خال‌ ها یکی از ضایعات پوستی بشمار می آیند که به شکل ها و رنگ های متفاوت و همینطور اندازه های مختلف روی پوست ظاهر می شوند. خال ها انواع مختلفی هم دارند و خوشبختانه اکثر آنها خوشخیم هستند و به راحتی می توان آن را برداشت.

افسانه هایی حول وحوش خال ها وجود دارند که بیشتر آنها حقیقت ندارند . خال ها اگر بدخیم باشند که به ندرت اینطور است باید با ابتدا نمونه برداری و بعد جراحی شوند تا امکان آزمایش پاتولوژی روی آن وجود داشته باشد. اما خال ها بهتر است هرچه زودتر برداشته شوند چون با بزرگ تر شدن خال ، برداشتن خال سخت تر می شود. از دیرباز روش های متفاوتی برای برداشتن خال ها وجود داشته که در ادامه می توانید در سایت دکتر قانعی آن را مطالعه کنید.

بهترین روش های برداشتن خال

برداشتن خال گاهی یک اجبار است مثلا” در ملانوم پیشرفته ، اما در اکثریت قریب به اتفاق موارد، برداشتن خال یک اقدام پیشگیرانه است یا برای داشتن ظاهری زیباتر انجام می شود. در بیماران مبتلا به خال های سرطانی، جراحی تنها روش موثر برداشتن خال است. برای کسانی که می خواهند خال خود را بنا به دلایل پیشگیرانه یا زیبایی بردارند، ترجیحا” باید روشی انتخاب شود که ضایعه را بطور کامل برداشته و حتی الامکان اثری باقی نگذارد.

برای رزرو نوبت در کلینیک زیبایی غرب تهران با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

نوع خال و محل خال می‌تواند در انتخاب روش‌ برداشتن خال نقش اساسی داشته باشد. علاوه بر این توجه به فاکتورهایی مثل سن بیمار، عمق خال در پوست و رنگ خود خال و پوست حاشیه آن نیز تأثیر به سزایی در انتخاب شیوه برداشتن خال دارد.

1. برداشتن خال به روش جراحی:

سه روش برای جراحی  و برداشت خال وجود دارد: تراشیدن، پانچ بیوپسی و عمل جراحی.

برداشتن خال،زگیل وسایرانواع ضایعات پوستی

الف) روش تراشیدن یا کورتاژ:

با استفاده از بیهوشی موضعی، پزشک معالج با یک جراحی کوچک برشی بر روی سطح خال ایجاد می‌کند تا آن را با قسمت دیگر پوست هم سطح سازد.

ب) پانچ بیوپسی:

یکی از انواع خال‌های پوستی در نوع کوچک‌تر هستند که برای برداشتن آن‌ها با استفاده از یک دستگاه مخصوص، خال را توسط یک قطعه مربعی شکل بر روی پوست پانچ می‌کنند.

پ) جراحی اکسیزیون و خارج کردن ضایعه همراه پوست اطراف:

در این شیوه نیز برای برداشتن خال آن را به صورت کامل برش می‌زنند و در نهایت بخیه می‌زنند. امروزه کاربرد این روش به خال‌های پوستی با احتمال بدخیمی محدود شده است.

2. برداشتن خال با استفاده از فریز کردن(کرایو):

یکی از راه های برداشتن خال صورت و خال‌هایی که ریشه عمیقی نداشته و غیر سرطانی هستند، استفاده از کرایو (Cryo) یا فریز کردن است. با کمک یک دستگاه مخصوص مقداری نیتروژن مایع بر روی خال ‌اسپری می‌شود تا از طریق یک شوک سرمایی عمل خون‌ رسانی به سلول‌های خال متوقف شده و سلول های تشکیل دهنده خال از بین بروند. بزرگترین مشکل این روش دقت پایین و عدم کنترل کامل پزشک روی فرآیند تخریب ضایعه است که ممکنست به سلول های سالم پوست اطراف ضایعه آسیب زده و اسکار به جا بگذارد و یا باعث باقی ماندن بخشی از ضایعه پوستی شده که نیازمند تکرار جلسات درمانی باشد.

خال برداری با روش سوزاندن یا کوتریزاسیون :

سوزاندن خال یکی از قدیمی‌ترین شیوه‌های برداشتن خال است که در دنیای امروز با توجه به پیشرفت فناوری کمتر کسی از آن استفاده می‌کند. در این روش با کمک دستگاهی به نام کوتر یا استفاده از جریان برق و گرمای تولید شده اقدام به برداشتن خال می‌کنند. یکی از معایب این روش ایجاد اسکار و جای زخم به علت آسیب حرارتی به پوست سالم اطراف ضایعه است. به همین علت توصیه می‌شود برای برداشتن خال صورت استفاده نشود.

زگیل تناسلی ؛ آنچه قبل از مراجعه به پزشک، بهتر است بدانید

برای رزرو نوبت دکتر پوست مرزداران با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

خال برداری با لیزر:

پیشرفت های اخیر در زمینه لیزرهای پزشکی موجب شده است تا این روش نوین در بسیاری موارد جایگزین جراحی‌ های سنتی شود . امروزه خال ها و سایر ضایعات پوست را می توان به آسانی و در عرض مدت کوتاهی با دقت بالا برداشت. این کار بدون درد و خونریزی انجام می شود. لیزر برای برداشتن خال و لک های تخت که معمولا” قهوه ای یا سیاه هستند، انواع خال های عروقی و حتی مویرگهای متسع پوستی روش انتخابی است ولی برای برداشتن خال های بزرگ و برجسته و همینطور زگیل ها روش های بهتری هم وجود دارد.

برای رزرو نوبت کلینیک لیزر غرب تهران با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

برداشتن خال با RF ( امواج رادیوفرکوانسی):

یکی از بهترین روشهای خال ، زگیل و سایر ضایعات پوستی تراشیدن لایه به لایه با استفاده از RF است. به علت کنترل پزشک روی بافتی که برداشته می شود  نتیجه کار تمیز و کامل خواهد بود.البته نتیجه این روش بستگی زیادی به دستگاه آر-اف و مهارت پزشک دارد.

برداشتن خال با استفاده از پلاسما(پلکسر):

این روش بسیار جدید برای برداشتن ضایعات پوستی در محل های حساس مثل پلک و در مجاورت چشم بسیار مناسب است .مزیت های این روش نسبت به لیزر و RF دقت بسیار بالا و جای زخم بسیار کوچک است که باعث می شود پوست محل برداشتن ضایعه به سرعت و به خوبی ترمیم شود و اثری باقی نگذارد.