درمان افتادگی پلک بدون جراحی
در دنیای امروز تمایل انسان به سمت زیبایی و داشتن ظاهری ایده ال بیش از پیش است و همه ی ما به دنبال راهی برای جلوگیری از برهم خوردن این تناسب هستیم و در جست و جوی به تعویق انداختن پیری و فرسایش طبیعی مان راه های زیادی را امتحان میکنیم . ولی همیشه راه های پیشگیری جواب گو نیستند و با گذشت زمان اثار پیری در بدنمان بیشتر ظاهر میشود. در این مقاله میخواهیم درمان افتادگی پلک بدون جراحی را برایتان مورد بررسی قرار دهیم تا با سطح آگاهی بالا در این زمینه بتوانید بهترین روش درمان مورد نیازتان را انتخاب کنید و از ظاهر ایده ال تان لذت ببرید.
پوست انسان که بیرونی ترین عضو بدن ان است و همیشه در معرض عوامل بیرونی است هم از این قائده مستثنی نیست و چه بسا زود تر از دیگر اعضا نمایش دهنده این کهولت است .
با بالا رفتن سن کیفیت و شادابی اولیه پوستمان کاهش میابد و اعضای چهره از جمله پلک ها افتاده و شل میشوند این افتادگی ها حالتی خسته و بی رمق به ظاهرمان میدهد که برایمان چندان خوش ایند نیست .
در دنیای مدرن امروز برای رفع این افتادگی ها روش های زیادی ابداع شده است. بسیاری از این روش ها تهاجمی و در نتیجه نیازمند به جراحی هستند اما در مقابل روش هایی را نیز داریم که با کمترین اسیب و عوارض جانبی بهترین نتیجه ها را میدهند و همین امر موجب شده تا در بین متقاضیان عمل های زیبایی طرفداران زیادی داشته باشند
افتادگی پلک چیست ؟
پلک ها عامل محافظتی چشم هستند و از ان ها در برابر ورود اجسام خارجی و خشک شدن مواظبت میکنند همچنین پلک ها در هنگام خواب با توزیع یکنواخت اشک چشم هارا مرطوب نگه میدارند . پلک های بالایی چشم به عضله ای متصل هستند که ان ها هم به یک عضله پشتیبان دیکر که کوچک تر هم هست اتصال دارند علاوه بر این دو عضله یک عضله دیگر در زیر ابرو وجود دارد که ان هم به بالا و پایین رفتن پلک ها کمک میکند .
وچود مشکل در هر یک از این سه عضله میتواند موجب افتادگی پلک شود .
افتادگی پلک در واقع به حالتی گفته میشود که پلک بالا از حد نرمال و طبیعی خود پایین تر بیاید و به اصطلاح روی چشم بی افتد و در بسیاری مواقع در دید فرد تداخل ایجاد میکند . گاهی نیز بدون تاثیر در میدان دید میتواند در چهره حالتی غیر معمول ایجاد کند .
افتادگی پلک یا همان پتوز میتواند دلایل زیادی داشته باشد :
_ مادر زادی باشد : این عارضه ممکن است از بدو تولد همراه فرد باشت و دلیل ان مشکلات ژنتیکی یا رشد نکردن عضله ای که در پلک وجود دارد باشد (عضله لواتر ). این وضعیت اگر مورد درمان قرار نگیرد میتواند تنبلی چشم کودک را در اینده به همراه داشته باشد معمولا پزشکان بر این باور اند که در صورت مادر زادی بودن افتادگی پلک در سنین 3 تا 5 سالگی تحت درمان قرار بگیرد .
_ سندرم هورنر : در این سندرم مسیر اعصاب سمپاتیک دچار اختلال میشود و یکی از علائم ان افتادگی پلک است .
_ پیری و افزایش سن : این مورد از شایع ترین دلایل افتادگی پلک است و معمولا برای همه ی افراد بعد از گذشت سنین جوانی بروز میکند و در بیشتر مواقع هر دو پلک را تحت تاثیر قرار میدهد . افزایش سن باعث کاهش کشسانی پوست میشود و کلاژن های موجود در پوست رفته رفته حالت ارتجاعی خود را از دست میدهند . همه ی این ها در بروز افتادگی ها از جمله افتادگی پلک تاثیر میگزارند .
_ بیماری های عضلانی : میتوانیم به دلیل اختلال در ماهیچه های بالا برنده چشم شاهد افتادگی پلک شویم . بیماری های عضلانی مثل دیستروفی عضلانی اوکولوفارنژال و افتالموپلژی یکی از عوامل به وجود امدن افتادگی پلک است . در این بیماری ها سایر عضلات بدن نیز ممکن است تحت شعاع قرار بگیرند.
_ مشکلات عصبی : ضربه های روحی و استرس های زیادی که فرد با ان درگیر است میتواند اعصاب هر ناحیه از بدن را تحت تاثیر قرار دهد و در بسیاری مواقع افتادگی پلک را نیز به دنبال داشته باشد .یکی از بیماری های عصبی و خود ایمنی که باعث بروز افتادگی پلک میشود بیماری میاستنی گراویس است . در این بیماری نقطه ی اتصال عصب به عضله دچار مشکل میشود و پیام عصبی به عضله نمیرسد تا انقباض لازم شکل بگیرد . این بیماری در جوانان و زنان شیوع بیشتری دارد .
_ مواد مخدر : مصرف هرگونه مواد مخدر مثل مورفین , هروئین , اکسیکودون و . . . .میتواد در عملکرد پلک تاثیر بگزارد و حتی انرا از کار بیندازد . گزارش شده مصرف بعضی دارو های ضد تشنج نیز در این عارضه بی تاثیر نیستند .
_ استفاده از بوتاکس : گاهی اوقات بعد از تزریق بوتاکس که برای رفع چین و چروک پیشانی و ابرو استفاده میشود شاهد بروز افتادگی پلک هستیم که در این حالت سم بوتاکس که برای فلج عضلات دیگر تزریق شده است به مناطق نا خواسته منتقل می شود و این اتفاق افتادگی پلک را به دنبال خواهد داشت .
_ مشکلات جانبی پلک : پلک میتواند به دلیل عفونت های چشمی , تومور پلک یا ضربه خوردن نیز دچار این حالت شود .
شدت افتادگی پلک در افراد با توجه به علت ایجاد این عاضه میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
خفیف : افتادگی یک تا دو میلی متر
متوسط : سه تا چهار میلی متر
شدید : بیش از چهار میلی متر
افتادگی پلک هیچ گاه خود به خود درمان نمیشود و متاسفانه رفته رفته بیشتر هم میشود .
پس در صورت روبرو شدن با این مشکل به مراکز درمانی معتبر که تحت نظر متخصص است مراجه کنید تا با معاینه و انجام ازمایشات لازم چشم و پلک ابتدا عامل بروز این مشکل را شناسایی و بعد برای درمان ان اقدام کنید .
از مواردی که احتمال افتادگی پلک به صورت اکتسابی را بیشتر میکنند میتوان به مالش بیش از حد چشم , جراحی های مربوط به چشم و استفاده از لنز های سفت اشاره کرد . پس تا حد امکان از انها اجتناب کنید و نکار زیر را نیز رعایت کنید :
- با نور زیاد مطالعه نکنید.
- شب ها زود تر بخوابید و از بیدار ماندن های زیاد پرهیز کنید . استفاده از گوشی و تلوزیون در زمان تاریکی محیط میتواند اسیب رسان باشد
- تغذیه سالم داشته باشید و به خصوص قبل خواب از خوردن غذاهای سنگین و پر چرب و پر نمک خود داری کنید .
- زیاد در معرض نور خورشید قرار نگیرید و تحت هیچ شرایطی استفاده از ضد افتاب را فراموش نکنید .
- عینک های دودی مناسب با چشم خود را انتخاب و استفاده کنید .
پس در مرحله اول تا جایی که امکان دارد از بروز این مشکل جلوگیری کنید و روند پیری و افتادگی پلک را به تعویق اندازید . با این حال نمیشود به طور کامل از ان فرار کرد و خواه نا خواه این عارضه به دلایل مختلف در ما به وجود می اید و باید برای درمان و از بین بردن ان اقدامات لازم را انجام دهیم .
راه های درمان افتادگی پلک
برای این عارضه نا خوش ایند روش های درمانی زیادی وجود دارد که به طور کلی دو دسته اند :
تهاجمی و غیر تهاجمی
روش های تهاجمی همان طور که از اسمش پیداست با جراحی همراه اند .
در گذشته پزشکان و متخصصان زیبایی تنها راه برطرف کردن افتادگی پلک را جراحی این قسمت می دانستند . در جراحی افتادگی پلک با به کار گیری ابزار خاص پوست اضافی به همراه چربی های جمع شده در اطراف را برش می دهند و بعد از این کار پوست پلک را بخیه میکند این روند درمانی در اتاق عمل با حضور متخصص صورت می گیرد و از بیهوشی کامل استفاده میشود . در جراحی افتادگی پلک بیمار بعد از گزراندن یک دوره ی نقاهت طولانی میتواند به روال عادی زندگی خود برگردد .
از عوارض بعد از جراحی افتادگی پلک میتوان به این موارد هم اشاره کرد :
تورم و کبودی در اطراف چشم : از رایج ترین عوارض جراحی پلک میشود به تورم و کبودی اطراف چشم اشاره کرد که در بسیاری مواقع باز و بسته کردن چشم را دچار مشکل میکند
احساس درد بعد جراحی : بافت این ناحیه دچار تغییرات زیادی شده است و بدون شک تا چند روز بعد عمل بیمار متحمل درد ناشی از ان خواهد بود و
خشکی چشم : بعد از جراحی توزیع یکنواخت اشک که از وظایف پلک بود دچار اختلال میشود و تا بهبودی کامل پلک طول میکشد تا به روند عادی برگردد . معمولا پزشک با قطره های اشک مصنوعی این خشکی چشم را به حد اقل میرساند .
تاری در دید و دو بینی : این مورد هم معمولا بعد عمل پلک اتفاق می افتد و با گزراندن دوره نقاهت رو به کم شدن میرود و اگر غیر این بود حتما باید معاینات لازم صورت گیرد تا برطرف شود .
عفونت محل جراحی : اگر مراقبت های بعد از عمل به خوبی و دقیق رعابت نشود میتواند باعث عفونت در محل جراحی شود .
غیر قرینه شدن پلک ها : اگر بافتی که در حین جراحی از پلک ها برداشته میشود یک اندازه نباشد بعد از اتمام دوره نقاهت شاهد عدم تقارن در پلک ها خواهیم بود .
تیرگی پوست اطراف چشم : تیره شدن پوست اطراف چشم بعد از جراحی پلک بنا به دلایل مختلفی میتواند بروز کند . برای از بین بردن این تیرگی ها معمولا پزشک پماد های مخصوص و گاهی لیزر درمانی را تجویز میکند .
پس همانطور که ملاحظه میکنید جراحی افتادگی پلک بسیار پر خطر و دارای عوارض زیادی است هرچند که با انتخاب یک جراح ماهر و مرکز درمانی پیشرفته و مجهز میشود این عوارض را به حداقل رساند .
با اینکه جراحی افتادگی پلک با خطراتی همراه است ولی در مواردی هم ممکن است به دلیل شدت بالای افتادگی پلک پزشک این راه درمان را تنها راه درمان بداند و برای بیمار تجویز کند .
با این وجود بسیاری از افراد راه های غیر تهاجمی را ترجیح میدهند که در ادامه به بررسی ان خواهیم پرداخت.
درمان افتادگی پلک بدون جراحی
امروزه با پیشرفت علم پزشکی در زمینه ی زیبایی در بسیاری مواقع نیاز به جراحی و صرف هزینه های سنگین نیست و با کمترین عوارض و خطر میشود به نتایج دلخواه رسید و از داشتن ظاهری زیبا و ایده ال لذت برد .
در درمان های بدون جراحی برش و بخیه بخش مورد نظر دیده نمیشود و به دنبال این ویژگی دوره نقاهت بعد از درمان به حد اقل میرسد . داشتن دوره نقاهت طولانی بعد عمل ما را از انجام امورات روز مره باز میدارد و در روند زندگی مان تداخل ایجاد میکند.
همچنین در درمان افتادگی پلک بدون جراحی بیهوشی جایی ندارد و همانطور که میدانید اعمال بیهوشی بر بدن میتواند عوارض زیادی داشته باشد.
از تاثیرات بیهوشی بر بدن : حالت تهوع , خشکی دهان , گرفتگی صدا , احساس لرز , سرگیجه درد عضلانی , احساس خارش , گیجی , هذیان گفتن
پس همانطور که ملاحظه میکنید انتخاب روش های غیر تهاجمی و بدون جراحی مزیت های زیادی دارد و بی دلیل نیست که بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند .
روش های درمان افتادگی پلک بدون جراحی
راه های زیادی برای درمان افتادگی پلک بدون جراحی وجود دارد که برخی از انها عبارت اند از :
لیفت با نخ :
در این روش پزشک سوزن های بسیار نازک طب سنتی را که در ان نخ های مخصوص لیفت وجود دارد را در ناحیه مورد نظر تزریق میکند . این نخ ها از جنس پروتئین هستند و بعد از مدتی جذب بدن میشوند .
قطره های چشمی :
برای مواردی که علت بروز افتادگی چشم تزریق بوتاکس باشد یا به تشخیص پزشک افتادگی پلک شدت خاصی نداشته باشد میتوان از بعضی قطره های چشمی با تجویز پزشک این عارضه را درمان کرد .
پلاسما تراپی با دستگاه پلکسر :
این روش از جدید ترین و بهترین روش های درمان افتادگی پلک بدون جراحی است که در ادامه توضیح بیشتری از ان خواهیم داشت .
روش درمان افتادگی پلک بدون جراحی با پلکسر
درمان افتادگی پلک با دستگاه پلکسر به نام های پلاسما جت , پلاسما تراپی و پلاسماپن نیز شناخته میشود . این روش یکی از مدرن ترین و بروز ترین روش ها برای درمان افتادگی پلک شناخته شده است و به دلیل بی خطر بودن و در عین حال داشتن بهترین نتیجه بین مراجعه کنندگان پر طرفدار است .
در رابطه با چگونگی کار پلکسر باید گفت دستگاه پلکسر در واقع گاز های موجود در هوا را یونیزه میکند و به حالت پلاسما در می اورد .
مواد موجود در اطراف ما به سه حالت گاز مایع و جامد هستند پلاسما حالت چهارم از ماده است .
با یونیزه کردن گاز های هوا و ایجاد پلاسما یک قوس الکتریکی به وجود می اید . این قوس الکتریکی ایجاد شده به ناحیه مورد نظر هدایت میشود و با برخورد به پوست و نفوذ به لایه های ان باعث تصعید ان بخش میشود یعنی پوست بخش تحت درمان را از حالت جامد به گاز تبدیل میکند . تخلیه بار این قوس الکتریکی در پلکسر را میشود به نمونه ی کوچک آذرخش تشبیه کرد .
در این روند جوان سازی و رفع افتادگی پلک نقاط ریزی روی پوست ایجاد میشود که به شکل سوختگی دیده میشوند و بعد از گذشت چند روز به طور کامل بهبود می یابند . این سوزانده شدن با پلاسما هیچ اثر اسکار شدگی برای پوست به دنبال ندارد و جای هیچ نگرانی ای در این باره نیست .
مزایای پلکسر :
- دوره نقاهت ندارد
- بدون بیهوشی است
- هزینه مناسبی نسبت به سایر روش های درمانی دارد
- بدون درد و عوارض است
- ماندگاری خوبی دارد
- هیچ گونه برش و جراحی ندارد
این روش درمان را یک روش پویا نیز میدانند چون بیمار در طول درمان کاملا هشیار است و میتواند پلک ها را باز و بسته کند و نتیجه درمان را همان لحظه مشاهده کند .
استفاده از روش پلکسر برای درمان افتادگی پلک به تحریک رشته های کلاژن ساز در پوست کمک میکند و به این طریق هم باعث رفع افتادگی های پلک میشود . کلاژن ماده ای در لایه ی میانی پوست است و باعث کشسانی پوست میشود و به ان حالت ارتجاعی میدهد . با گذشت زمان این ماده خاصیت خود را از دست میدهد و دیگر کیفیت سابق را نخواهد داشت و همین امر موجب افتادگی ها و شل شدن پوست میشود .
در صورتی که قصد درمان افتادگی پلک خود را با استفاده از دستگاه پلکسر دارید و شرایط زیر را دارا می باشید حتما با پزشک خود در میان بگذارید .
- ابتلا به بیماری صرع
- ناراحتی های استخانی
- داشتن انواع سرطان
- التهاب های دائمی پوست
- داشتن باتری قلب
- حامله بودن
معمولا در این شرایط پزشک این روش درمان را برای فرد منع میکند.
درمان افتادگی پلک با پلکسر به مراقبت خاصی نیاز ندارد با اینحال رعایت موارد زیر پیشنهاد میشود :
- از هیچ گونه وسایل ارایشی بر روی ناحیه مورد نظر استفاده نکنید.
- زخم های ریزی که ایجاد شده را دستکاری نکنید تا بعد چند روز خود به خود رفع شوند.
- در معرض مسقیم نور خورشید قرار نگیرید.
مدت زمان درمان افتادگی پلک بدون جراحی با پلکسر
یکی از معضل هایی که در رابطه با درمان افتادگی پلک وجود دارد مدت زمانی است که بیمار برای ان میگذارد .
در درمان افتادگی پلک با دستگاه پلکسر در کمترین زمان ممکن میتوانیم شاهد از بین رفتن این عارضه شویم . این روش درمانی در مراکز درمانی معتبر توسط پزشک متخصص در حدود 30 دقیقه قابل اجرا است و با توجه به تشخیص پزشک یک الی سه جلسه درمان برای ان کافی ست . کوچکترین عوارض ان که تورم مختصر ناحیه درمان است نیز نهایت تا 3 روز از بین میرود .
هزینه درمان افتادگی پلک بدون جراحی
بسیار اند کسانی که برای رفع افتادگی پلک خود راه های مختلف با هزینه های زیاد را امتحان کرده اند و حتی با به جان خریدن عوارض جانبی زیاد نتیجه دلخواه را دریافت نکرده اند .
امروزه با پیشرفت چشمگیر علم و تلنولوژی در زمینه ی زیبایی دیگر این نگرانی ها وجود ندارد و میشود با مناسب ترین هزینه ها و کمترین عوارض بهترین نتایج را دریافت کرد .
شدت افتادگی پلک در همه ی افراد یکسان نیست پس نمیتوان رقم ثابتی برای درمان ان در نظر گرفت
از دیگر عواملی که در متغیر بودن این رقم تاثیر دارند میشود به سطح کیفیت دستگاه مورد استفاده , تبحر پزشک متخصص , کیفیت پوست بیمار و موارد مشابه این ها اشاره کرد .
درمان افتادگی پلک با دستگاه پلکسر مزایای زیادی دارد و با توجه به بی خطر بودن ان هزینه ای که برایش پرداخت میشود نسبت به سایر روش ها مقرون به صرفه هم هست .
معرفی مرکز درمانی افتادگی پلک بدون عمل جراحی دکتر قانعی
قبل از اینکه برای هر درمانی اقدام کنید باید در انتخاب کلینیک و مرکز درمان مناسب وسواس لازم را به خرج دهید زیرا کوچک ترین نقص در خدمات رسانی و درمان میتواند خسارات جبران نا پذیری به بار اورد .
مرکز درمانی افتادگی پلک دکتر قانعی با سابقه ای درخشان و طولانی در حوضه ی زیبایی و درمان از بهترین و معتبر ترین مراکز درمانی است و میشود با اعتماد کامل به این مجموعه هر گونه نگرانی را از خود دور کنید
در این مرکز درمانی رفع افتادگی پلک بدون جراحی با جدید ترین متد های روز دنیا انجام میشود و شما میتوانید بهترین نتایج دلخواه تان را تحت نظر تیم پزشکی متخصص دریافت کنید .
این مرکز درمانی با دارا بودن بالا ترین استاندارد ها توانسته توجه بسیاری را به خود جلب کند و سطح بالایی از خدمات را به هم وطنان عزیزمان ارائه دهند
همه ی این ویژگی ها باعث شده تا مرکز درمانی دکتر قانعی بهترین گزینه برای انتخاب باشد
پس اگر به دنبال بهترین مرکز درمانی برای درمان افتادگی پلک خود بدون جراحی هستید پیشنهاد ما مرکز درمانی دکتر قانعی است .