علل ریزش ابرو و مژه مانند علل ریزش مو هاى سر، متعدد و متنوع است، بطورخلاصه علل ریزش موهاى ابرو و مژه عبارتند از:
تغییرات هورمونى
که در شرایط خاص مثل حاملگى و شیردهى یا بیماریهاى غدد مثل کم کارى تیروئید اتفاق میفتد میتواند باعث ریزش موهاى ابرو و مژه و همینطور موهاى سر شود که خوشبختانه در بیشتر موارد قابل برگشت است، در ضمن مصرف داروهاى ضدباردارى هم میتواند باعث بروز این مشکل شود.
التهاب پوست ناحیه ابرو و پلک ها
که در بیماریهاى پوستى شایعى مثل سبوره، اگزما و بیمارى صدفک پوستی یا پسوریازیس ایجاد مىشود، میتواند باعث ریزش موهاى ابرو و مژه شود. علت دیگرى که بطور شایع در مطب مشاهده مىشود، حساسیت پوستى ناشى از تماس لوازم آرایشى ابرو و مژه مانند ریمل و مداد و سایه و…. است که التهاب و خارش و تغییرات پوستى در محل استفاده ایجاد مىکند. البته گاهى اوقات این درماتیت تماسى ناشى از لوازم آرایش چشم و ابرو نیست، بطور مثال در یک بیمار لاک ناخن باعث شده بود تا حساسیت تماسى در پلک وى ایجاد شود.
دستکارى
یکى ازشایعترین علل ریزش موى ابروها کندن موهاى ابرو با استفاده از موچین و…است، گاهى هم یک عادت یا وسواس وجود دارد که فرد بصورت غیر ارادى در موقعیت هاى خاص مثلاً استرس موهاى ابرو یا سرش را مىکند، اگرمشکل ادامه پیدا کند بطوریکه فرد موهاى یک منطقه از ابرو یا سرخود را بطور کامل کنده و طاسى منطقه اى ایجادکند، یک بیمارى بنام تریکوتیلومانیا مطرح مىشود که باید سریعاً درمان شود، زیرا این نوع ریزش باعث طاسى غیر قابل برگشت مىشود.
داروها
لیست بلند بالایى از داروها مىتواند باعث ریزش موهاى ابرو و مژه و سر شود؛ تعدادى از این داروها عبارتنداز: گازهاى بیهوشى که در بیهوشى عمومى استفاده مىشود، داروهاى هورمونى مثل داروهاى ضدباردارى (LD,HD) پروژسترون و دى اتیل استیل بسترول؛ داروهاى ضد فشار خون مثل پروپرانولول، آتنولول، کاپتوپریل؛داروهاى روانپزشکى مثل فلوکسیتین، لیتیوم، هالوپریدول، آمى تریپتیلین، ایمى پرامین؛ داروهاى ضد تشنج مثل فنى توئین، فنوباربیتال، والپروات، مصرف بیش از اندازه مشتقات ویتامین A مثل روآکوتان؛ البته لازم به ذکر است که لزوماً همه افرادى که این داروها را مصرف مىکنند مبتلا به ریزش موى ابرو و مژه و سر نمىشود.
مسمومیت با فلزات سنگین
مثل آرسنیک، ید، نقره و تالیوم
شیمى درمانى
بیماریهاى خود ایمنى
مثل آلوپسى آره آتا و لوپوس دیسکوئید(DLE)
تروما
مواردى مانند سوختگى (حرارتى، شیمیایى و الکتریکى) آسیبهایى که باعث کندگى پوست شده و یا زخمهاى عریض یا زخمهاى درست درمان نشده در ناحیه پلک و ابرو که ریزش موى دائمى در جوشگاه(اسکار) باقى مىگذارد.
عفونت ها
عفونت هایى که مستقیماً روى فولیکول یا ساقه مو اثر مىگذارد مانند سیفلیس که باعث ریزش موى تکه اى در ابرو مىشود.
توجه داشته باشید که اکثر ترکیبات بدون نسخه که به عنوان ضد ریزش ابرو و مژه، در داروخانهها فروخته مىشوند،در واقع تونیک (محرک) بوده و حاوى ترکیبات عمدتاً گیاهى مانند عصاره گزنه، رزمارى، دم اسبى، آویشن، بومادران و… هستند و دارو محسوب نمىشوند بنابراین نباید انتظارى بیش از این از آنها داشته باشید.
اگر با مشکل ریزش ابرو و مژه مواجه هستید میتوانید با کلینیک زیبایی دکتر قانعی جهت تعیین وقت تماس بگیرید.
ثبت ديدگاه