیل بر روی فولیکول‌های مو مشخص نیست اما تحقیقات ثابت کرده‌اند که مصرف ماینوکسیدیل در درازمدت باعث افزایش رشد موها می‌شود.

تأثیر ماینوکسیدیل بر موهای کاشته شده

ماینوکسیدیل علاوه بر درمان و جلوگیری از ریزش مو یکی از داروهایی است که پس از کاشت مو تجویز می‌شود. معمولاً پس از کاشت مو، موهایی که جدید می‌رویند نازک هستند و ضخامت کمی دارند، در این مرحله پزشکان توصیه می‌کنند تا از ماینوکسیدیل استفاده شود، ماینوکسیدیل باعث افزایش سرعت رشد و بزرگ‌تر شدن موهای نازک می‌شود.

طریقه‌ی مصرف محلول ماینوکسیدیل

اگر تا به حال از ماینوکسیدیل استفاده کرده باشید حتماً متوجه افزایش ریزش در ابتدای استفاده‌شده‌اید، این امر کاملاً طبیعی است و در همه‌ی افرادی که از محلول ماینوکسیدیل استفاده می‌کنند، در کی ماهه‌ی اول ریزش موها افزایش پیدا می‌کند و پس از یک ماه خود به خدو قطع می‌شود. پس نگران ریزش موها نباشید و به درمان ادامه دهید. اگر در همان ابتدا که موها ریزش دارند مصرف ماینوکسیدیل را قطع کنید امکان ریزش بیشتر موها وجود دارد، در اصل با قطع مصرف محلول ماینوکسیدیل موهایی که به‌وسیله‌ی دارو رشد کرده‌اند ریزش پیدا می‌کنند نه موهایی که از قبل وجود داشته‌اند.

محلول ماینوکسیدیل در دو مدل مختلف تولید و عرضه می‌شود، 2% و 5% معمولاً نوع اول برای بانوان و ریش و سبیل در آقایان تجویز و مصرف می‌شود و نوع دوم تنها برای تحریک رشد مو در آقایان مصرف می‌شود. برای استفاده از ماینوکسیدیل ابتدا باید مو سر را کاملاً تمیز کنید سپس هر شب قبل از خواب محلول را با استفاده از انگشت یا سری اسپری به روی پوست سر بریزید و مالش دهید تا جذب شود، پس از جذب حتماً انگشت و سایر نواحی که نیاز به محلول ماینوکسیدیل ندارند بشویید.

بهترین درمان ریزش مو زنان

ریزش مو در بارداری با ریزش مو روزانه کاملاً متفاوت است و علت‌های مختلفی دارد. در اغلب بانوان در هنگام بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که رخ می‌دهد، موهای زیبا و ضخیمی دارند، این امر به دلیل هورمون استروژن است که از ریزش مو جلوگیری می‌کند. البته نمی‌توان گفت که همه‌ی بانوان در دوران بارداری موهایی ضخیم و یکدست دارند چراکه علت ریزش مو در بارداری متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال تغذیه و کمبود مواد معدنی می‌توانند علت ریزش مو در بارداری باشند.

برای درمان ریزش مو در زنان که عموما در زمان بارداری ایجاد می شود تنها کافی است چند نکته را رعایت کنید که عبارتند از:

نور خورشید باعث خشکی پوست سر و ریشه مو می‌شود. خشکی پوست سر و ریشه‌ی مو ریزش مو را تشدید می‌کند.

رژیم غذایی سالم

باید در رژیم غذایی روزانه‌تان میوه و سبزی با فیبر بالا زیاد مصرف کنید. رژیم غذایی شما باید سرشار از میوه و سبزیجات، حاوی فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌هایی باشد که از فولیکول‌های مو محافظت می‌کنند. بهتر است پیش از اقدام به بارداری آزمایش خون بدهید و میزان هورمون‌های تیروئیدتان را بررسی کنید.

از حرارت دادن مو خودداری کنید

تا جای ممکن از حالت دادن و فر کردن مو خودداری کنید، حرارت دادن باعث می‌شود تا موها خشک شوند و آسیب‌پذیرتر باشند.

بهترین درمان ریزش مو مردان

یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مو ژنتیک است، الگوی طاسی مردانه که از ژنتیک سرچشمه می گیرد اغلب در مردان رخ می دهد اما برخی از زنان نیز دچار این مدل ریزش می شوند. ریزش ژنتیکی در نتیجه ی اتصال دی هیدروتستوسترون یا DHT  رخ می دهد این ماده سبب می‌شود تا فولیکول های مو در مدت زمان کوتاهی، نازک و کوتاه شوند این رویه اگر ادامه پیدا کند سبب ریزش در قسمت های جلویی سر می شود.

کاشت مو

یکی از بهترین روش ها برای درمان ریزش مو، کاشت مو است. کاشت مو دارای روش های مختلفی است، تمامی روش ها بر پایه ی برداشت و کاشت فولیکول مو هستند اما تفاوت اصلی در هر یک از روش ها در نحوه ی برداشتن و کاشت گرافت های مو است. گرافت ها عموماً از ناحیه بانک مو برداشته می شوند. دو روش متداول و اصلی برای کاشت مو عبارت‌اند از کاشت مو به روش برداشت نواری یا  FUT و کاشت مو به روش FIT یا برداشت فولیکولی. این دو روش هر دو پایه ی برداشتن گرافت ها از بانک مو هستند و تنها تفاوت این دو روش در نحوه ی برداشتن گرافت ها برای کاشت مو است.

برای کاشت مو به روش FIT فولیکول های مو تک تک از ناحیه ی بانک  مو برداشته می شوند اما ولی در کاشت مو به روش FUT  قسمتی  از پشت سر که دارای حداکثر فولیکول مو است به عنوان ناحیه گیرنده انتخاب می شود و فولیکول های مو از آن قسمت برداشته می شوند.

درمان ریزش مو در خانه

برای درمان ریزش در خانه باید چند قانون و مورد را رعایت کنید:

شست و شوی روزانه موها

شست و شوی روزانه موها یکی از راه‌حل‌های آسان برای جلوگیری از ریزش مو است. شست شوی روزانه موها با استفاده از شامپوهای حاوی ویتامین، باعث می‌شود تا تارها و فولیکول مو قوی شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود تا برای شست و شوی روزانه موها  از شامپوهای مخصوص جلوگیری از ریزش استفاده کنید. استفاده از این شامپوها یکی از راه‌های جلوگیری از ریزش موی سر هستند که در اغلب افراد ریزش را به‌طور قابل‌توجهی کنترل و کم می‌کنند.

استفاده از کلاه و حوله‌ی شخصی

یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از ریزش استفاده از کلاه و حوله‌ی شخصی است. همان‌طور که می‌دانید عفونت‌های قارچی یکی از عوامل ریزش مو هستند. موهای سر به دلیل تماس زیاد با محیط اطراف بیشتر در معرض  آسیب قرار دارند، برای جلوگیری  از ریزش باید به بهداشت شخصی توجه کرد، شایع‌ترین عفونتی که موها  را درگیر می‌کند عفونت قارچی یا در اصطلاح علمی تینه‌آ کاپیتیس” است که به دلیل استفاده از ابزار مشترک مثل حوله و کلاه رخ می‌دهد. عامل ایجاد عفونت‌های قارچی پوست سرگروهی از قارچ‌ها به نام درماتوفیت‌ها هستند.

کاهش استرس

یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از ریزش سر کاهش میزان استرس و اضطراب  فردی است. درست که همه‌ی ما در روز در معرض استرس قرار داریم اما باید بتوانی آن را کنترل کنیم، از بین بردن کامل عامل‌های استرس‌زا در زندگی امری غیرقابل انجام است اما می‌توان با یادگیری راهکارهای متخلف میزان و شدت واکنش بدن در برابر عامل استرس‌زا را کاهش داد. یکی از محل‌هایی که نشان‌دهنده‌ی میزان استرس در بدن است، موها هستند.

درمان ریزش مو

درمان سریع ریزش مو

درمان : رزماری، لیمو، سدر، شمعدانی و زنجبیل از جمله روغن های مهم برای درمان ریزش مو در منزل هستند.

استفاده از رزماری یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش‌ها در درمان سریع ریزش مو می‌باشد. این ماده خواص آنتی‌اکسیدان و ضد التهابی دارد. علاوه بر این, بنا بر تحقیقات, رزماری بر روی بافت عصبی اثر می‌گذارد و اعصاب آسیب‌دیده را درمان می‌کند.

استفاده از عصاره پیاز روش دیگری است که در درمان سریع ریزش مو استفاده می‌شود. عصاره پیاز به تنهایی و بدون ترکیب با هر گیاه یا ماده دیگر نیز می‌تواند به سرعت درمان مو را درمان کند.برای تهیه آب پیاز، کافی است که چند بار پیاز را کاهش دهید و آن را به میکسر اضافه کنید. آن را به طور کامل مخلوط کنید و سپس آن را فشار دهید تا آب به طور کامل از آن جدا شود.

بهترین کلینیک درمان ریزش مو

بهترین کلینیک درمان ریزش مو کلینیکی است که در آن کاشت مو و معاینه مو توسط پزشکان و متخصصان انجام شود. و برای کاشت مو از دستگاه های به روز استفاده شود. کلینیک های معتبر درمانی باید دارای مشاوران و متخصصان خبره در این حوزه باشد.

کلینیک دکتر قانعی یکی از کلینیک های معتبر و پیش رو در امر کاشت و روش های مختلف آن است.