درمان جای جوش با ساب سیژن

میکرونیدلینگ چیست ؟

میکرونیدلینگ چیست؟ میکرونیدلینگ درمطب، با بیحسى موضعى و با استفاده از وسیله‌اى بنام درمارولر(derma roller) انجام می‌شود، درمارولر استوانه‌اى پوشیده شده از نیدل(سوزن)هاى بسیار ظریف از جنس استیل است که توسط پزشک در جهات مختلف، روى پوست بیمار حرکت مى‌کند و منافذ متعدد بسیار ریزى، درپوست ایجاد مى‌کند،عمق این منافذ بسته به، طول نیدل‌هاى درمارولر، از ۵/. تا ٢ میلی‌متر متغیر است و بدون ایجاد هیچ مشکلى ظرف ٣-٢ روز بهبود مى‌یابد. این روش درمانى، سلول‌هاى فیبروبلاست را تحریک مى‌کند تا کلاژن جدید بسازند، به‌همین‌خاطر میکرونیدلینگ را درمان محرک کلاژن (collagen induction therapy) یا CIT نیز می‌نامند.

داشتن پوست شاداب و سرزنده یکی از خواست هایی است که ربطی به سن و جنسیت ندارد زیرا این روزها تقریباً گستره وسیعی از مردم به دنبال راه‌هایی برای احیای پوست خود هستند. صرف‌نظر از جنسیت و اینکه چقدر پیر هستند! از گذشته تا کنون روش‌های مختلفی برای درمان جوش, لکه‌ها, زخم‌ها و غیره وجود داشته‌است که برخی از آن‌ها را می‌توان به طور سنتی و برخی دیگر را  با استفاده از تکنیک‌های پزشکی خاص مورد استفاده قرار داد. میکرونیدلینگ یکی از روش‌های جوان‌سازی پوست صورت است که  تاریخچه آن به بیش از ۵۰ سال پیش بر می‌گردداین ممکن است برای شما کمی عجیب به نظر برسد اما باید گفت که این روش درمان بسیار شبیه روش‌های درمانی مصر باستان است. در ادامه بیشتر به موضوع میکرونیدلینگ می پردازیم.

برای تزریق بوتاکس با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

میکرونیدلینگ صورت

میکرونیدلینگ درچه مواردی کاربرد دارد؟

1- رفع جاى جوش (اسکارآکنه) و جاى زخم(جای ابله مرغان ،سوختگی و……)

2- درمان ترک‌هاى پوستى (stretch marks) ناشی از بارداری ولاغری و…

3 – جوان سازی پوست، رفع چین‌وچروک و منافذ باز پوست

4- رساندن ویتامین‌ها و دارو به لایه‌های عمقی پوست .

برخی از نمونـــه کارها

درمان اسکار آکنه(جاى جوش) با استفاده از میکرونیدلینگ

  • روش‌هاى درمان جاى جوش درحال حاضر، با محدودیت بین دو عامل اثربخشى – عوارض روبروست، روش‌هاى درمانى مؤثرتر، عوارض و دوره نقاهت طولانى‌ترى دارند و روش‌هاى کم عارضه‌تر، چندان مؤثر نیستند. میکرونیدلینگ پاسخ مناسبى براى رفع این محدودیت‌هاست. زیرا علاوه براثربخشی 90 درصدی در درمان اسکار آکنه، نسبت به روش‌های مشابه، غیرتهاجمی و بدون عارضه محسوب می‌شود و در ضمن ارزان‌تر هم هست.

میکرونیدلینگ صورت 5

بهترین نتایج درمانى در اسکار‌هاى پهن و کم عمق (rolling وboxcar) دیده مى‌شود (تصویرسمت راست) و اسکارهاى عمیق که حتى با کشیدن پوست، صاف نمى‌شوند (pitted) پاسخ متوسط به این روش درمانى مى‌دهند(تصویرسمت چپ)

میکرونیدلینگ چگونه و در چند جلسه انجام مى‌شود؟

محل درمان با کرم بیحسى موضعى، بیحس شده، سپس با استفاده از درمارولر مناسب، عمل انجام مى‌شود. تعداد جلسات موردنیاز ۴-٢ جلسه است و فواصل درمان ٨-۴ هفته است.

میکرونیدلینگ درچه افرادى نباید انجام شود؟

١- کسانى که ترکیبات رتینویید خوراکى یا موضعى مثل قرص روآکوتان و کرم ایزوترتینویین (کترل،لوکاسید و….) در سه ماه گذشته مصرف کرده اندو یا سایر روش‌های درمانى اسکار مثل لیزر یا درم ابریژن در سه ماه گذشته انجام داده‌اند.

٢- هر نوع عفونت فعال در هر قسمت از بدن.

٣- آکنه فعال در صورت

۴- سابقه ایجاد گوشت اضافه (keloid) در محل زخم

گرچه میکرونیدلینگ امیدهای زیادی در درمان بعضی مشکلات پوستی بخصوص جای جوش ایجاد کرده است ولی باید توجه داشت که انتخاب روش درمانی مناسب برای هرشخص، توسط پزشک و بعد از معاینه دقیق و ارزیابی مشکل بیمار انجام می‌شود. گاهی اوقات، استفاده از دو یا چند روش درمانی بصورت ترکیبی برای نتیجه گیری بهتر، ضرورت پیدا می‌کند.

درپایان؛ توصیه بنده و همکارانم مثل همیشه لزوم پیشگیری از ایجاد اسکار آکنه از طریق درمان مؤثر و به موقع آکنه است.

ماندگاری میکرونیدلینگ چقدر است ؟

بازگشت  پذیری روش درمانی مانند میکرونیدلینگ به دو عامل بستگی دارد:

۱- نوع زخم یا اسکار و یا چین و چروک که از میکرونیدلینگ برای حذف آن استفاده می‌کنید

۲- مشخصات پوستی هر فرد

با توجه به نوع ناحیه تحت درمان یک سری از ۳ تا ۶ جلسه درمان میکرونیدلینگ توصیه می‌شود. دکتر در نهایت یک برنامه درمانی براساس اهداف و خواسته‌های فردی تعیین خواهد کرد. فواصل بین جلسات درمانی معمولاً ۴ هفته است. بیماران با چین و چروک عمیق, آسیب‌های خورشیدی پیشرفته, ترک پوست و یا هر نوع جراحت معمولاً به ۶ جلسه یا بیشتر برای رسیدن به نتایج مورد نظر نیاز دارند.

همانطور که ذکر شد، میکرونیدلینگ یکی از جدیدترین درمان‌ها است که برای حذف بسیاری از آسیب‌های پوستی به کار می‌رود. جالب است بدانید که این روش به عنوان یکی از روش‌های درمانی غیر تهاجمی در نظر گرفته می‌شود که برای سال‌ها با همین هدف برای احیای پوست صورت به کار رفته‌است. چون در گذشته، مصری‌ها از ماسک‌های زبر مانند مرمر استفاده می‌کردند تا لایه‌های مرده پوست را از بین ببرند و در نتیجه راه را برای ساخت و ترمیم پوست هموار می کردند.

میکرونیدلینگ چگونه انجام می‌شود؟

در میکرونیدلینگ ، دستگاهی با سوزن‌های کوچک استفاده می‌شود، که در نتیجه تماس با پوست صورت و اعمال فشار خاصی، سوراخ‌های کوچک بر روی پوست صورت ایجاد می‌کند که فضای برای ورودمواد خاص و سرم را باز می‌کند. این روش درمان را می‌توان به دو صورت انجام داد:

درمارولر چیست

دستی

در این روش دستگاهی به نام درمارولر استفاده می‌شود و مجموعه‌ای از غلتک ها با تعداد زیادی از سوزن‌های کوچک و نازک ساخته‌شده از تیتانیوم برای ایجاد سوراخ‌هایی با عمق معینی استفاده می‌شود. در حال حاضر، استفاده از دستگاه‌های میکرونیدلینگ با مواد مختلف مانند سیلیکون، شیشه، فلز و پلیمر و غیره در ایران امکان پذیر نیست.

استفاده از دستگاه

در این روش، وسیله‌ای که سرعت آن قابل تنظیم است برای ایجاد منافذ با فاصله معینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، تعداد منافذ ایجاد شده بر روی سطح پوست در این روش بسیار بزرگ‌تر از روش دستی است و نتایج بهتری می‌دهد.

در هر دو مورد, منافذ و زخم‌ها سبب می شوند تا سرم و دیگر عوامل بتوانند وارد پوست شوند و پوست را ترمیم و تغذیه کنند. به همین دلیل, معمولاً بعد از انجام این کار, سرم شامل موادی مثل ویتامین C, اسید هیارولونیک و غیره برای پوست اعمال می‌شود. استفاده از این سرم تاثیر مثبتی بر سرعت بخشیدن به فرآیند و تولید کلاژن و الاستین دارد و در نتیجه باعث می‌شود که پوست صورت دوباره احیا شود و کلاژن سازی از سر گرفته شود. عمقی که سوزن‌ها در آن نفوذ می‌کنند بستگی به میزان آسیب پوست و تشخیص پزشک متخصص دارد.

تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان آسیب‌های پوستی با استفاده از میکرونیدلینگ به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست, سن, نوع و شدت جراحت و بهبود زخم در فرد تاثیر زیادی بر فرآیند درمان و درمان با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین دلیل, اول از همه, پزشک وضعیت سلامت فرد را بررسی کرده و تعداد جلسات و زمان هر جلسه درمان را مطابق با شرایط فردی خود تعیین می‌کند. اکثر مردم نتایجی که در ۴ تا ۶ جلسه در حدود ۱ ساعت دارند را دریافت می‌کنند. اما دیگران ممکن است برای برآورده کردن انتظارات خود به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند. فاصله بین این جلسات معمولاً ۲ تا ۴ هفته است و بخش بزرگی از پوست بعد از ۶ ماه تا یک سال از شروع درمان ترمیم خواهد شد.

فایده میکرونیدلینگ چیست؟

جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ

تمیز کردن و جوان شدن پوست

یکی از اولین و اساسی‌ترین کاربرد این روش درمانی، حذف چروک پوست است. چون در طول زمان، مقدار تولید کلاژن در پوست به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد و این باعث ریزش و چروک‌های پوست می‌شود. در حالی که با استفاده از این روش و مواد غذایی مورد استفاده برای تزریق به پوست، تولید کلاژن و الاستین می‌تواند دوباره افزایش پیدا کند.

درمان آکنه و جوش‌ها

شما می‌توانید از تکنیک بازسازی برای کاهش تاثیر جوش‌ها و آکنه استفاده کنید. همان طور که در  ارتباط با میکرونیدلینگ ذکر شد، در طی این فرآیند، زخم‌ها با منافذ کوچک روی سطح پوست ظاهر می‌شوند که اگر به درستی با مراقبت مناسب ترمین شوند، جای زخم به شدت کاهش پیدا می کند.

کاهش میزان ترک های  بارداری یا ترک های ناشی از اضافه وزن

یکی از قابلیت‌های پوست، الاستیسیته آن است. علاوه بر این واقعیت که این خاصیت پوست به مرور زمان تنزل می‌کند، اما با وقوع رویدادهایی مانند بارداری، چاقی و کاهش وزن و غیره، فشار شدید بر روی پوست اعمال می‌شود و باعث ناپدید شدن این وضعیت پوست در بخش‌هایی از بدن می‌شود. طبق مطالعات اخیر، این درمان می‌تواند به شدت این وضعیت پوست را بهبود می بخشد.

کاربرد اصلی میکرونیدلینگ, حذف چروک و خطوط صورت است. به خاطر این واقعیت که این روش تولید کلاژن را افزایش می‌دهد و بافت پوست را تحریک می‌کند, بافت پوست را تعمیر می‌کند و چین و چروک و چروک ناشی از پیری را حذف می‌کند. این روش همچنین می‌تواند برای رفع شکاف‌های ناشی از بخیه, زخم‌ها, جوش‌ها و آکنه به کار رود. کلاژن با تحریک سلول‌های با ترمیم میکرونیدلینگ, لایه‌های آسیب‌دیده از پوست را ترمیم کردند. همچنین, پس از ترمیم سوراخ‌های ایجاد شده در این روش, زخم‌های کهنه و جوش‌ها از بین می روند.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ

مراقبت ها و توصیه های مهم

مراقبت های لازم قبل از عمل میکرونیدلینگ

تمیز کردن کامل پوست

همان طور که ذکر شد، سرم مخصوص و ویتامین برای افزایش کارایی این درمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین اگر می‌خواهید این مواد به خوبی توسط پوست شما جذب شوند، باید قبل از انجام این کار، پوست خود را با دقت مناسب تمیز کنید.

شرایط پزشکی تان را به پزشک اطلاع دهید ، اگر دارو و یا قرص خاصی می کنید یا اینکه به ماده ای آلرژی دارید حتما به پزشک اطلاع دهید به پزشک خود بگویید که آیا تا به حال یک ضایعه پوستی خاص داشته‌اید یا خیر.

از لایه بردار استفاده نکنید

با توجه به این واقعیت که پوست در هنگام انجام این کار بسیار حساس است، بهتر است از مصرف کردن هر نوع لایه بردار دو تا سه هفته قبل از انجام میکرونیدلینگ خود داری کنید تا پوست محکم باشد.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ

التهاب و کبودی یکی از اولین نتایج روش میکرونیدلینگ به خاطر سوزن‌های است که به عمق پوست نفوذ کرده‌است که باعث ترس و وحشت در بسیاری از مردم می‌شود. بنابراین اگر شما می‌خواهید علائم این جراحی زیبایی را هرچه زودتر بهبود بخشید، بعد از این جراحی زیبایی انجام دهید:

میوه‌های  خاصیت بهبود التیام و ترمیم زخم دارند را بیشتر مصرف کنید

از داروهای ضد التهاب مانند ادویل و ایبوپروفن استفاده نکنید. (چون این داروها با روند درمان تداخل دارند و اجازه نمی‌دهند که فرآیند التیام به طور طبیعی ادامه پیدا کند).

فعالیت‌هایی را انجام ندهید که باعث عرق ریختن پوست شوند.

عدم حضور زیر نور مستقیم خورشید برای مدت طولانی

از ضد آفتاب حاوی روی استفاده کنید

در روزه‌ای اول، پوست را دستکاری نکنید

محصولاتی را که دارای خواص اسیدی هستند استفاده نکنید.

مزایای میکرونیدلینگ چیست ؟

مزایای میکرونیدلینگ  چیست ؟

تحریک تولید کلاژن و کمک به جوان شدن پوست

بازسازی پوست و توانایی حذف بسیاری از زخم‌ها

می‌تواند برای مناطق حساس پوست مانند بینی، گردن، ناحیه چشم، و غیره به کار رود.

هزینه پایین این روش درمانی برای جوان‌سازی پوست صورت در مقایسه با روش‌های دیگر مثل لیزر

بر خلاف لیزر این روش می‌تواند برای هر پوستی با هر رنگ مورد استفاده قرار گیرد.

برای تزریق ژل با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

عوارض جانبی میکرونیدلینگ چیست؟

  • قرمزی و تورم پوست در ناحیه درمان
  • موجب حساسیت‌های پوستی مختلفی می‌شود
  • اگر مقدار فشار اعمال‌شده، مناسب نباشد امکان ایجاد تیرگی پوستی بالا می رود
  • التهاب و تورم پوست

قرمزی, التهاب, زخم‌های کوچک, سوزش و کبودی اولین اثرات جانبی میکرونیدلینگ هستند که ممکن است برای مردم نگران‌کننده باشند. این عوارض ناشی از نفوذ سوزن در عمق پوست است و کاملاً طبیعی هستند. مشکلات پس از عمل در طول یک هفته تا ده روز پس از میکرونیدلینگ حل می‌شوند. دقت کنید که اگر این عوارض جانبی بیشتر از ده روز طول بکشد به پزشک خود بگویید. اما توجه داشته باشید که اگر نصیحت دکتر را دنبال نکنید و زخم‌های کوچک را دستکاری کنید, این عوارض جانبی طولانی‌تر خواهد شد و تاثیرات آن‌ها ممکن است تا مدتی باقی بماند.در برخی موارد مشاهده شده‌است که رنگ پوست بعد از میکرونیدلینگ تغییر می‌کند و تیرخ می‌شود. این معمولاً به دلیل فشار بالای اعمال‌شده و عدم کنترل مناسب توسط پزشک است. البته, نیازی به نگرانی نیست و بعد از مدتی, پوست عادی می‌شود و در نهایت رنگ طبیعی خود را دوباره به دست می‌آورد. در برخی موارد, ناحیه درمان ورم کرده یا نرم می‌شود. این عوارض جانبی هم طبیعی هستند. البته تا زمانی که فرآیند درمان در آن‌ها مشاهده می‌شود و عوارض جانبی برای مدتی طولانی (معمولا بیش از ۱۰ روز) باقی نمی‌مانند.

هزینه میکرونیدلینگ

هزینه این روش بسته به طول و تعداد جلسات درمان و نیز میزان آسیب پوست متفاوت است. بنابراین, برای دانستن قیمت میکرونیدلینگ  می‌توانید در جلسات مشاوره پزشکی شرکت کنید و در مورد قیمت‌ها اطلاعات کسب کنید. اما به طور کلی, می‌توان گفت که هزینه این روش بسیار کم‌تر از  سایر روش‌های جوان‌سازی پوست است.

هزینه میکرونیدلینگ بستگی به نوع و شدت جراحت دارد. علاوه بر این, هزینه کل با تعداد جلسات مورد نیاز و زمان هر جلسه تعیین می‌شود. تعداد جلسات مشاوره و هزینه آزمایش نیز بر هزینه میکرونیدلینگ تاثیر می‌گذارد. البته, تاثیر محل سکونت, محل کلینیک و میزان حقوق دکتر نباید نادیده گرفته شوند.هزینه میکرونیدلینگ بسیار کم‌تر از دیگر روش‌های ترمیم و بازسازی پوست است و اثرات جانبی نسبتاً کمی دارد. اثرات جانبی این روش بعد از کمی زمان کوتاه ناپدید می‌شود . این روش می‌تواند در هر سنی و برای هر نوع پوستی به کار رود. علاوه بر این، میکرونیدلینگ می‌تواند برای از بین بردن آسیب ملایم به آسیب پوست متوسط مورد استفاده قرار گیرد.

انواع دستگاه میکرونیدلینگ را بشناسید

دستگاه میکرونیدلینگ

دستگاه درمارولر

درمارولر ساده‌ترین دستگاه میکرونیدلینگ است که برای انجام عملیات دستی بکار می‌رود. این دستگاه دارای یک سری شبیه رولر است که بیش از ۲۰۰ سوزن کوچک روی سطح آن دارد. در طول درمان با این دستگاه, دکتر دستگیره را فشار می‌دهد و آن را روی سطح پوست قرار می‌دهد. عمق نفوذ سوزن در این دستگاه به فشار دست doctor’s بستگی دارد. به همین دلیل استفاده از آن نیازمند مهارت و تجربه است. در برخی موارد, درمارولر به عنوان دستگاه میکرونیدلینگ خانگی منسوب است. با این حال, فقدان تجربه در استفاده از این وسیله می‌تواند باعث آسیب پوست و یا آسیب‌های جدی شود.

دستگاه درماپن

 درماپن یک دستگاه شبیه خودکار با سری پهن و گرد است. تعداد زیادی از سوزن‌های کوچک در این سر گرد هستند که با استفاده از یک موتور الکتریکی بر روی پوست جابجا می‌شوند. این سوزن‌ها در پوست مثل موم نفوذ می‌کنند و سوراخ‌هایی کوچک در سطح آن ایجاد می‌کنند. این منافذ ریز، فضایی برای پوست فراهم می‌کنند تا تنفس کنند و سلول‌های سازنده کلاژن را تحریک کنند و پوست را ترمیم کنند.

دستگاه درمااستامپ

این دستگاه از نظر ظاهر مشابه درماپن است. اما سوزن های نوک آن  کمی تیز تر است و سوزن‌های تیزتری دارند. این وسیله همچنین می‌تواند به صورت دستی یا با استفاده از یک موتور الکتریکی حرکت کند. در این دستگاه, سوزن‌ها با حرکتی شبیه به مهر وارد پوست می‌شوند و باعث ایجاد سوراخ‌هایی در آن‌ها می‌شوند که به ترمیم مشکلات پوستی کمک می‌کنند.

دستگاه LED

این دستگاه با مجهز شدن به یک دیود و سیستم نور، LED های کوچکی دارد که باعث تحریک کلاژن توسط  تابش نور به پوست می‌شود. البته این دستگاه هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است و به همین دلیل در حال حاضر استفاده نمی‌شود.

دستگاه رادیویی

این وسیله از امواج رادیویی برای تحریک سلول‌های پوست استفاده می‌کند. در واقع, این روش, که یکی از جدیدترین روش‌های میکرونیدلینگ است, از دستگاهی با سوزن‌های بسیار ریز استفاده می‌کند که امواج رادیویی را بین آن‌ها مبادله می‌کند. این امواج سلول‌ها را تحریک می‌کنند و با ایجاد گرما در زیر پوست, کلاژن را تولید می‌کنند. اثر قطعی این دستگاه هنوز به اثبات نرسیده است. به همین دلیل, به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. اما خبر خوب این است که هیچ گزارشی مبنی بر خطرناک بودن یا بی‌اثر بودن وجود ندارد.

پاسخ به پرسش های متداول

آیا می‌توان از میکرونیدلینگ برای حل مشکل ریزش مو نیز استفاده کرد؟

بله . به دلیل عملکرد و تاثیر این روش زیبایی, این روش درمانی به تازگی برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار گرفته‌است. مشابه روشی که برای احیای پوست صورت استفاده می‌شود, این روش از یک غلتک استفاده می شود که روی پوست سر کشیده می‌شود تا منافذ باز ایجاد کرده و مواد مغذی و سرم را معرفی کند. بنابراین در این روش با وارد کردن پروتیین wnt و کاهش مقدار دی هیدروتستوسترون, کیسه‌های ترشحی مو یا همان فولیکول مو تحریک و تقویت می‌شوند. در نتیجه, در طول زمان, رشد مو را افزایش می‌دهد و ریشه‌های مو را تقویت می‌کند.

چگونه می‌توان محلی مطمئن برای انجام میکرونیدلینگ پیدا کرد؟

میکرونیدلینگ به صورت مستقیم روی پوست صورت اثر می گذارد و کاملا با پوست و بدن شما در تماس است اگر مرکزی که برای انجام این دسته از خدمات انتخاب می کنید بهداشت را به درستی رعایت نکنند ممکن است بیماری های پوستی وارد بدن شما شوند. برای انتخاب مرکزی ممکن پیش از اعتماد به آگهی ها و تبلیغ های مختلف، پس از انتخاب مرکز مورد نطر خوب در مورد مرکز تحقیق کنید و مطمئن شوید که دارای مجوز از وزارت بهداشت بوده و افرادی که در آن مشغول به کار هستند همگی متخصص و افراد دوره دیده باشند. هرگز خدمات این چنینی را در مراکز و سالن های زیبایی انجام ندهید. حتما در مورد پزشکی که قصد انجام کار میکرونیدلینگ را زیر نظر او دارید تحقیق کنید و مطمئن شوید مهارت و تخصص کافی در این زمینه دارد.

آسیب‌های کدام مناطق پوست از طریق میکرونیدلینگ قابل‌درمان است؟

میکرونیدلینگ برای تمام مناطقی در بدن که دچار لکه و جوش هستند ، برای قسمت های شکم و ران که دچار ترک بارداری یا ترک ناشی از چاقی شده اند و برای پوست صورت قابل استفاده است. به طور کلی می توان برای اغلب قسمت های بدن با توجه به صلاح دید پزشک از روش میکرونیدلینگ استفاده کرد. اما اصلی ترین محل برای استفاده از روش میکرونیدلینگ پوست گردن و صورت است.

آیا انجام میکرونیدلینگ محدودیت سنی دارد؟

میکرونیدلینگ  محدودیت سنی ندارد, اما چون معمولاً پوست تا  زمان بلوغ قابلیت بازسازی خودش را دارد, معمولاً قبل از بلوغ انجام نمی‌شود.از نظر کارایی مصرف مواد مصرفی، مهم است بدانیم که کوکتل بسیار موثرتر از ویال هستند. ویال ها مخصوص به تنهایی موثرتر از ویال های ویتامین هستند و ویال های  داروخانه ای هم از هیچی بهتر هستند. توجه داشته باشید که نیدل فقط روی پوست، حتی بدون هیچ گونه مواد تشکیل‌دهنده، هنوز هم تاثیر می‌گذارد.

نتیجه گیری

میکرونیدلینگ یکی از روش های رایج غیر تهاجمی برای درمان مشکلات و ضایعات پوستی است. در این مقاله میکرونیدلینگ مزایا و معایب آن ، روش تاثیر آن و هر آنچه که مربوط  به آن می شود را بررسی کردیم. در اخر دقت داشته باشید که تنها فردی که می تواند به شما اطمینان دهد که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر پزشک متخصص است که پس از انجام معاینه و بررسی پوست و میزان آسیب وارد شده به پوست و بسیاری فاکتور های دیگر روش درمانی مناسب را برای شما تعیین می کند.