آیا ویروس HPV میتواند باعث ابتلا به سرطان شود؟
بله. HPV به خودی خود، سرطان نیست اما میتواند باعث ایجاد تغییراتی در سلول های بدن ما شود که در نهایت منجر به سرطان میشود. عفونتهای ناشی از HPV عموماً به صورت طبیعی و توسط سیستم ایمنی از بین میروند یعنی ممکنست ما بدون اینکه بدانیم بارها وبارها به ویروس HPV آلوده شده باشیم؛ اما مشاهده توده گوشتی یا همان زگیل یک آلارم است و باید به محض مشاهده ، درمان شود. در مواردی مثل آلودگی حفرات بدن (داخل واژن،گردن رحم،اوروفارنکس،حنجره ، مجرای ادرار) این ضایعات قابل مشاهده نیستند و ممکنست سال ها بدون اینکه تشخیص داده شوند در محل بمانند و تغییرات سلولی منجر به سرطان ایجاد کنند.این سرطانها عبارتند از سرطان دهانه رحم در زنان، سرطان آلت تناسلی مردان و سرطان مقعد در مردان و زنان. HPV همچنین میتواند باعث بروز سرطان در قسمت پشت گلو شود، این سرطانها با نام سرطان اوروفارنکس شناخته میشوند. همه این انواع سرطان، به واسطه عفونت ناشی از HPV که از بین نرفته باشد شکل میگیرند. سرطان بسیار آهسته پیشرفت میکند و ممکن است سالها و حتی دههها پس از اینکه فرد به HPV آلوده شد، بدون تشخیص باقی بماند. در حال حاضر، هیچ راهی وجود ندارد که نشان دهد چه کسی فقط به صورت موقت دچار عفونت ناشی از HPV شده و چه کسی پس از ابتلا به HPV، به سرطان دچار خواهد شد.
سرطانهای مرتبط با HPV چقدر در مردان شایع است؟
با اینکه HPV شایعترین بیماری منتقله از طریق رابطه جنسی است، سرطانهای مرتبط با HPV آنقدرها در مردان شایع نیستند.
احتمال ابتلا به سرطانهای مرتبط با HPV در این مردان بیشتر است:
• مردان دارای سیستم ایمنی ضعیف (از جمله مردان مبتلا به HIV) که به HPV آلوده میشوند، به احتمال بیشتری به مشکلات سلامتی مرتبط به HPV دچار خواهند شد.
• مردانی که سکس آنال(رابطه جنسی مقعدی) دارند، با احتمال بیشتری از این طریق به ویروس HPV آلوده شده و به سرطان مقعد دچار خواهند شد.
آیا میتوانم برای شناسایی HPV آزمایش بدهم؟
خیر. در حال حاضر تست تایید شدهای برای تشخیص ویروس HPV در مردان وجود ندارد. انجام تستهای معمول و روتین یا همان غربالگری پیش از بروز هر نوع نشانه و علامت، برای بررسی وجود ویروس HPV یا بیماریهای ناشی از HPV برای تشخیص سرطانهای مقعد، آلت تناسلی مردان یا گلو در مردان از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه نشده است. با این حال، بعضی از متخصصان و کارشناسان خدمات پزشکی تستهای پاپ مقعدی را برای آن دسته از مردان که بیشتر در معرض خطر سرطان مقعد هستند، انجام میدهند؛ از جمله مردانی که به HIV مبتلا هستند یا سکس مقعدی دارند. اگر علائمی دارید و نگران ابتلا به سرطان هستید، لطفاً به پزشک مراجعه کنید.
آیا میتوانم برای ابتلا به ویروس HPV یا مشکلات سلامتی ناشی از آن تحت درمان قرار بگیرم؟
درمان مشخصی برای HPV وجود ندارد اما درمانهایی برای مشکلات سلامتی ناشی از آن اجرا میشوند. به طور مثال، پزشکان متخصص میتوانند زگیل تناسلی را به روشهای مختلف مداوا کنند. شانس درمان سرطانهای مرتبط با HPV وقتی به موقع شناسایی شوند بیشتر است.
چطور میتوانم احتمال آلودگی به ویروس HPV را کاهش دهم؟
دو اقدام برای کاهش احتمال آلودگی به ویروس HPV و ابتلا به بیماریهای ناشی از آن وجود دارد:
• واکسن HPV دریافت کنید. واکسن HPV گزینهای ایمن و موثر است. این واکسن میتواند از مردان و زنان در برابر بعضی از انواع سرطان مرتبط با HPV محافظت کند. در بهترین حالت، شما باید پیش از اینکه برای اولین بار هر نوع رابطه جنسی داشته باشید، واکسینه شوید. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، دریافت واکسن HPV را در سنین 11 یا 12 سالگی توصیه میکند. امکان دریافت این واکسن در سن 9 سالگی هم وجود دارد. سایر افراد، اگر قبلاً در دوران کودکی واکسینه نشدهاند، میتوانند تا سن 26 سالگی واکسن دریافت کنند.
برای هر بار برقراری رابطه جنسی حتماً به درستی از کاندوم استفاده کنید. این کار میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی، از جمله عفونتهای ناشی از HPV را کاهش دهد. با این حال، ویروس HPV میتواند بخشهایی را که با کاندوم پوشانده نشدند را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، کاندوم ممکن است به طور کامل از شما در برابر ویروس HPV محافظت نکند.
ثبت ديدگاه