اگر می‌خواهید برای همیشه از شر موهای زائد خود خلاص شوید، باید به دقت بررسی کنید تا ببینید کدام متدها شما را به این هدف می‌رسانند. بدون تردید تا کنون حسابی تحقیق کرده اید و دریافته اید لیزر بهترین گزینه ایست که پیش رو دارید. اما هیچ می‌دانید تفاوت میان دستگاه های لیزر موجود در بازار چیست؟

با کلینیک زیبایی دکتر قانعی همراه باشید تا بیشتر در این مورد با شما صحبت کنیم:

کاربردهای لیزر الکساندریت

لیزر الکساندریت یک دستگاه بسیار قدرتمند است که تنها پزشکان متخصص یا کارشناسان مجرب و آموزش دیده می‌توانند آن را به کار گیرند. به همین جهت چنین دستگاه هایی فقط درکلینیک های تخصصی پوست و مو یافت می‌شوند. در حال حاضر هیچ یک از دستگاه های لیزر خانگی رفع موهای زائد مورد تأیید وزارت غذا و داوی آمریکا نبوده و دستگاه های لیزر خانگی الکساندریت هم از این قاعده مستثنی نیستند.

برای لیزر موهای زائد بدن با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.

لیزر الکساندریت چیست؟

لیزر الکساندریت نوعی دستگاه لیزر است (کلمه لیزر مخفف این عبارت می باشد؛ تقویت کردن نور به وسیله پرتوهای تحریک شده) که نوری با قدرت بسیار زیاد را از کریستال الکساندریت عبور می‌دهد. نور با گذشتن از این کریستال پرتوی با طول موج ٧۵۵ نانومتر تولید می‌کند.

نکته: طول موج پرتو نوری فاکتوری است که مشخص می‌کند  لیزر تا چه عمقی در پوست نفوذ کند.

نور ساطع شده از لیزر الکساندریت قرمز رنگ است. می‌توان دستگاه لیزر الکساندریت را در حالت  Q- Switiching  قرار داد تا پرتو نوری بسیار پرتوان در پالس های کوچک تولید کند. چنین مکانیسمی در رفع موهای زائد بسیار مؤثر و موفق عمل می‌کند. از دیگر کاربردهای لیزر الکساندریت می‌توان به موارد زیر اشاره داشت؛

  • درمان لک های پیری
  • درمان عارضه رگ های عنکبوتی (Spider Veins)
  • درمان ماه گرفتگی (Vascular Birthmark)
  • پاک کردن تاتو

لیزر الکساندریت چه تفاوتی با سایر دستگاه های لیزر موهای زائد دارد؟

وجه تمایز میان دستگاه های لیزر طول موج و رنگ پرتو نوری است که تولید می‌کنند. به عنوان مثال پرتو نوری دستگاه لیزر الکساندریت قرمز رنگ بوده و طول موج آن ٧۵۵ نانومتر است. طول موج پرتو نوری دستگاه لیزر دایود ٨١٠ نانومتر و دستگاه ان دیاگ (N-DYAG) ١٠۶۴ نانومتر است.

جدول مقایسه طول موج دستگاه های مختلف لیزر

نوع لیزر طول موج مناسب برای
لیزر آرگون 488 یا 5/514 نانومتر دیگر از این دستگاه برای از بین بردن موهای زائد استفاده نمی‌شود، چرا که تأثیر و کارآیی لازم را برای انجام چنین کاری ندارد.
لیزر رابی 3/694 نانومتر مناسب، ایمن و مؤثر برای بیمارانی با پوست های روشن
لیزر الکساندریت 755 نانومتر مناسب، ایمن و مؤثر برای هر رنگ پوستی (شماره های 1 تا 7 در جدول Fitzpatrick)
لیزر دایود 810 نانومتر مناسب، ایمن و مؤثر برای پوست هایی به رنگ روشن تا متوسط (شماره های 1 تا 4 در جدول Fitzpatrick)
لیزر ان دیاگ 1064 نانومتر ایده آل برای پوست های تیره رنگ، با این حال برای هر رنگ پوستی مناسب و مؤثر است
IPL 500 تا 1200 نانومتر مناسب برای پوست هایی به رنگ روشن تا متوسط (IPL یک دستگاه لیزر نیست اما برای رفع موهای زائد نیز کاربرد دارد)

 

مزایای لیزر الکساندریت

لیزر الکساندریت یکی از کارآمدترین و مؤثرترین دستگاه های لیزر برای رفع موهای زائد است که می‌توان آن را برای تمامی انواع متفاوت پوست و مو به کار بست اما نباید از این نکته غافل شد که این دستگاه هم به مانند سایر دستگاه های لیزر موجود در بازار نمی‌تواند آن گونه که باید بر روی پوست های خیلی تیره رنگ تأثیرگذار باشد. لیزر الکساندریت در مقایسه با سایر هم نوعان خود بهترین نتیجه را بر روی پوست های سفید و رنگ روشن دارد و اثبات کرده موهای نازک و لطیف را به بهترین شکل ممکن از بین می برد، کاری که بسیاری از لیزرها در بانجام رساندنش عاجزند. ملانین مو (سلول های رنگدانه) به سادگی نوری با طول موج ساطع شده از لیزر الکساندریت را جذب می‌کند که این امر باعث گرم شدن و در نهایت نابودی این سلول ها می‌شود.

تعیین تیپ پوستی در لیزر موهای زائد

نکته: بهترین گزینه برای پوست های به شدت تیره (سیاهپوستان) لیزر ان دیاگ است، چرا که طول پرتو موج ساطع شده از این دستگاه به حدی بلند است که می‌تواند رنگدانه فولیکول های مو را هدف قرار دهد.

تأثیر و کارآیی لیزر الکساندریت

پس از سپری شدن دوره کامل درمان ٧٠ درصد از موهای زائد ناحیه تحت درمان از میان می‌روند. تعداد جلسات لازم برای حذف موهای نازک و روشن ۶ تا ٨ جلسه و موهای ضخیم و تیره ٨ تا ١٢ جلسه است. برای مشاهده مطالعات بالینی و دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تأثیر و کارآیی لیزر الکساندریت در از میان برداشتن موهای زائد میتوانید اینجا کلیک کنید. نتایج حاصل از درمان با لیزر الکساندریت به سرعت نمایان و ملموس می‌شود و برای از بین بردن حجم عظیمی از موهای زائد به تعداد جلسات کمتری نیاز است. پزشکان به بیمارانی که قصد دارند نواحی گسترده ای از بدن خود (به عنوان مثال شکم، سینه، کمر، شانه و بازوها) را تحت درمان قرار دهند، توصیه می‌کنند تا از دستگاه لیزر الکساندریت استفاده نمایند. لیزر الکساندریت تنها دستگاهی است که می تواند عارضه هایپر تریکوز (یا پر مو بودن موسوم به سندروم آمبراس) را درمان کند.

مقایسه اجمالی لیزر الکساندریت و لیزر دایود

استفاده از لیزر دایود یکی از محبوب روش ها برای رفع موهای زائد به شمار می‌رود که طول موج پرتو نوری این دستگاه تنها کمی از طول موج لیزر الکساندریت بیشتر است. در سال ٢٠٠١ طی مطالعاتی این دو دستگاه را با یکدیگر مقایسه کردند تا دریابند نتایج به دست آمده از کدام لیزر دوام و ماندگاری بیشتری خواهد داشت. کاهش رشد موی افرادی که با دستگاه لیزر الکساندریت تحت درمان قرار گرفته بودند، ٨۵ درصد گزارش شد، که این رقم در دستگاه لیزر دایود ٨۴ درصد بود. افراد پس از ۴ جلسه درمان با هر یک از دستگاه ها، شاهد کاهش ٩٠ درصدی موهای زائد خود به مدت یک سال بودند.

در سال ٢٠٠۶ مطالعات دیگری صورت گرفت تا تأثیر و کارآیی این دو دستگاه مورد بررسی قرار گیرد؛ نتایج بررسی ها حاکی از آن بود که لیزر الکساندریت و دایود از حیث تأثیر و کارآیی یکسان و برابرند اما عوارض جانبی ناشی از لیزر دایود بیش از لیزر الکساندریت بود؛ احتمال بروز مشکلات دردرمان با لیزر دایود ٢٨/٩ درصد گزارش شد که این رقم سه برابر بیشتر از لیزر الکساندریت (٩/۵ درصد) بود.

عوارض جانبی: آیا استفاده از لیزر الکساندریت عوارض جانبی خاصی به همراه دارد؟

باید اذعان داشت که این دستگاه هم به مانند سایر دستگاه های لیزرممکنست عوارضی ایجادکند.در افراد دارای پوست بسیار تیره، این احتمال وجود دارد که به عارضه هایپر پیگمنتیشن (یا افزایش رنگدانه های پوست که طی آن لکه هایی روشن تر از رنگ پوست در محل درمان ظاهر خواهد شد) دچار شوند. همانطور که پیشتر بدان اشاره شد، لیزر الکساندریت بهترین ومؤثرترین گزینه برای از بین بردن موی زائد پوست های تیره رتگ تلقی نمی شود. حتی این احتمال وجود دارد که رنگدانه پوست هایی با رنگ روشن تر هم در اثر استفاده از لیزر آسیب دیده و نابود شوند. احتمال بسیار اندکی وجود دارد که در نتیجه تابش لیزر پوست شروع به تولید بیش از حد و خارج از عرف رنگدانه ها کند که در چنین حالتی لکه هایی تیره رنگ بر روی پوست پدید می آید.

احساس درد در حین درمان رایج و طبیعی است اما این درد بسیار کم و قابل تحمل می‌باشد. بخصوص درمورد لیزرالکساندرایت Gentlelase ساخت کمپانی کندلای آمریکا،درمدلهای 2015 به بعدازتکنولوژی خنک کننده بسیارکارآمدی استفاده شده است که این درد وسایرعوارض رابه حداقل رسانده است.

برخی اوقات فرد التهاب، ورم و خارشی را تجربه می‌کند که پس از مدت زمان کوتاهی فروکش خواهد کرد. ممکن است پوست قرمز شود که به خودی خود در کوتاه زمانی برطرف می شود اما اگر لیزر به درستی و توسط شخصی متخصص و آموزش دیده به کار گرفته نشود احتمال ایجاد سوختگی در پوست شدت می‌یابد. احتمال بروز خونمردگی و کبودی بسیار اندک (١٠ درصد) می باشد که آن هم به مرور و بدون نیاز به درمان رفع می شود.

دستگاه لیزر موهای زائد

آیا لیزر الکساندریت مورد تأیید وزارت غذا و داروی آمریکاست؟

اگر قصد دارید برای رهایی از شر موهای زائد خود به دستگاه های لیزر الکساندریت روی آورید، پیش از هر اقدامی باید اطمینان یابید که دستگاه مورد نظرتان مهر تأیید وزارت غذا و داروی آمریکا را دارد یا خیر. لیزر الکساندریت در سال ١٩٩٧ موفق به دریافت تأییدیه وزارت غذا و داروی آمریکا شد. برندهای مختلفی دستگاه های لیزر الکساندریت را روانه بازار کرده و توانستند محبوبیت و موفقیت در خور تحسینی کسب کنند و اغلب آنها مورد تأیید وزارت غذا و داروی آمریکا می‌باشند و می‌توانند شما را برای همیشه از شر موهای زائدتان خلاص کنند. مشهورترین این برندها عبارتند از؛

  • GentleLASE
  • Apogee
  • EpiTouch Plus

اگر متخصص پوست شما برند دیگری از لیزر الکساندریت را پیشنهاد کرد، ارزشش را دارد کمی وقت صرف کرده و تحقیق کنید و مطمئن شوید که این دستگاه مورد تأیید وزارت غذا و داروی آمریکا هست یا نه. تولید کنندگان باید ابتدا تأییدیه وزارت غذا و داروی آمریکا را دریافت کنند وگرنه اجازه نخواهند داشت محصولات خود را روانه بازار آمریکاکنند.

داده های بالینی حاصل از مطالعه بر روی دستگاه های لیزر الکساندریت

این دستگاه در سال ١٩٩٧ به تأیید وزارت غذا و داروی آمریکا رسید و توانست به بازارهای جهانی راه یابد. از آن هنگام تا کنون مطالعات بسیاری بر روی این فناوری صورت گرفته تا کارآیی و بازدهی آن را محک زنند. تمامی مطالعات گسترده و جهانی به این نتیجه رسیده اند که لیزر الکساندریت روشی بسیار مؤثر و کارآمد در رفع موهای زائد به شمار می‌رود. مهم ترین مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته به شرح زیر است؛

عوارض جانبی لیزر الکساندریت بر روی پوست های تیره

١۵٠ بیمار (١٨ مرد و ١٣٢ زن) با رنگ پوستی با درجه تیرگی ۴ تا ۶ با دستگاه لیزر الکساندریت تحت درمان قرار گرفتند، عوارض جانبی لیزر در تنها ٢ درصد مشاهده شد.

این نتیجه برای عوارض جانبی پوست های رنگ روشن نیز تکرار شد. بنابراین می توان گفت از نقطه نظر آماری احتمال بروز عوارض جانبی لیزر الکساندریت فارغ از رنگ پوست فرد و بسیار ناچیز (٢ درصد) است.

درمان موی زایدبدون هر گونه عارضه جانبی                             ٩٨درصد

کارآیی و اثربخشی دستگاه لیزر الکساندریت در رفع موهای زائد

١٢۶ بیمار در یک بازه زمانی ١۵ ماهه با تکنولوژی الکساندریت تحت درمان قرار گرفتند و فواصل زمانی میان جلسات درمانی ۴ هفته تا سه ماه و نیم بود. نتایج به دست آمده نشان می داد، موهای زائد سه ماه پس از آخرین جلسه درمانی بیش از ٨٨ درصد کاهش یافته اند.

کاهش موهای زائد                    ٨٨ درصد

مقایسه ای میان لیزر الکساندریت و الکترولیز

کاهش موهای زائد                    ٧۴ درصد

موی زائد بیماران پس از ٣ جلسه درمان با لیزر الکساندریت ( فاصله زمانی بین جلسات درمانی یک ماه در نظر گرفته شد) ٧۴ درصد کاهش یافت. این رقم برای بیمارانی که از روش الکترولیز استفاده کردند، ٣۵ درصد گزارش شد. لازم به ذکر است که در الکترولیز برای از میان بردن موهای زائد از جریان برق استفاده می‌شود. شکل منسوخ و از رده خارج الکترولیز، متد گالوانیک است که در آن از انرژی حرارتی بهره می‌گیرند و از حیث کارآیی و سرعت با روش های مدرن و امروزی قابل قیاس نمی‌باشد.

درپایان ذکراین نکته بسیارمهم ضروریست که آنچه درمورد لیزرهای الکساندرایت دربالا خواندید؛مربوط به لیزرهای الکساندرایت دارای تأییدیه سازمان غذاوداروی آمریکابود.ازآنجاکه درمراکزلیزرایران ازدستگاه های لیزر الکس متفرقه(ساخت چین وکره و…) نیزاستفاده می شود،بنابراین به الکساندرایت بودن لیزر اکتفانکرده وحتما”ازکیفیت وسلامت دستگاه لیزرموی زاید برای طی مراحل درمان خودمطمین شوید.