پسوریازیس چیست؟ صدفک پوستی یک بیماری غیرقابل علاج است، اما به روش های درمانی سیستمی و موضعی به خوبی پاسخ می دهد. حتی افراد مبتلا به پسوریازیس حاد نیز می توانند در ٨۵ تا ٩٠ درصد مواقع از شر التهاب های ناگهانی خلاص شوند. با کلینیک دکتر قانعی همراه باشید :
برای از بین بردن جای جوش با شماره های درج شده در وب سایت و رزرو نوبت تماس بگیرید.
درمان های موضعی پسوریازیس چیست؟
دارو های موضعی می بایست مستقیماً بر روی پوست آسیب دیده مالیده شوند، در چنین شرایطی دیگر خبری از عوارض جانبی داروهایی نخواهد بود که از طریق دهان بلعیده می شوند.
6 روش درمان موضعی صدفک پوستی
1- اسید سالیسیلیک
برخی از پزشکان برای بیماران مبتلا به پسوریازیس پماد اسید سالیسیلیک تجویز می کنند، این دارو زخم ها را پوسته پوسته می کند و پوست را صاف و نرم می کند. با این اوصاف استفاده از اسید سالیسیلیک بر روی سطح وسیعی از پوست، میتواند جذب شدن بیش از حد این ماده و بروز عوارض جانبی متعددی را در پی داشته باشد، عوارضی از قبیل سوزش پوست، ضعیف شدن ساقه مو و در نتیجه شکسته شدن و ریزش مو. تأثیر این درمان را می توان از متوسط تا عالی در نظر گرفت.
2- کرم های استروئیدی
این کرم ها اصلی ترین درمان پسوریازیس به شمار می روند، التهاب و سوزش پوست را کاهش داده و خارش را از بین برده و تولید بیش از حد سلول های پوستی (که عامل اصلی این بیماریست) را متوقف می کند. داروهای قوی تر تأثیر بیشتری نسبت به انواع ملایم تر دارند، لیکن عوارضی همچون تلانژکتازی و نازک شدن پوست را به همراه خواهد داشت. این دارو می بایست دقیقاً مطابق با دستورالعمل پزشک مصرف شود.
برای رزرو نوبت و مشاوره لیزر لیپولیز با شماره های درج شده در وب تماس بگیرید.
3- پمادهای موضعی حاوی کلسی پوتریول
کلسیپوترین (پماد دایونکس)، یکی از مشتقات مصنوعی ویتامین D، در درمان پسوریازیس بسیار مؤثر و مناسب عمل کرده است، علی الخصوص زمانی که با پماد موضعی کورتیکواستروئید ترکیب می شود. برای اجتناب از عوارض جانبی این دارو می بایست مقادیر محدودی از آن را مورد استفاده قرار داد.
4- پمادها و شامپوهای قطران زغال سنگ (Coal tar)
این محصولات می توانند سرعت رشد سلول های پوستی را کاهش داده و علائم این بیماری را تسکین بخشند، اما برخی از افراد نسبت به عوارض جانبی این داروها حساس و آسیب پذیرند. عوارضی مانند فولیکولیت، جوش های کورک مانندی که پیازچه مو را هدف می گیرند. این داروها می بایست تحت نظر پزشک مصرف شوند.
5- رتینوئیدها
این داروها یکی از مشتقات مصنوعی ویتامین A می باشد که می تواند در بهبود بیماران مبتلا به پسوریازیس مؤثر واقع شود، لیکن همچون استروئیدها سریع عمل نمی کنند. ممکن است رتینوئیدها خشکی و سوزش پوست را در پی داشته باشند.
6- نور درمانی
مقادیر معمول نور آفتاب (نه به اندازه ای که سبب آفتاب سوختگی شود) می تواند به التیام زخم های پسوریازیس کمک شایان ذکری کند. در مواردی که درمان پسوریازیس دشوار می شود و فرد به اکثر روش ها پاسخ نمی دهد، بسیاری از طبیبان به نوردرمانی روی می آورند. یکی از مؤثرترین انواع نوردرمانی PUVA (ترکیب داروی پسورالن و اشعه ماوراء بنفش A یا UVA) می باشد. البته این روزها PUVA کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، چرا که تحقیقات نشان می دهد نوردرمانی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد، حتی دهها سال پس از آن که فرد بیمار درمان را خاتمه داده است.
برخی پزشکان درمان با اشعه ماوراء بنفش B را تجویز می کنند؛ می توان این روش درمانی را به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش ها از قبیل قطران زغال سنگ به کار بست. در اینجا از اشعه ماوراء بنفش هدف داری موسوم به UVB استفاده می شود. این روش به اندازه PUVA مؤثر است، با این تفاوت که خطر ابتلا به سرطان با این نوع درمان کاهش می یابد.
برای رزرو نوبت و مشاوره لیزر فوتونا با شماره های درج شده در وب تماس بگیرید.
داروهای خوراکی موثر در درمان پسوریازیس چیست؟
زمانی که سایر روش های درمانی مؤثر نیستند، پزشکان چاره ای نخواهند داشت جز تجویز داروهای خوراکی که متأسفانه برخی از آنها تأثیرات نامطلوبی بر سیستم ایمنی بدن می گذارد. یکی از این داروها، متوتریکسات می باشد (که در شیمی درمانی و آرتریت یا التهاب مفاصل نیز کاربرد دارد) که می تواند به نحو تحسین برانگیزی زخم های پسوریازیس را پاکسازی کند. اما می تواند عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشد، لذا مصرف آن می بایست تحت نظر پزشک صورت گیرد و به طور منظم از فرد بیمار آزمایش خون گرفته شود.
رتینوئیدهای خوراکی (دارای خواصی مشابه ویتامین A) ، می تواند تا حدی در درمان بیماران مبتلا به پسوریازیس مؤثر باشد. زنان در دوران بارداری و سه سال پس از آن می بایست این داروها را در کنار روش های کنترل زایمان مصرف کنند، چرا که این داروها می توانند اختلالات زایمان را در پی داشته باشند. درمان های جدید و نوظهوری برای افراد مبتلا به پسوریازیس و آرتریت وجود دارد، داروهای بیولوژیک متعددی که از پروتئین های انسانی و حیوانی مشتق شده اند و سعی در کنترل واکنش های سیستم ایمنی بدن دارند. این داروها نسبتاً مؤثرند اما بیش از حد گران قیمت هستند که از آن میان می توان به موارد زیر اشاره داشت:
آدالی میوماب(Adalimumab) یا هیومیرا(Humira)، آدالی موماب آتو (آمجویتا)، دارویی که از لحاظ زیستی مشابه با هیومیراست، اتانرسپت (انبرل)، اتانرسپت- اس زد زد اس (ارلزی)، ایکسکیزوماب (تالز)، سکیوکینوماب (کازنتیکس) و یوستکینوماب (استلارا).
توجه:داروهای فوق الذکربایدزیرنظرو طبق دستورپزشک معالج مصرف شود.
درمان های طبیعی پسوریازیس
زمانی که افراد از تأثیر سایر روش های درمانی در تسکین نشانه های پسوریازیس ناامید می شوند یا ناخواسته درگیر عوارض جانبی این داروها می شوند، ناگزیر به درمان های طبیعی روی می آورند؛ ویتامین ها و گیاهان طبی. برخی افراد نور طبیعی خورشید و آب اقیانوس را ترجیح می دهند. برخی از اقامتگاه های کنار دریا نیز برنامه های ویژه ای برای افراد مبتلا به پسوریازیس دارند.
اگر در پی علاج های طبیعی پسوریازیس می باشید، در ادامه شما را با رایج ترین روش های طبیعی درمان این بیماری آشنا خواهیم کرد.
4 روش درمان طبیعی پسوریازیس چیست؟
1- آلوئه ورا
تحقیقات اولیه نشان می دهد، کرم های برگرفته شده از گیاه آلوئه وراء می تواند نشانه های بیماری پسوریازیس را تسکین بخشد. طبق مطالعات صورت گرفته تأثیر و کارآیی پمادهای موضعی آلوئه وراء بیشتر از پلاسبو ست. این محصول در بهترین حالت حداقل منفعت را برای فرد بیمار دارد.
2- روغن ماهی
خوردن روغن ماهی می تواند برای بیماران مبتلا به پسوریازیس مفید باشد. تحقیقات نشان می دهد مصرف مکمل های خوراکی روغن ماهی که حاوی ٨/١ تا ۶/٣ گرم ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) هستند، می تواند تأثیرات مطلوبی داشته باشد.
3- نمک دریای مرده
محلول های شستشو از قبیل نمک های دریای مرده، روغن و نمک فرنگی اصل (سولفات دومنیزی) می تواند زخم بیماران پسوریازیس را از میان برداشته و خارش آن ها را تسکین بخشد. برای بهره مندی از خواص این محلول ها می بایست نمک دریای مرده و سایر محلول های شستشو را مطابق با دستورالعمل های مربوطه در وان حمام با آب مخلوط کرده و به مدت ١۵ دقیقه در این محلول ها شناور بمانید. به محض آن که از وان خارج شدید، به پوست خود مرطوب کننده بزنید. البته نباید منتظر تغییراتی معجزه آسا باشید.
4- فلفل قرمز
هزاران سال است که طبیبان از خواص فلفل قرمز برای مداوای بیماری های مختلف بهره می گیرند. ترکیبات فلفل قرمز از جمله مواد به کار رفته در کرم ها و ژل های تسکین درد است. اما اگر بخواهید بدانید که تاثیر فلفل قرمز بر درمان پسوریازیس چیست باید گفت بر اساس تحقیقات صورت گرفته استعمال کرم فلفل قرمز خارش بیماران پسوریازیس را تقلیل داده و زخم هایشان را التیام می بخشد.
فلفل قرمز یک حس سوختگی در پوست ایجاد می کند و اگر برای مدت زمانی طولانی این کرم را مصرف کنید، این سوختگی تشدید می شود. بلافاصله پس از مالیدن کرم فلفل قرمز می بایست دستان خود را بشویید و مادامیکه دستتان به این کرم آغشته است، به هیچ وجه آن را به چشم و دهانتان نزنید.
تاثیر رژیم غذایی بر درمان پسوریازیس چیست؟
می توان گفت رژیم غذایی تأثیر چندانی در درمان پسوریازیس داشته باشد. گرچه تحقیقات نشان می دهد گرسنگی بیش از حد می تواند نشانه های بیماری را کاهش دهد که البته عملی نیست!
روش های طبیعی می توانند در درمان پسوریازیس نقش داشته باشند اما نباید از این نکته بسیار مهم غافل شد که این علاج ها ریسک بالایی دارند. شما نمی توانید سرخود و بدون مشورت با پزشک، یک درمان جدید – حتی درمان های طبیعی- را در پیش بگیرید یا درمانی را که پزشک برایتان تجویز کرده، بدون اطلاع او متوقف کنید.
سلام کسی که پسوریازیس داره میتونه لیزر موهای زائد انجام بده و اینکه تتو روی پوست مشکلی ایجاد نمیکنه؟
سلام
انجام لیزرموى زائد براى مبتلایان به پسوریازیس منع مطلق ندارد و تحت شرایط خاص و ملاحظاتى که توسط پزشک درنظرگرفته میشود قابل انجامست.
پسوریازیس انواع مختلفی ازفرم خفیف پلاک با گسترش محدود تا فرم قطره اى با درگیرى وسیع دارد، بنابراین باید اول معاینه شوید، درصورتیکه فرم خفیف ومحدود پسوریازیس کنترل شده باشد و البته بعد ازاینکه مشخص شد کدام منطقه از بدن قراراست لیزرشود، ممکنست بلامانع باشد.
درمورد امکان لیزرموى زائد روى پوستى که تتوشده هم باتوجه به رنگ و وسعت تتو و با تغییراتى در تنظیمات دستگاه لیزر، امکان انجام لیزرموى زائد وجود دارد.
با سلام. لطفا در مورد لیزر مو ها در نا حیه ا ی که پوست دچار تبخال و یا پسو ریازیس است توضیح دهید با تشکر.
سلام، در مورد تبخال کافیست تحت نظروصلاحدید پزشک قرص آسیکلوویر مصرف کنید، بعداز درمان منعى براى لیزر وجود ندارد، در مواردى که احتمال بروز تبخال وجود داشته باشد درمان پیشگیرى کننده انجام مى شود.
در مورد پسوریازیس، اگر ضایعه فعال وجود داشته باشد لیزر ممنوع است ولى بعد از کنترل بیمارى با لحاظ احتیاطات لازم، بلامانع است، البته توجه داشته باشید که پسوریازیس ازنظر شدت و وسعت درگیرى و نوع بیمارى متفاوت است. ودرهرمورد تصمیم گیرى درخصوص انجام لیزر موى زائد با پزشک معالج است.
سلام من دو تا از دایی هام مبتلا به این بیماری هستند. نزدیک به ۸ ساله که پیش خیلی از دکتر ها رفتند و کرم ها آمپول های زیادی رو امتحان کردند ولی خوب نشد کمتر یا بیشتر میشه ولی خوب نمیشه . میخواستم ببینم راهی هست که کاملا خوب بشه.
پسوریازیس
سلام من هم این بیماری رو داشتم و تونستم تا ۹۵ درصد خوبش کنم .
موارد لازم : پماد کلوبتازول ، پنبه ، چسب ضد حساسیت ، الکل سفید .
(ضمنا پمادهایی که من استفاده کردم برای شرکت تهران شیمی بهتر بودش )
قبل استفاده از پماد محل پسوریازیس رو با الکل شستشو میدهیم و کاملا خشکش میکنیم . بعد مقداری از این پماد رو روی ذائده بیماری میزنیم و روش یه مقداری پنبه میگذاریم و بعد چسب ضد حساسیت رو میزاریم رو پنبه میچسبونیم .
به مدت ۱۲ ساعت میزاریم باند روی پوست باشه و درش میاریم تا ۱۲ ساعت دیگه پوست استراحت کنه .
هر روز این کار رو انجام میدیم تا مدت حد اقل بیست روز برای اطمینان از بهبود آن سعی کنید تا ۴۰ روز این کار رو انجام بدید .
به امید اون روزی که شما هم مثل من از شر این بیماری نجات پیدا کنید .
سلام
من قبلا چند بار به پسوریازیس مبتلا شدم ک هم شدتش زیاد بوده و هم وسعت بیماری تمام بدنمو گرفته
الان شکر خدا پوستم سالمه ولی بعد از درمان بشدت بسرما حساس شدم بطوریکه تمام استخوانهام درد میگیرن همینطور کلیه هام هم همزمان با پسوریازیس بدجور آسیب دیدن منتهی قضیه سرمایی بودنم و مدام مثل بید از سرما لرزیدنم دیگه روزگارمو سیاه کرده
لطفا راهنمایی کنید چیکار,کنم
سلام
ناخن های من پسوریازیس دارن و درحال حاضر ۸۰درصدمشکل حل شده.سوال منه اینه که کورتن نیاز هست یا نه؟ و اینکه باید همیشه دارو مصرف کنم؟
سلام
کسی که پسوریازیس خفیف داره ممکنه بعد ها شدید بشه؟
و اینکه پسوریازیس پوست سر باعث ریزش مو هم میشه؟
سلام
پسوریازیس یک بیمارى باتظاهرات والگوى پیشرفت متنوع است، خوشبختانه دربیشترموارد فرم خفیف بیمارى یعنى فرم پلاک پسوریازیس وجوددارد که براى فردمشکل زیادى ایجادنمى کند،ولى درنظرداشته باشید پسوریازیس پلاک ممکنست به فرم گوتیت یاقطره اى که فرم شدیدبیمارى است تبدیل شود.
پرهیزازخشکى پوست واسترس بسیارمهم است.
سلام میخاستم ببینم ک پسوریازیس خفیف بالای الت تناسلی چ مشکلاتی رو میتونه ایجاد کنه و ی راح حل بهم بگین نزدیک یکماه است ک دچار این بیماری شدم
سلام
پسوریازیس نوع پلاک،بیمارى خفیف وکم آزارى است،ودرصورت درمان صحیح وبه موقع به راحتى قابل کنترل است.مبتلایان به این نوع ازبیمارى پسوریازیس یا صدف، باید ازدوچیزپرهیز کنند:١-خشکى پوست؛به خصوص درفصول پاییزوزمستان که رطوبت هواکمترازبهاروتابستان است،پرهیزازشستشوى زیاد واستفاده ازفرآورده هاى مرطوب کننده ضرورى است٢-استرس
سسلام من پوست سرم دچار این عارضه هست باید چکار کنم . داروی ximiol استفاده کردم الان نیست نمیدونم جاش چی بزنم و از وقتی دارو نایاب شده باز شروع شده
سلام
اگر پسوریازیس شما توسط پزشک تشخیص داده شده میتونین از شامپوی PZ پلاس از برند سریتا استفاده کنید.
در صورت درگیر شدن آلت تناسیلی به پسوریازیس آیا استفاده از اسید سالیسیک توصیه میشود
سلام
خیر
سلام و عرض ادب خدمت شما
من ۲۸ سالمه نزدیک به ۳ سالی میشه روی دست و پاهام جوش های قرمز رنگ هست که اغلب اوقات وقتی احساس خارش میکنن و میخارونم جوش ها سفیدک میزنن چندین جا رفتم که درست تشخیص ندادن که اخیرا نمونه برداری کردم جواب ازمایش نوشته پسوریازیس هست شدت جوش ها مثل عکسی که گذاشتین نیست خداروشکر. مثل جوش های معمولیه ظاهرش ولی خب یکم زیاده میخوام بدونم لیزر یا فریز که دکتر گفته ضرری نداره و اینکه راه درمانش چه طبی چه طبیعیه چی هست و اینکه خیلی نگرانم..راهنمایی کنید خیلی محبت میکنید اقای دکتر باتشکر
سلام
لیزر و فریز لازم نیست در بیشتر موارد ضایعات پسوریازیس با درمان های موضعی قابل کنترل هستند
از خشک شدن پوست و استرس دوری کنید