اگر در دوران شیردهی هستید و می خواهید تتو کنید ، موهای تان را رنگ ، دکلره ، فر یا کراتینه کنید ، لیزر موی زائد انجام دهید یا از محصولات موبر یا برنزه کننده پوست استفاده کنید و نگران تأثیر منفی این اقدامات روی شیردهی یا شیرخوار خود هستید حتما این مقاله را بخوانید.

بطور کلی مطالعات زیادی در مورد بسیاری از درمان های زیبایی رایج و تاثیر آنها بر شیرمادر و نوزاد شیرخوار وجود ندارد، اما اطلاعات زیر می تواند به شما کمک کند.

خالکوبی در دوران شیردهی :

تحقیقات زیادی در مورد ایمنی تتو کردن در دوران شیردهی انجام نشده است. نظر کلی بر این است که مادران شیرده نباید خالکوبی جدید انجام دهند و به همین علت بسیاری از مراکز خالکوبی توصیه می کنند که این کار در زمان بارداری و شیردهی انجام نشود. با این حال، تا کنون هیچ گزارشی در مورد تاثیر منفی بر نوزادان مادرانی که خالکوبی می کنند ارائه نشده است.
خطراحتمال قرار گرفتن نوزاد در معرض عفونت از طریق شیر مادر بسیار کم است، مشروط بر اینکه در مراکز خالکوبی،بهداشت ، سخت گیرانه رعایت و همه لوازم با دقت استریل شوند. ضمن اینکه تغییرات پوست در دوران بارداری شامل افزایش تولید ملانین، افزایش ترشح چربی و کاهش انعطاف‌پذیری پوست می‌باشد.

شیردهی و اقدامات آرایشی مو ؛ رنگ کردن مو، فر کردن مو ، دکلره کردن مو و کراتینه کردن مو ( صاف کردن) :

اطلاعات زیادی در مورد تأثیر مواد شیمیایی مورد استفاده در اقدامات آرایشی موها در دست نیست ، اما چون مقداری از این مواد که وارد جریان خون مادر می شود، ناچیز است ، به نظر نمی رسد بتواند وارد شیر مادر شده و تأثیر منفی روی شیرخوار بگذارد.

اقدامات زیبایی در دوران شیردهی

شیردهی و اقدامات آرایشی مو ؛ رنگ کردن مو، فر کردن مو ، دکلره کردن مو و کراتینه کردن مو ( صاف کردن) :

اطلاعات زیادی در مورد تأثیر مواد شیمیایی مورد استفاده در اقدامات آرایشی مو ها در دست نیست ، اما چون مقداری از این مواد که وارد جریان خون مادر می شود، ناچیز است ، به نظر نمی رسد بتواند وارد شیر مادر شده و تأثیر منفی روی شیرخوار بگذارد.

شیردهی و رفع موی زائد

محصولات موضعی که برای از بین بردن موها روی پوست قرار می‌گیرد، مانند کرم‌ یا اسپری موبر ، به سادگی وارد جریان خون نمی‌شود و بنابراین بعید است که از طریق پوست جذب و وارد شیر مادر شود.
تا کنون شواهد علمی مبنی بر اینکه الکترولیز یا لیزر موی زائد روی شیردهی یا نوزاد تأثیر بگذارد، به دست نیامده است.

ریزش مو در دوران شیردهی :

بعضی مادران پس از زایمان دچار ریزش مو می شوند که معمولا” ارتباطی با شیردهی ندارد و ناشی از تغییر در سیکل رشد و استراحت فولیکول مو است. در بیشتر بانوان ، ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولد نوزاد سیکل رویش مو به حالت عادی باز می گردد، اما اگر احساس می کنید ریزش موی شما زیاد است و کف سرتان در حال خالی شدن است و یا بعد از گذشت ۱۲ ماه ریزش مو قطع نشد ، به پزشک مراجعه کنید.

شیردهی و محصولات موضعی برنزه کننده پوست :

دی هیدروکسی استات (DHA) ماده فعال در بیشتر لوسیون های برنزه کننده  است که برای مدت کوتاهی پوست را برنزه می کند. تا اکنون هیچ مطالعه ای در مورد مقدار مجاز DHA در شیر مادر و تأثیر آن بر سلامت نوزاد انجام نشده است بنابر این بهتر است انجام نشود.
اگر تصمیم به استفاده از محصولات برنزه کننده پوست در دوران شیردهی دارید، آن را از مناطقی که دهان کودکتان با آن تماس می گیرد مانند نوک سینه و آرئول پستان دور نگه دارید.

سایر درمان های زیبایی پوست و مو در دوران شیردهی

تحقیقات کافی در مورد بسیاری از درمان‌های زیبایی مانند بوتاکس ، فیلرها و لیزرها در شیردهی وجود ندارد.
اگر در مورد بی خطر بودن درمان برای خود یا شیرخوار سوال دارید، با یک کلینیک معتبر صحبت کنید. از آنها بخواهید نتایج تحقیقات در این مورد را با شما در میان بگذارند تا بتوانبد تصمیم بگیرید . همچنین می توانید با اطلاعات دارویی تماس بگیرید تا در مورد داروها یا مواد شیمیایی مورد استفاده تان شما را راهنمایی کنند.

سوالات متداول بوتاکس