پسوریازیس چیست؟ صدفک پوستی یک بیماری غیرقابل علاج است، اما به روش های درمانی سیستمی و موضعی به خوبی پاسخ می دهد. حتی افراد مبتلا به پسوریازیس حاد نیز می توانند در ٨۵ تا ٩٠ درصد مواقع از شر التهاب های ناگهانی خلاص شوند. با کلینیک دکتر قانعی همراه باشید :

برای از بین بردن جای جوش با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.

درمان های موضعی پسوریازیس چیست؟

دارو های موضعی می بایست مستقیماً بر روی پوست آسیب دیده مالیده شوند، در چنین شرایطی دیگر خبری از عوارض جانبی داروهایی نخواهد بود که از طریق دهان بلعیده می شوند.

6 روش درمان موضعی صدفک پوستی

1- اسید سالیسیلیک

 برخی از پزشکان برای بیماران مبتلا به پسوریازیس پماد اسید سالیسیلیک تجویز می کنند، این دارو زخم ها را پوسته پوسته می کند و پوست را صاف و نرم می کند. با این اوصاف استفاده از اسید سالیسیلیک بر روی سطح وسیعی از پوست، میتواند جذب شدن بیش از حد این ماده و بروز عوارض جانبی متعددی را در پی داشته باشد، عوارضی از قبیل سوزش پوست، ضعیف شدن ساقه مو و در نتیجه شکسته شدن و ریزش مو. تأثیر این درمان را می توان از متوسط تا عالی در نظر گرفت.

2- کرم های استروئیدی

این کرم ها اصلی ترین درمان پسوریازیس به شمار می روند، التهاب و سوزش پوست را کاهش داده و خارش را از بین برده و تولید بیش از حد سلول های پوستی (که عامل اصلی این بیماریست) را متوقف می کند. داروهای قوی تر تأثیر بیشتری نسبت به انواع ملایم تر دارند، لیکن عوارضی همچون تلانژکتازی و نازک شدن پوست را به همراه خواهد داشت. این دارو می بایست دقیقاً مطابق با دستورالعمل پزشک مصرف شود.

برای رزرو نوبت و مشاوره لیزر لیپولیز با شماره های درج شده در وب تماس بگیرید.

3- پمادهای موضعی حاوی کلسی پوتریول

کلسیپوترین (پماد دایونکس)، یکی از مشتقات مصنوعی ویتامین D، در درمان پسوریازیس بسیار مؤثر و مناسب عمل کرده است، علی الخصوص زمانی که با پماد موضعی کورتیکواستروئید ترکیب می شود. برای اجتناب از عوارض جانبی این دارو می بایست مقادیر محدودی از آن را مورد استفاده قرار داد.

4- پمادها و شامپوهای قطران زغال سنگ (Coal tar)

این محصولات می توانند سرعت رشد سلول های پوستی را کاهش داده و علائم این بیماری را تسکین بخشند، اما برخی از افراد نسبت به عوارض جانبی این داروها حساس و آسیب پذیرند. عوارضی مانند فولیکولیت، جوش های کورک مانندی که پیازچه مو را هدف می گیرند. این داروها می بایست تحت نظر پزشک مصرف شوند.

5- رتینوئیدها

این داروها یکی از مشتقات مصنوعی ویتامین A می باشد که می تواند در بهبود بیماران مبتلا به پسوریازیس مؤثر واقع شود، لیکن همچون استروئیدها سریع عمل نمی کنند. ممکن است رتینوئیدها خشکی و سوزش پوست را در پی داشته باشند.

6- نور درمانی

مقادیر معمول نور آفتاب (نه به اندازه ای که سبب آفتاب سوختگی شود) می تواند به التیام زخم های پسوریازیس کمک شایان ذکری کند. در مواردی که درمان پسوریازیس دشوار می شود و فرد به اکثر روش ها پاسخ نمی دهد، بسیاری از طبیبان به نوردرمانی روی می آورند. یکی از مؤثرترین انواع نوردرمانی PUVA (ترکیب داروی پسورالن و اشعه ماوراء بنفش A یا UVA) می باشد. البته این روزها PUVA کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، چرا که تحقیقات نشان می دهد نوردرمانی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد، حتی دهها سال پس از آن که فرد بیمار درمان را خاتمه داده است.

انواع جای جوش (اسکار آکنه) و جدیدترین روش‌های درمان آن

برخی پزشکان درمان با اشعه ماوراء بنفش B را تجویز می کنند؛ می توان این روش درمانی را به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش ها از قبیل قطران زغال سنگ به کار بست. در اینجا از اشعه ماوراء بنفش هدف داری موسوم به UVB استفاده می شود. این روش به اندازه PUVA مؤثر است، با این تفاوت که خطر ابتلا به سرطان با این نوع درمان کاهش می یابد.

برای رزرو نوبت و مشاوره لیزر فوتونا با شماره های درج شده در وب تماس بگیرید.

داروهای خوراکی موثر در درمان پسوریازیس چیست؟

 زمانی که سایر روش های درمانی مؤثر نیستند، پزشکان چاره ای نخواهند داشت جز تجویز داروهای خوراکی که متأسفانه برخی از آنها تأثیرات نامطلوبی بر سیستم ایمنی بدن می گذارد. یکی از این داروها، متوتریکسات می باشد (که در شیمی درمانی و آرتریت یا التهاب مفاصل نیز کاربرد دارد) که می تواند به نحو تحسین برانگیزی زخم های پسوریازیس را پاکسازی کند. اما می تواند عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشد، لذا مصرف آن می بایست تحت نظر پزشک صورت گیرد و به طور منظم از فرد بیمار آزمایش خون گرفته شود.

رتینوئیدهای خوراکی (دارای خواصی مشابه ویتامین A) ، می تواند تا حدی در درمان بیماران مبتلا به پسوریازیس مؤثر باشد. زنان در دوران بارداری و سه سال پس از آن می بایست این داروها را در کنار روش های کنترل زایمان مصرف کنند، چرا که این داروها می توانند اختلالات زایمان را در پی داشته باشند. درمان های جدید و نوظهوری برای افراد مبتلا به پسوریازیس و آرتریت وجود دارد، داروهای بیولوژیک متعددی که از پروتئین های انسانی و حیوانی مشتق شده اند و سعی در کنترل واکنش های سیستم ایمنی بدن دارند. این داروها نسبتاً مؤثرند اما بیش از حد گران قیمت هستند که از آن میان می توان به موارد زیر اشاره داشت:

آدالی میوماب(Adalimumab) یا هیومیرا(Humira)، آدالی موماب آتو (آمجویتا)، دارویی که از لحاظ زیستی مشابه با هیومیراست، اتانرسپت (انبرل)، اتانرسپت- اس زد زد اس (ارلزی)، ایکسکیزوماب (تالز)، سکیوکینوماب (کازنتیکس) و یوستکینوماب (استلارا).

توجه:داروهای فوق الذکربایدزیرنظرو طبق دستورپزشک معالج مصرف شود.

درمان های طبیعی پسوریازیس 

زمانی که افراد از تأثیر سایر روش های درمانی در تسکین نشانه های پسوریازیس ناامید می شوند یا ناخواسته درگیر عوارض جانبی این داروها می شوند، ناگزیر به درمان های طبیعی روی می آورند؛ ویتامین ها و گیاهان طبی. برخی افراد نور طبیعی خورشید و آب اقیانوس را ترجیح می دهند. برخی از اقامتگاه های کنار دریا نیز برنامه های ویژه ای برای افراد مبتلا به پسوریازیس دارند.

درمان سیاهی و گودی زیرچشم با استفاده از فیلر

اگر در پی علاج های طبیعی پسوریازیس می باشید، در ادامه شما را با رایج ترین روش های طبیعی درمان این بیماری آشنا خواهیم کرد.

4 روش درمان طبیعی پسوریازیس چیست؟

1- آلوئه ورا

تحقیقات اولیه نشان می دهد، کرم های برگرفته شده از گیاه آلوئه وراء می تواند نشانه های بیماری پسوریازیس را تسکین بخشد. طبق مطالعات صورت گرفته تأثیر و کارآیی پمادهای موضعی آلوئه وراء بیشتر از پلاسبو ست. این محصول در بهترین حالت حداقل منفعت را برای فرد بیمار دارد.

2- روغن ماهی

خوردن روغن ماهی می تواند برای بیماران مبتلا به پسوریازیس مفید باشد. تحقیقات نشان می دهد مصرف مکمل های خوراکی روغن ماهی که حاوی ٨/١ تا ۶/٣ گرم ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) هستند، می تواند تأثیرات مطلوبی داشته باشد.

3- نمک دریای مرده

محلول های شستشو از قبیل نمک های دریای مرده، روغن و نمک فرنگی اصل (سولفات دومنیزی) می تواند زخم بیماران  پسوریازیس را از میان برداشته و خارش آن ها را تسکین بخشد. برای بهره مندی از خواص این محلول ها می بایست نمک دریای مرده و سایر محلول های شستشو را مطابق با دستورالعمل های مربوطه در وان حمام با آب مخلوط کرده و به مدت ١۵ دقیقه در این محلول ها شناور بمانید. به محض آن که از وان خارج شدید، به پوست خود مرطوب کننده بزنید. البته نباید منتظر تغییراتی معجزه آسا باشید.

4- فلفل قرمز

هزاران سال است که طبیبان از خواص فلفل قرمز برای مداوای بیماری های مختلف بهره می گیرند. ترکیبات فلفل قرمز از جمله مواد به کار رفته در کرم ها و ژل های تسکین درد است. اما اگر بخواهید بدانید که تاثیر فلفل قرمز بر درمان پسوریازیس چیست باید گفت بر اساس تحقیقات صورت گرفته استعمال کرم فلفل قرمز خارش بیماران پسوریازیس را تقلیل داده و زخم هایشان را التیام می بخشد.

فلفل قرمز یک حس سوختگی در پوست ایجاد می کند و اگر برای مدت زمانی طولانی این کرم را مصرف کنید، این سوختگی تشدید می شود. بلافاصله پس از مالیدن کرم فلفل قرمز می بایست دستان خود را بشویید و مادامیکه دستتان به این کرم آغشته است، به هیچ وجه آن را به چشم و دهانتان نزنید.

تاثیر رژیم غذایی بر درمان پسوریازیس چیست؟

 می توان گفت رژیم غذایی تأثیر چندانی در درمان پسوریازیس داشته باشد. گرچه تحقیقات نشان می دهد گرسنگی بیش از حد می تواند نشانه های بیماری را کاهش دهد که البته عملی نیست!

روش های طبیعی می توانند در درمان پسوریازیس نقش داشته باشند اما نباید از این نکته بسیار مهم غافل شد که این علاج ها ریسک بالایی دارند. شما نمی توانید سرخود و بدون مشورت با پزشک، یک درمان جدید – حتی درمان های طبیعی- را در پیش بگیرید یا درمانی را که پزشک برایتان تجویز کرده، بدون اطلاع او متوقف کنید.