
مزوتراپی صورت و مو
مزوتراپی روشى براى رساندن دارو، سلولهاى بنیادى، ویتامین ها و انواع مواد زیستى مورد نیاز بطور مستقیم و به میزان مورد نیاز به بافت هدف است. اولین بار در ١٩۵٢ دکتر پیستور فرانسوى متوجه شد؛ اگربه جاى تزریق یکجا، از تزریقات متعدد و به مقدار کم استفاده کنیم، خواص درمانى متفاوت و شگفت انگیزى مشاهده مىشود. به این ترتیب مزوتراپی روشى براى تحویل دارو به بافت موردنظر است و بسته به اینکه از چه دارویى و کجا استفاده شود، کاربردهاى متعددى بویژه در طب زیبایى دارد.
مزوتراپی روشى براى رساندن دارو، سلولهاى بنیادى، ویتامین ها و انواع مواد زیستى مورد نیاز بطور مستقیم و به میزان مورد نیاز به بافت هدف است. اولین بار در ١٩۵٢ دکتر پیستور فرانسوى متوجه شد؛ اگربه جاى تزریق یکجا، از تزریقات متعدد و به مقدار کم استفاده کنیم، خواص درمانى متفاوت و شگفت انگیزى مشاهده مىشود. به این ترتیب مزوتراپی روشى براى تحویل دارو به بافت موردنظر است و بسته به اینکه از چه دارویى و کجا استفاده شود، کاربردهاى متعددى بویژه در طب زیبایى دارد.

مهمترین کاربردهاى مزوتراپی عبارتند از: درمان ریزش مو، جوانسازى پوست، درمان تعریق بیش ازحد، لاغرى موضعى، درمان انواع لک.

عوامل مؤثر در موفقیت مزوتراپی
١-انتخاب صحیح دارو
داروهاى مزوتراپی بصورت منفرد یا مخلوط (ترکیب شده) موجود است. موفقیت نتایج مزوتراپی بستگى زیادى به انتخاب ترکیب دارویى مناسب به مقدار مناسب براى هر بیمار دارد.
٢-تکنیک انجام مزوتراپى
از آنجاکه مقدار و محل تزریق دارو نقش بسیار مهمى در نتایج درمانى دارد، استفاده از دستگاه هاى تزریق یا مزوگان نسبت به روش تزریق دستى مؤثرتر است. مزوگان به پزشک امکان مىدهد تا مقدار دارویى که در هر تزریق به بافت هدف مىرسد در حد میکرولیتر تنظیم شود و همه تزریق ها هم یکسان و برابر باشند.
مزیت بعدى مزوگان، امکان تنظیم دقیقِ عمق تزریق است، براى درک اهمیت این موضوع کافیست بدانید که مثلاً براى درمان ریزش مو، لازمست دارو در مجاورت فولیکول مو تزریق شود تا مؤثر باشد، همینطور در درمان لک هاى پوستى، سلولهاى رنگدانه اى در عمق مشخصى از سطح پوست قراردارند و رساندن داروهاى ضدلک به این سلولها، نیاز به دقت بسیار زیاد در حد میکرون دارد، که با تزریق دستى امکانپذیر نمىباشد.
مزیت سوم مزوگان، کاهش قابل توجه درد، نسبت به تزریق دستى است، البته در صورتیکه از سوزن مخصوص مزوتراپی استفاده شود، درد زیادى هنگام ورود سوزن به پوست احساس نمىشود.
کاربردهاى مزوتراپی عبارتند از:
١- درمان ریزش مو
طیف وسیعى از انواع ریزش مو، با استفاده از مزوتراپی قابل درمان است. کاهش تراکم مو، نازک شدن و توقف رشد طولى موها با استفاده از مزوتراپی کنترل مىشود. حتى در مواردى که مشکل ریزش مو وجود ندارد، مزوتراپی براى تقویت و ویتامینه کردن موها استفاده میشود که این مورد نیز، باعث شفافیت و درخشندگى موها مىشود.
٢- جوانسازى پوست
طیف وسیعى از مشکلات پوست شامل خشکى شدید، چین و چروک، شلى و افتادگى، انواع لک (ملاسما، کک و مک، لک جوش و …) با مزوتراپی قابل درمان است.
جوانسازى به روش نوین مزونیدلینگ؛ که ترکیب میکرونیدلینگ و مزوتراپى است، موفقیتهاى چشمگیرى در توقف و معکوس کردن روند پیرى پوست داشته است. در این روش با ایجاد هزاران میکرو کانال در پوست، امکان رساندن داروهاى مورد نظر در سطح وسیع به لایه هاى میانى و عمیق پوست فراهم مىشود، به همین خاطر نتایج درمانى این روش ترکیبى نسبت به انجام هر روش به تنهایى، به مراتب بیشتر خواهد بود. از مزوتراپی پوست براى ویتامینه کردن و افزایش شفافیت و لطافت و پیشگیرى از شلى و افتادگى پوست نیز استفاده مىشود.
٣- درمان چاقى موضعى
یکى از موفقترین کاربردهاى مزوتراپی، درمان چاقى موضعى و حتى چاقى عمومى است. در این روش؛ داروهایى که بافت چربى را تخریب مىکنند و آنزیم هایى که سوخت و ساز چربى را افزایش مىدهند، مستقیماً به بافت چربى زیر پوست تزریق مىشود و در نتیجه چربى هاى متراکم و سمجى که با سایر روشهاى لاغرى، ازبین نمىروند، از داخل شروع به حل شدن و مصرف شدن توسط سیستم سوخت و ساز مىکنند.
۴- درمان سلولیت
سلولیت با چاقى متفاوتست، در سلولیت، وضعیت بسیار پیچیده تر از چاقى است، زیرا به دلیل فشار بالاى درون بافتى، عروق خونى و لنفاوى مسدود شده و مانند شهرى که در محاصره است، امکان دسترسى به آن وجود ندارد؛ بنابراین بافتى کم اکسیژن، گرسنه و انباشته از سموم و فرآورده هاى مضر حاصل سوخت وساز، خواهیم داشت که تنها راه دسترسى به آن، از طریق تزریق مستقیم خواهد بود. مزوتراپی به عنوان روش درمانى مکمل آکوستیک ویوتراپى (X-Wave) باعث بهبود قابل توجه نتایج درمانى سلولیت مىشود.
۵- درمان انواع لک و هایپرپیگمانتاسیون
لک هاى پوستى حاصل تجمع بیش از حد رنگدانه ملانین است، بسته به اینکه این رنگدانه ها در سطح، میانه یا عمق پوست باشد، انتخاب روش درمان متفاوتست. داروهاى ضدلک و لایه بردارى و حتى لیزر براى درمان ملاسما (ماسک حاملگى) و کک و مک به دلیل عمقی بودن محل تجمع رنگدانه ها، چندان موفق نیستند، به همین خاطر در این موارد، از مزوتراپی و تزریق مستقیم داروهاى ضدلک در مجاورت سلولهاى رنگدانه ساز، استفاده مىشود.
۶-درمان تعریق بیش ازحد
تزریق دوز مشخصى از بوتاکس، در مجاورت غدد عرق در پوست زیر بغل، کف دست و پا درمان مؤثر تعریق بیش ازحد است.
٧-PRP:
پلاسماى غنى از پلاکت یک فرآورده بیولوژیک است که حاوى سلولهاى بنیادى و فاکتورهاى رشد استخراج شده از خون بیمار است که با استفاده از روش مزوتراپی به بافت هدف تزریق مىشود.
عوارض مزوتراپی
مزوتراپی یک روش غیر تهاجمى است و اگر بطور صحیح و توسط فرد صلاحیت دار انجام شود، عوارض خاصى ندارد.
- قبل از انجام آن، محل تزریق استریل مىشود، بهتر است از دستگاه تزریق مزوگان و سوزن مخصوص استفاده شود (در بعضى مراکز، تزریق به روش دستى انجام مىشود که دقت و اثر بخشى کمتر و درد بیشترى نسبت به روش مزوگان دارد)
- مزوتراپی پوست سر (براى درمان ریزش مو)، نیاز به بیحسى ندارد ولى مزوتراپی صورت (براى جوانسازى و درمان لک) و مزوتراپی کف دست و پا (براى تعریق بیش ازحد) نیاز به بیحسى موضعى با استفاده از کرم هاى بیحسى دارد. مزوتراپی زیر بغل معمولاً درد ندارد ولى افراد حساس مىتوانند از بیحسی موضعى استفاده کنند.
- احتمال کبودى و تورم موقت محل تزریق وجود دارد که معمولاً طى چند ساعت از بین مىرود.
- مزو نیاز به استراحت و دوره نقاهت ندارد.
- نتایج درمانى بسته به نوع مشکل از چند روز تا چند هفته بعد ظاهر مىشود، به عنوان مثال نتایج درمانى تعریق بیش ازحد، یک تا دو روز بعد قابل مشاهده است ولى درمان شلى و افتادگى پوست با توجه به زمانبر بودن فرآیند کلاژن سازى چند هفته طول مىکشد.
برخی از نمونـــه کارها
روند کار پلکسر پلاس به چه صورت است؟
برای اجرای یک جلسه درمانی در مطب به حدود یک ساعت زمان نیاز خواهد بود. پس از بررسی دقیق پوست کار آمادهسازی آغاز شده و بیحسی موضعی روی پوست اعمال میشود. این بیحسی میتواند از طریق کرمهای موضعی انجام شود یا با روش انسداد موضعی اعصاب. بیحسی ایجاد شده باعث میشود که روال کار به راحتی صورت بگیرد و اهداف درمانی مورد نظر محقق شوند.
سپس با استفاده از دستگاه پلکسر روی نواحی مورد نظر کار شده و پوستهای شل و روی هم جمع شده از بین میروند و نوعی حالت انقباضی ایجاد میشود. این روند عموماً بین 20 تا 30 دقیقه به طول میانجامد که در این مدت بیمار ممکن است حرارت و ناراحتی بسیار اندکی را تجربه کند. پس از درمان، نقاط بسیار ریز به رنگ قهوهای روی پوست ایجاد میشوند که پوسته کربنی نام دارند. وقتی کار به اتمام رسید، کرم پوشاننده مخصوصی (کانسیلر) روی سطح تحت درمان استفاده میشود. این کرم پوشاننده به هیچ وجه شبیه همه کانسیلرهای آرایشی معمول نیست. فرمولاسیون آن به لحاظ پزشکی و درمانی به گونهای بهینه شده که به روند بهبود پوست و محافظت از آن پس از درمان با پلکسر کمک میکند.
لیفت پلک به روش غیرجراحی با استفاده از پلکسر، یک گزینه بسیار موثر و مناسب است؛ نه تنها برای جوانسازی و لیفت پلکها بلکه برای کاهش چین و چروک و نیز درمان اسکار آکنه. اگر دچار عارضه افتادگی پلک هستید و به دنبال راهکاری برای ترمیم آن میگردید، مشاوران ما در کلینیک زیبایی دکتر قانعی خوشحال خواهند شد تا شما را راهنمایی کنند.
مزوتراپی
یکی از مشکلات عدیده پوست و مو در جهان ریزش مو است . ریزش مو به دلایل مختلفی ایجاد می شود و ژنتیک، تغذیه ، بیماری های زمینه ای و اختلالات هورمونی سبب ریزش مو می شوند.در حال حاضر نیز یکی از عوارض شایع بیماری کرونا ریزش مو است ، متاسفانه هنوز مکانیسم ریزش مو شناخته نشده اما داروهای مختلفی برای درمان و کنترل ریزش مو به کار برده می شوند، با توجه به اینکه علت ریزش مو هنوز مشخص نیست داروهای ریزش مو برای همه ی افراد مناسب نیستند و اثری ندارند. درمان کلی ریزش مو برای اغلب افراد شامل مصرف داروی خوراکی فیناستراید و ماینوکسیدیل موضعی است. این دو دارو برای درمان ریزش مو 50 درصد افراد مؤثر هستند. یکی از روش های نوین برای درمان ریزش مو مزوتراپی است که می تواند در کنار سایر درمان های ریزش مو و یا حتی به تنهایی ریزش مو را درمان و کنترل کند. در ادامه ی مقاله مزوتراپی و هر آنچه که باید در ارتباط با آن بدانید را بررسی خواهیم کرد.
برای جلوگیری از ریزش مو چه باید کرد؟
این سؤالی است که اغلب افراد دارند و به دنبال پاسخ آن هستند. راههای متخلف برای جلوگیری ریزش مو وجود دارند اما نکتهی مهم پیدا کردن علت ریزش مو است. همهی افراد در طول شبانهروز بین 50 تا 100 تار مو از دست میدهند، این موها با تارهای موی جدید جایگزین میشوند و تا اینجا مشکلی نیست اما ریزش مو دقیقاً زمانی اتفاق میافتد که به دلایل مختلف تعادل بین رشد و ریزش مو از بین برود. یعنی رشد موها متوقف شود یا ریزش موها بیشتر از حد طبیعی باشد. پس برای ریزش مو طبیعی نیازی نیست به دنبال علت باشیم و از روشهای جلوگیری از ریزش مو استفاده کنیم. روشهای پیشگیری از ریزش مو برای افرادی هستند که ریزش مو غیرعادی دارند.
تاریخچه مزوتراپی مو
مزوتراپی درواقع به مجموعه ای از درمان های تزریقی گفته می شود که با حداقل تهاجم برای درمان ریزش مو به کار می روند. مزوتراپی سبب کنترل ریزش مو و تحریک رشد مجدد مو ها می شود. برای درمان ریزش مو با مزوتراپی مجموعه ای از داروهای مختلف تقویتی به داخل مو تزریق می شوند، بخشی از این مواد عصاره های گیاهی هستند. ویتامین ها ، آنزیم ها ، فاکتور های رشد و هورمون ها از جمله دیگر عواملی هستند که سبب کنترل ریزش مو می شوند.
در کشور های خارجی به مزوتراپی «Mesohair» یا «Mesoplasty» هم گفته میشود. این دو کلمه نیز به معنای مزوتراپی هستند.
مزوتراپی از دو واژهی «مزو» به معنی میانی و «تراپی» به معنی درمان تشکیل شده است.
واژه مزو در اصل به سلول های بنیادی دوران جنینی گفته می شود، زمانی که بدن هنوز تشکیل نشده است، و جنین تنها چند هزار سلول است. اکتودرم، مزودرم و اندودرم سه لایه از سلول های بنیادی پوست هستند و هر کدام قسمتی از بدن را می سازند.
قسمتی از پوست که قابل مشاهده است ، اپی درم نام دارد و ضخامت آن کمتر از یک میلی متر است و با سلول های مرده پوشیده شده است. سلول های اپی درم دائماً در حال تقسیم شدن هستند و جایگزین سلول های مرده ای می شوند که از روی پوست از بین می روند.
لایه میانی پوست که اپی درم نام دارد از بافت پیوندی تشکیل شده است و شامل رشتههای الاستین و هیالورونیک اسید و رشتههای کلاژن است. اپی درم سبب انعطافپذیری پوست می شود و بخش های متخلفی دارد. یکی از بخش های مهم اپی درم پوست فولیکول های مو هستند ، فولیکول مو 20 مدل سلول مختلف دارد و هر فولیکول یک یا چند پیاز مو را در بر می گیرد. تار های مو در بخش پیاز مو ساخته می شوند، رشد کرده و سپس بیرون می آیند. قسمت قابل مشاهده مو تار مو نام دارد.
در درمان مو به کمک مزوتراپی به کم سرنگ دارو و ترکیبات خاص به لایه ی درم پوست تزریق می شوند، دلیل این امر آن است که پیاز مو در لایه اپی درم قرار دارد و اگر بخواهیم مشکلات ریزش مو کاملاً برطرف شود، باید مواد مغذی را به صورت مستقیم به پیاز مو برسانیم. داروهای موضعی مانند ماینوکسیدیل نمیتوانند به خوبی از اپی درم عبور کنند به همین دلیل تاثیر کمتری بر روی ریزش مو نسبت به مزوتراپی دارند.
در متون تاریخی اولین اشاره به مزوتراپی به قرن 12 میلادی باز می گردد. طبیب دربار پادشاهی فرنسه آمبروز در ارتباط با درمان ریزش مو چنین می نویسد:
اگر ریزش مو به دلیل تغذیه نادرست باشد، باید پیاز خام و برگ انجیر به کم پارچه ای تمیز روی سر مالیده شوند. سپس محلی که دچار ریزش و طاسی شده است را سوزن زد و روی آن ها عصاره مالید.
میچل پیستور که پزشک فرانسوی بود در سال ۱۹۵۲،اولین باز مزوتراپی به شکل امروزی را معرفی کرد. پیستور از داروی پروکائین به صورت تزریقی برای درمان آسم استفاده می کرد. پس از مدتی مشاهده کرد که ریزش مو در برخی از بیماران نیز کاهش پیدا کرده است، سپس پیستور در ارتباط با تزریق زیر جلدی پروکائین تحقیقات مختلفی انجام داد تا اینکه در سال 1976 ، نام روش درمانی ابداعی خود را «مزوتراپی» گذاشت. در 50 سال گذشته روش ابداعی پیستور بسیار مرود استقبال پزشکان قرار گرفته است و تبدیل به یکی از روش های جوان سازی و زیبایی شده است.
کاندیدای مناسب مزوتراپی مو
به غیر از ریزش مو ارثی مزوتراپی برای درمان علل مختلف ریزش مو هم کاربرد دارند. اگر شما هم به آلوپسیهای زیر مبتلا هستید، مزوتراپی یک روش درمانی مناسب برای درمان ریزش مو شما است.
اگر رشد موهای شما به هر دلیلی کم است و دچار کاهش سرعت رشد هستید، مزوتراپی می تواند درمان مؤثری برای افزایش رشد موی شما باشد.
ریزش سکهای مو که در اصطلاح عام به آن طاسی سکهای میگویند یک بیماری پوستی است و بیش از 50 افراد در طول زندگی به ریزش سکهای مبتلا میشوند. علت ریزش سکهای مو ابتلا به بیماری خود ایمنی است، ریزش سکهای یکی از بیماریهای خود ایمنی است، بیماریهای خود ایمنی مثل کچلی سکهای زمانی رخ میدهند که سلولهای دفاعی بدن سلولهای خودی را بیگانه تلقی میکنند و به آنها حمله میکنند. در کچلی سکهای سلولهای دفاعی بدن فولیکولهای مو که وظیفهی رشد مو را بر عهدهدارند بیگانه تلقی میکنند و به آنها حمله میکنند درنتیجه فولیکولهای مو از بین میروند و رشد مو قطع میشود. له غیر از بیماری خود ایمنی برخی از متخصصان استرس شدید را نیز هلت ریزش سکهای مو میدانند که ازنظر علمی شواهد کمی برای آن وجود دارد.
اغلب افرادی که دچار ریزش سکهای میشوند به دلیل اینکه ریزش سکهای مو علامتی ندارد تا زمانی که قسمتی از مو تحت تأثیر این بیماری قرار نگیرد و بهطور کامل نریزد متوجه بیماری نمیشوند. ریزش سکهای یا سایر مدلهای ریزش متفاوت است، در ریزش سکهای مو بهصورت لکههایی بهاندازه سکه میریزند، ریزشها اغلب بهصورت ناگهانی با حاشیهی مشخص است. مزوتراپی روش مناسبی برای درمان ریزش موی سکه ای در مرحله ی اولیه است.
ریزش مو به دلیل استرس زمانی رخ می دهد که بدن دچار استرس شدید شود، این ریزش مو می تواند به دلایل روانی یا فیزیکی رخ دهد، . مزوتراپی مو درمان مناسبی برای این دو نوع ریزش مو است. ریزش موی بعد از بارداری که به دلیل استرس و تغییرات هورمونی رخ می دهد با مزوتراپی قابل درمان است.
مزوتراپی برای درمان ساقه ی مو آسیب دیده نیز مؤثر است، یکی از مزایای مزوتراپی افزایش رشد مو و سلامت فولیکول مو است.
مزوتراپی برای چه کسانی جواب نمیدهد؟
افراد که مبتلا به بیماری زمینه ای مانند هموفیلی ، هپاتیت و یا ایذر هستند
خانم های باردار
مردان بالای 40 سال که مبتلا به طاسیهای آندروژنی شدید هستند
زنان بالای 60 سال که مبتلا به طاسیهای آندروژنی شدید هستند
افرادی که به صورت ژنتیکی جنس موی خوبی ندارند.
داروهای شیمیایی خالی از عوارض نیستند و مصرف این دسته از داروها در برخی از افراد عوارضی ایجاد میکند، یکی از دلایل ریزش مو در برخی از افراد مصرف برخی از داروها است. معروفترین داروهایی که باعث ایجاد ریزش مو میشوند داروهای رقیقکنندهی خون و داروهای فشارخون معروف به بتابلاکرها هستند. علاوه بر این داروهای افسردگی، ایبوپروفن و داروی متوترکسات نیز علت ریزش موی سر هستند. ابن داروها معروفترین داروهایی هستند که باعث ریزش موی سر میشوند، تمام داروهایی که در عوارض جانبی آنها ذکرشده است که باعث ریزش مو میشوند ممکن است در برخی از افراد باعث ریزش مو شوند. اگر دچار ریزش مو در هنگام استفاده از برخی از داروها شدید باید به پزشک مراجعه کنید و بر اساس نظر پزشک مصرف داروی موردنظر را قطع کنید یا دوز آن را تغییر دهید.
یکی از دیگر از دلایل ریزش مو مصرف سیگار و مواد مخدر است. سیگار علاوه بر از بین بردن بافت ریه، سرطان و ایجاد مشکلات خونی باعث ریزش مو تیز میشود. هرساله سازمان بهداشت جهانی هزینههای زیادی را صرف تبلیغ علیه سیگار و آگاه کردن مردم از عوارض سیگار میکند. سیگار باعث اختلال در عملکرد دی آن ای و فولیکولهای مو میشود و درنتیجه ریزش مو را به همراه دارد. بهترین راه برای جلوگیری از ریزش مویی که علت اصلی ریزش موی سر کشیدن سیگار است، ترک کردن سیگار، تغذیه سالم و ورزش است در غیر این صورت هیچ راه درمانی دیگری از ریزش مو جلوگیری نخواهد کرد.
اثرات و فواید مزوتراپی مو
مزوتراپی با تاثیر بر قسمت های مختلف مو و فولیکول مو سبب توقف ریزش مو و رشد مجدد موها می شود. که در ادامه اثر مزوتراپی بر بخش های مختلف را بررسی خواهیم کرد.
غذا رسانی به فولیکول مو و بافت پوست : داروهایی که برای مزوتراپی استفاده می شوند حاوی مقادیر فراوانی آمینو اسید و ویتامین هستند.
کنترل و تنظیم ترشح چربی پوست: برخی از ترکیبات موجود در داروهای مزوتراپی ترشح غدد سبابه پوست را کنترل میکنند.
بهبود و کنترل خون رسانی پوست: برخی از محلول هایی که در مزوتراپی به کار می روند دارای اتساع دهندهی عروق هستند که سبب افزایش جریان خون می شود.
تقویت و جلوگیری از تحلیل فولیکول مو: داروهای موجود در مزوتراپی سبب بهبود حالت و افزایش قدرت مو می شوند.
مکمل سایر روش های درمانی :می توان در کنار سایر روش های درمانی از مزوتراپی به عنوان مکمل کنترل ریزش مو استفاده کرد.
برای اینکه نتایج حاصل از تزریق مزوتراپی بهتر و مؤثر تر باشند می توان از مزوتراپی در سه تویت استفاده کرد:
قبل از کاشت مو: بهبود خون رسانی به پوشت سر
پس از کاشت مو: کنترل و درمان ورم یا ادم و مدتی بعد از آن بر درمان زخم های سر و تقویت گرافت ها
دیگر مزایای مزوتراپی
یک روش مؤثر برای درمان و کنترل ریزش مو بدون نیاز به جراحی
بهبود ریزش مو بدون نیاز به دوره نقاهت یا ریکاوری
بدون درد و بدون نیاز به بیهوشی
عوارض جانبی و خطرات بسیار محدود
هزینه معقول و منطقی
نیازی به مراقبت ویژه نیست
مناسب برای درمان ریزش مو، اصلاح مشکلات سر، مانند چربی و شوره سر و ترمیم موهای آسیبدیده
مواد تشکیل دهندهی محلول تزریقی
دارویی که در طول مزوتراپی به پوست تزریق میشود، کوکتل نامیده میشوند. برای آمادهسازی این کوکتل، انواع مختلفی از مواد مورد استفاده قرار میگیرند، که هر کدام دارای اثرات سودمند بر روی فولیکول های ترشحی مو و غدد مو دارند. که در ادامه مقاله به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد. ترکیب کوکتل مزوتراپی مو به شرایط و وضعیت موی شما بستگی دارد و توسط یک متخصص باید تعیین شود. لیست زیر تنها برای آشنایی بیشتر شما مواد سازنده کوکتل آورده شده است.
دارو های اتساع دهنده ی جریان خون این دسته از دارو ها خون رسانی به قسمت های تحت درمان را افزایش می دهند، پنتوکسیفیلین، بوفلومدیل، میانوکسیدیل در این دسته از دارو ها قرار می گیرند.
داروی بی حسی موضعی: مانند لیدوکائین یا پروکائین. اگرچه پروکائینیک داروی بیحس کننده و ضد التهاب است، گفته میشود که تاثیر زیادی بر پیشگیری از ریزش مو دارد. بنابراین از آن در اغلب محلول های مزوتراپی استفاده میشود.
داروهای هورمونی: ما گفتیم که یکی از عواملی که بر روی الگوی ریزش مو در زن و مرد تاثیر میگذارد، هورمونهای آندروژنی هستند. به همین دلیل، بازدارندههای این هورمونها، مانند فیناستراید یا سیپروترون استات، گاهی اوقات در محلول مزوتراپی موی مورد استفاده قرار میگیرند.
ویتامینها: محلولهای مزوتراپی مو معمولاً حاوی انواع ویتامین هستند. رایجترین ویتامین استفادهشده در کوکتل مو عبارتاند از:
ویتامین ب 5: نقش مؤثری در فرآیند تولید انرژی سلولی دارد و تقسیم سلول را افزایش داده و بافت پوست را بهبود میبخشد.
مواد معدنی: این مواد مغذی نقش بسیار مهمی در سلامت و رشد موی ما ایفا میکنند. برخی از مواد معدنی در محلول مزوتراپی شامل مس، روی، سلنیوم، فسفر، منیزیم و … هستند.
ویتامین (biotin): بیوتین یک اثر مشابه به ویتامین B۵ دارد. کمبود این ویتامین میتواند باعث ریزش مو و پوستهپوسته شدن پوست شود. بیوتین همچنین ترشح غدد چربی را تنظیم میکند.
ویتامین C: این ویتامین آنتیاکسیدان خیلی مفید است و تولید کلاژن را تحریک میکند.
ویتامین A: انتقال دارو به بافتهای پوستی و نیز تولید کلاژن را بهبود میبخشد.
کلسیتونین: این ماده یکی از هورمونهای طبیعی بدن ما است و جریان خون را به بافتها بهبود میبخشد. هم چنین آن در تغذیه کیسههای ترشحی مو و پوست نیز دخیل است.
مواد مغذی: سلیکون یکی از این مواد است که به طور طبیعی و به طور فراوان در رشتههای مو وجود دارد. در پیری، مو از کمبود سیلیکون رنج میبرد و گفته میشود یکی از علل فقدان مو است.
مراحل مزوتراپی مو
مرحله ی آماده سازی برای درمان
موهای خود را شب قبل و یا صبح قبل از رفتن به کلینیک بشویید.
داروهایی مانند آسپرین یا داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن را برای چند روز قبل از مزوتراپی مصرف نکنید. هم چنین اگر شما داروی رقیق کننده خون و یا ضد انعقاد خونی میگیرید، قبلاً در جلسه درمانی در مورد آنها با پزشک خود صحبت کنید.
از تونیک، و محصولات مراقبت از مو، اقلامی مانند این برای حداقل ۲۴ ساعت قبل از درمان استفاده نکنید. (این توصیه را تا ۲۴ ساعت پس از جلسه درمان نیز انجام دهید )
برخلاف قسمتهای دیگر بدن، مزوتراپی به ضد عفونی کردن پوست سر نیاز ندارد. اگر زخم یا عفونت روی پوست وجود داشته باشد، ۷۰ درصد الکل و یا بتادین برای ضد عفونی کردن منطقه استفاده میشود.
در جلسه درمان
تزریق مزوتراپی به کمک سوزن هایی مشابه سوزن انسولین با دستگاه یا به صورت دستی انجام می شود، تزریق مزوتراپی علاوه بر حالت دستی به کمک دستگاه مزوگان هم انجام می شود. اینکه تزریق به صورت خودکار باشد یا دستکی کاملاً وابسته به نظر پزشک شما است.
دارو و مواد غذایی
سوزن به پوست تا حدود ۱ میلی متر نفوذ میکند و محلول را مستقیماً به لایه میانی پوست تزریق میکند. در این مقاله همچنین در مورد محلول مزوتراپی و یا کوکتل مزوتراپی که شامل اسیدهای آمینه، ویتامین، ماینوکسیدیل، هورمون آندروژن، هورمون آندروژن و عوامل رشد مختلف است صحبت کردیم. این مواد، قدرت مو و کیسههای ترشحی مو را افزایش میدهند.
آسیبهای جزئی مفید
مورد دیگری که در مزوتراپی اتفاق میافتد و اثرات درمانی فوقالعادهای دارد، زخمهای کوچک ناشی از سوزن است. این جراحات کوچک باعث میشود که پوست فرآیند ترمیم را به درستی پیش بگیرد. در طی این فرآیند، بسیاری از عوامل رشد و ترمیم در فضای بافت آزاد میشوند. رگهای خونی جدید شکل میگیرند و تولید کلاژن تحریک میشود. علاوه بر این، بسیاری از سلولهای بنیادی به محل تزریق حرکت میکنند. همه این رویدادها باعث بهبود کیفیت مو و تحریک رشد مو میشوند. بنابراین، آسیبهای خفیف سوزنی بخش مهمی از درمان هستند.
مراقبتهای بعد از مزوتراپی مو
از ماینوکسیدیل، تونیک مو، لوازم آرایشی یا حالت دهنده مو ۲۴ ساعت پس از جلسه درمان استفاده نکنید.
سر خود را بشویید یا به مدت ۸ ساعت پس از مزوتراپی دوش بگیرید. شما میتوانید از روز سوم حمام بگیرید. در هفته اول، بیش از ۱۵ دقیقه در حمام نروید و از آبگرم استفاده نکنید. این میتواند باعث کبودی شود.
دو روز پس از جلسه درمانی ورزش نکنید. ورزش باعث میشود که محلول مزوتراپی با بیرون ریختن عرق از پوست خارج شود.
مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید.
اگر به پوست شما دچار سوزش و خارش شد، احتمالاً به این معنی است که نسبت به محلول مزوتراپی حساسیت دارید. در این حالت، با کلینیک تماس بگیرید.
از مصرف داروهای ضد التهاب (مثل آسپرین و ایبوپروفن) و ویتامین E برای ۲۴ ساعت اجتناب کنید. مصرف استامینوفن مشکلی ندارد.
نتایج مزوتراپی
نتایج مزوتراپی سه ماه پس از تزریق مشخص می شوند و رشد موها از سر گرفته می شود.
مزوتراپی در افراد جوان زودتر و بهتر جواب می دهد.
در ۹۰ درصد از مراجعین, ریزش مو بعد از ۴ جلسه درمان متوقف میشود. اگر به یاد داشته باشید, گفتیم که ماینوکسیدیل و فیناستراید تنها نیمی از مصرف کنندگان را از دست میدهند.
بعد از ۳ جلسه، کاهش ترشح چربی اضافی روی پوست سر را مشاهده خواهید کرد. به این ترتیب برای پوست سر شما به شامپو کمتری نیاز خواهید داشت.
تعداد جلسات مزوتراپی مو
تعداد جلسات و برنامه درمان به طور کامل به وضعیت شما بستگی دارد. تعداد جلسات بین ۸ تا ۱۵ جلسه متفاوت است. به عنوان مثال، یکی از برنامههای درمانی این است که شما هفتهای یکبار برای ۱ ماه مزوتراپی دریافت میکنید، سپس هر ۲ هفته یکبار برای یک ماه دیگر، و در نهایت یک ماه برای ۲ ماه آینده. در این حالت، شما به طور کلی ۸ جلسه درمان را دریافت خواهید کرد.
هزینه مزوتراپی مو
هزینهی مزوتراپی مو معمولاً با توجه به موادی که تزریق می شوند متفاوت است و بین 450 تا 850 هزار تومان متغیر است اگر از مواد کره ای استفاده شود معمولاً هزینه مزوتراپی کمتر خواهد بود اما اگر از مواد فرانسوی استفاده شود هزینه مزوتراپی به مراتب بالاتر می رود. قیمت تمام شده ی مزوتراپی علاوه بر موادی که تزریق می شوند به تعداد جلسات، ترکیب محلول مزو تراپی ، دوز دارو وابسته است. در جلسه ی مشاوره پزشک با معاینه ی پوست سر شما تعداد جلسات، هزینه و دوز تزریقی و هر آنچه نیاز است تا بدانید را به شما خواهد گفت.
یکی از روش های غیر تهاجمی و ایمن برای کنترل ریزش مو و تحریک رشد مجدد موها مزوتراپی است تا کنون هیچگونه عوارض شدید و خطرناکی برای مزوتراپی اعلام نشده است .در این مقاله مزوتراپی، گروه هدف آن و هر آنچه باید در ارتباط با مزوتراپی و روند درمان ریزش مو با آن بدانید را بررسی کردیم.