درمان انواع تلانژکتازی و رگ های واریسی
تلانژکتازی یا رگ های واریسی، عروق سطحی گشاد شده پوست هستند. رگ های واریسی عمدتا” در پوست صورت و اندام تحتانی ایجاد می شوند. علت این بیماری ناشناخته است . این مشکل معمولا” بدون علامت است ولی گاهی درد، سوزش یا خارش دارند. عوامل مؤثر در ایجاد این مشکل عبارتست از سابقه ی خانوادگی، بارداری، آسیب موضعی و تغییرات هورمونی .
برای کاربرد میکرونیدلینگ با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.
تشخیص تلانژکتازی ، بالینی است یعنی از طریق معاینه پزشک انجام می شود. بر اساس علائم بالینی و تغییرات پاتوفیزیولوژیکی این اختلال وریدی مزمن به هفت گروه اصلی از سطح C0 تا C6 تقسیم بندی شده است . تلانژکتازی درسطح C1 قرار می گیرد:
- C0: بدون علائم قابل مشاهده یا قابل لمس
- C1 : تلانژکتازی یا وریدهای شبکه ای (رگ های نخ مانند)
- C2 : رگ های واریسی (قطر 3 میلی متر یا بیشتر)
- C3 : رگ های واریسی همراه با ادم
- C4 : تغییرات علاوه بر پوست در بافت زیر جلدی هم دیده می شود. این مرحله به دو زیر گروه a و b تقسیم می شود: C4a :فقط تغییرات رنگدانه ای و اگزما داریم .C4b : لیپودرماتواسکلروز (همراه با تغییر رنگ پوست ساق پا که اغلب در افراد چاق رخ می دهد) و آتروفیک بلانش ( همراه با زخم لبه سفید و غیر منظم در ناحیۀ مچ پا) .
- C5 : زخم سیاهرگی بهبود یافته
- C6 : زخم سیاهرگی فعال
شیوع تلانژکتازی یا رگ های عنکبوتی با بالا رفتن سن افزایش می یابد. این اختلال در اندام تحتانی بسیار شایع است و در 41 درصد از زنان بالای 50 سال مشاهده شده است. این بیماری یک مشکل مهم زیبایی نیز بشمار می آید. تلانژکتازی ممکن است به دلیل وجود نارسایی در سیستم وریدی مرکزی ایجاد شود.
برای درمان جای جوش با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.
چگونگی درمان
درمان تلانژکتازی و وریدهای عنکبوتی عبارتست از اسکلروتراپی، لیزر درمانی، درمان با IPL، میکرو فلبکتومی و انعقاد حرارتی . می توان از ترکیب این روش ها برای به حداکثر رساندن تأثیر درمان استفاده کرد.
-
اسکلروتراپی
اسکلروتراپی رایج ترین درمان تلانژکتازی یا رگ های عنکبوتی است.در این روش از تزریق دارو برای برطرف کردن رگ های عنکبوتی استفاده می شود. این داروها که به اندوتلیوم (دیواره ی داخلی عروق) وریدی تزریق می شود، منجر به انسداد عروق شده و در پی آن تولید فیبروز (بافت اسکار) می کنند. در نتیجه رگ های تحت درمان پس از مدتی ناپدید می شوند.
انواعی از داروهای اسکلروزان وجود دارند که به مواد دترجنت ، اسموتیک و شیمیایی طبقه بندی می شوند. این عوامل باعث تخریب دیواره عروق و درنهایت منجر به انسداد ورید و ناپدید شدن رگ می گردد. اسکلروتراپی فومی یکی از این روش هاست. در این درمان مواد اسکلروزان گاز و مایع مخلوط می شوند. این ترکیب نتیجه ی مؤثری به دنبال دارد . فوم با عوارض جانبی مانند میکروترومبی (لخته های خونی میکروشکوپی)، مات شدن و اختلال بینایی گذرا همراه است. این عوارض جانبی ممکن است در اسکلروتراپی معمولی نیز رخ دهد.
برای درمان افتادگی پلک بدون جراحی با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.
-
لیزر تراپی
لیزر برای درمان تلانژکتازی یا رگ های عنکبوتی برای وریدهایی با قطر کمتر از 3 میلی متر استفاده می شود. بیمارانی که ترجیح می دهند از روش های غیرتهاجمی استفاده کنند یا تحمل درد اسکلروتراپی را ندارند یا به داروهای اسکلروزان حساسیت دارند، از این روش استفاده می کنند. انواع مختلفی از لیزرها برای درمان تلانژکتازی با طول موج متفاوت بین 532 تا 1064 نانومتر وجود دارد. درمان با لیزر Nd: YAG نتایج درمانی معادل اسکلروتراپی دارد. عوارض جانبی لیزر درمانی در درمان های تلانژکتازی عبارت است از: اریتما (قرمز شدن پوست)، پوسته پوسته شدن، تورم محل. لیزر ان دی یاگ فوتونا یکی از مؤثرترین لیزرها برای درمان رگ های واریسی است.
-
درمان با نور پالسی شدید یا IPL
نور پالسی شدید (IPL) شبیه لیزر است با این تفاوت که در IPL ، منبع نوری ، یک نور پالسی با شدت بالا در طیف طول موج 515 تا 1200 نانومتر منتشر می کند. درمان ضایعات عروقی با IPL بستگی به نوع و اندازه عروق دارد و آنژیوما و رگ های عنکبوتی به این روش پاسخ می دهد. قدرت IPL به اندازه لیزر نیست و از آن برای درمان رشد موهای ناخواسته، ضایعات عروقی، ضایعات رنگدانه دار، آکنه ولگاریس، آسیب های ناشی از آفتاب و جوانسازی پوست استفاده می شود. از عوارض جانبی IPL می توان به سوختگی، تاول، پوسته پوسته شدن و همچنین انواع لک ها اشاره کرد.
-
میکرو فلبکتومی
این روش درمانی با استفاده از قلاب هایی انجام می شود که می تواند رگ های متسع شده را با حداقل برش خارج کند. این برش ها می تواند به اندازه ی سوراخ سوزن ظریف باشد. میکروفلبکتومی بصورت سرپایی در وریدهای واریسی در هر قسمتی از بدن مانند بازوها، اطراف چشم، شکم و پشت انجام می شود.
-
انعقاد حرارتی (Thermocoagulation)
این روش که به RF یا رادیوفرکوانسی معروف است برای درمان تلانژکتازی و شبکه ی وریدی کاربرد دارد. این روش با استفاده از یک سوزن نازک ، امواج رادیویی با فرکانس بالا (4 مگاهرتز) را به رگ های واریسی منتقل کرده و با استفاده از انرژی گرمایی باعث انعقاد و تخریب رگ های هدف می شود.
این روش ها چگونه اثر می کنند؟
تمام تکنیک های فوق باعث ایجاد تخریب در اندوتلیوم عروق و در نتیجه ناپدید شدن عروق مورد نظر می شوند.
در اسکلروتراپی، ماده اسکلروزان باعث تخریب کامل دیواره ی عروق و تشکیل ترومبوز یا لخته می شود. تخریب ناقص دیواره یا ترومبوز موضعی ممکن است منجر به عود بیماری شود. یک اسکلروزان ایده آل باید غیر سمی و به راحتی قابل استفاده باشد.
برای جوانسازی پوست صورت با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.
درمان با لیزر و IPL گزینه های جایگزین هستند و هزینه ی مناسب تری در مقایسه با اسکلروتراپی دارند. هر دو روش با قرار دادن گلبول قرمز خون در معرض انرژی نور عمل می کند. اکسی هموگلوبین ،کروموفور (ماده ی رنگی) اصلی عروق خونی است که در طول موج 542 و 577 نانومتر حداکثر جذب را دارند. بعد از جذب انرژی نور به انرژی حرارتی تبدیل می شود که باعث انعقاد، آسیب مکانیکی و در نهایت ترومبوز و انسداد عروق هدف می شود.
طول موج های مختلف لیزر را می توان با موفقیت برای درمان ضایعات عروقی نیز استفاده کرد. هر لیزر مختصاتی از جمله طول موج ،عرض پالس، عمق نفوذ و سیستم خنک کننده پوستی دارد. لیزرهای 532 تا 595 نانومتر کاربردهای متعددی دارند. نه تنها برای درمان تلانژکتازی، بلکه ضایعات رنگدانه ای و حتی چین و چروک های ریز استفاده می شود. مزیت اصلی لیزر 1064 نانومتر یا همان ان دی یاگ ، طول موج بلند آنست که می تواند به عمق پوست نفوذ کرده و ترمو اسکلروز موثر در رگ های واریسی ایجاد کند.
مزیت لیزر ، فوتوترمولیز (تخریب نوری – گرمایی) انتخابی است که در آن آسیب حرارتی محدود به اهداف خاصی می شود . به همین دلیل بافت های اطراف تارگت در امان بوده و به طور بالقوه صدمات حرارتی غیر اختصاصی و گسترده کاهش می یابد.
سه کروموفور اصلی پوست که هدف لیزر قرار می گیرد ، هموگلوبین، آب و ملانین است.
لیزر فوتونا با استفاده از طول موج Nd-YAG و مودالیته Versa امکان درمان رگ های واریسی و شبکه عروقی عنکبوتی پوست را بطور مؤثر در اختیار قرار می دهد.
منبع:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6483333/
ثبت ديدگاه