مقدمه:

دستگاه پلکسر Plexr  ،در سال 2017 دنیای طب زیبایی را برای همیشه تغییرداد. پلکسر کاربردهای متنوعی درطب زیبایی دارد ولی به علت نتایج شگفت انگیزآن،در درمان افتادگی پلک، بیشتربه عنوان روش جایگزین جراحی بلفاروپلاستی، شهرت ومحبوبیت پیداکرده است..سایرکاربردهای پلکسر عبارتست از: درمان اسکارآکنه،کلویید،انواع ضایعات پوستی و جوانسازی پوست .

ما در کلینیک زیبایی دکتر قانعی قصد داریم بااستفاده از آخرین دستاوردهای معتبر علمی وتجربیات خود، طی چندمقاله شمارا با دستگاه  پلکسر وکاربردهای آن آشناکنیم لطفاً  با ما همراه شوید.

 

جراحی لیفت پلک یا بلفاروپلاستی چیست؟

با افزایش سن، ساختار چهره انسان دچار تغییراتی می‌شود که چندان خوشایند نیستند. رایج‌ترین شکایتی که بیماران در ارتباط با ظاهر خود مطرح می‌کنند این است که چهره‌شان پیر، خسته و شکسته به نظر می‌رسد. کانون این تغییرات ناخوانده! که طی سال ها روی می‌دهد  بیشترازهرجای دیگر،چشم‌ها هستند و در واقع این عبارت که «چشم‌ها سن را لو می‌دهند» یک واقعیت است.

 

افتادگی پلک ها،چشم‌هایی با حالت خسته و نیمه باز و چین وچروک پوست پلک به تدریج وباافزایش سن روی می دهد، پوست پلک مثل پوست بقیه قسمتهای بدن، دچار فرسایش وپیری می شود بااین تفاوت که چون پوست پلک بافت چربی نگهدارنده زیرجلدی ندارد،این تغییرات زودتر وبیشتر اتفاق میفتد. اولین علائم شلی وافتادگی پوست پلک، بعداز سی سالگی نمایان می شود،گرچه در بعضی از بیماران، شلی وافتادگی پوست پلک ممکنست حتی زودتر اتفاق بیفتد که معمولا” به دلایل ژنتیک وخصوصیات  پوست این افراداست  . افتادگی پوست پلک بقدری شایع است که جراحی بلفاروپلاستی بعدازجراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی،دومین جراحی پرطرفدار زیبایی است.

 تقاضای روزافزون برای «جراحی نرم» 

امروزه بیشترمردم،روشهای جوانسازی غیرتهاجمی را به روش های تهاجمی مثل جراحی ترجیح می‌دهند. تعداد جراحی‌های بلفاروپلاستی (یا لیفت پلک) طی 3 سال گذشته کم و بیش ثابت مانده است. در عوض، از تعداد جراحی‌های افراطی، به شدت کاسته شده.‌ ، در حال حاضر،بلفاروپلاستی در رده دوم در بین ده جراحی محبوب زیبایی بین خانم ها قرار دارد. این جراحی حتی در میان مردان هم رتبه بالایی را نصیب خود کرده است.

 

امروزه بیماران بیش از هر زمان دیگری درباره درمان‌های زیبایی اطلاعات دارند. بیشتر بیماران من اصراردارند،نتیجه عمل طبیعی باشد تا اینکه تغییرات چهره شان بطور اغراق آمیزی توی ذوق بزند! گرایش امروز، ایجاد تغییرات جزئی اما مؤثربرای زیبایی وطراوت جوانی است، نه کشیدن شدید پوست وپلاستیکی کردن چهره!! در این میان لیفت پلک به روش غیرجراحی با استفاده از پلکسر پیشرفتی انقلابی در زمینه پزشکی زیبایی محسوب می‌شود. به همین دلیل است که تمام دنیا به خاطر آغاز دوران جراحی‌های نرم با استفاده از پلکسر هیجان‌زده است. پلکسر به عنوان یک شگفتی در دنیای پزشکی زیبایی اعلام حضور کرده و به سرعت به ابزاری موثر برای درمان وکنترل علائم ناخواسته پیر پوستی تبدیل شده است. پلکسر ظرف مدت بسیارکوتاه،چنان اعتباری کسب کرد که توانست جایگزینی تمام عیار برای جراحی سنتی بلفاروپلاستی باشد .

پلکسر یا جراحی؟

نتایج جراحی نرم با پلکسر  آنقدر خوب بود که با جراحی سنتی مقایسه می شد در حالی که ریسک‌ها،عوارض، هزینه ها و دوران نقاهت بسیار کمتر و کوتاه‌تر بود.به این ترتیب در مقایسه هزینه-فایده بین پلکسر وجراحی ، پلکسر امتیازات بیشتری رابه خوداختصاص می دهد.(درمان‌های غیرجراحی وغیرتهاجمی که نتایجی مشابه با جراحی  دارند اما  بیهوشی عمومی،دوران نقاهت طولانی و عوارض ناخواسته  روش های جراحی سنتی را ندارند، «جراحی نرم» نامیده می‌شوند.)

‌ ‌

بیایید ببینیم چه موضوع ویژه‌ای درباره لیفت پلک به روش غیرجراحی با استفاده از پلکسر وجود دارد که تا این حد آن را بر سر زبان‌ها انداخته است:

لیفت صورت بدون جراحی ؛ معرفی و مقایسه معایب و مزایای ۷ روش اصلی لیفت غیر تهاجمی صورت

 

مشکل پلک‌های افتاده

افتادگی پلک فوقانی در دنیای پزشکی به نام بلفاروپتوز یا همان پتوز شناخته می‌شود. این عارضه می‌تواند ژنتیک  یا اکتسابی  باشد. سرعت پیشرفت این عارضه متغیر است و ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد.

افزایش سن رایج‌ترین دلیل بروز افتادگی پلک است. افراد پس از دهه سوم زندگی یعنی  از 30 سالگی کم‌کم متوجه افتادگی پلک‌های خود می‌شوند ولی این افتادگی پلک، پس از 40 سالگی کاملا” مشهودومشخص می شود.این روند پیشرونده است وبتدریج شدیدترمی شود بطوریکه ممکنست بافت اضافی پلک، باعث محدودیت میدان بینایی هم بشود.

«چشم‌ها دریچه‌ای به روح و جان هستند»؛ این عبارت معروف شاید صد در صد درست نباشد اما پلک های افتاده قطعاً می‌تواند فرد را خسته و شکسته نشان دهد حتی وقتی واقعاً این‌طور نیست. به همین دلیل، از گذشته های دور تلاش زیادی برای رفع این مشکل انجام شده است. نتیجه این تلاش‌های پرشمار به تولید انواع لوازم آرایش، درمان‌های مختلف برای چین و چروک و در نهایت جراحی‌های زیبایی انجامیده. «جراحی نرم» با پلکسر، ماهیت دشوار جراحی سنتی را از میان برداشته و ریسک‌ بلفاروپلاستی را به حداقل رسانده است. به علاوه این نوع جراحی کارآیی خوبی هم دارد و در واقع فاصله بین محصولات آرایش و بهداشتی و جراحی تهاجمی را به بهترین شکل پر کرده است.

عکس قبل وبعد بلفاروپلاستی با پلکسر، همانطورکه ملاحظه می کنید،چین وچروک های پلک پایین نیز علاوه بر پوست اضافی پلک بالا بااستفاده از پلکسر ولیفت حاصل از انجام صحیح ودقیق پلکسر، بطور کامل برطرف شده است.درروش سنتی جراحی انجام اینکار بدون ایجاد جای زخم وتغییر فرم چشم امکانپذیر نیست.

بلفاروپلاستی چیست؟

عبارت بلفاروپلاستی از دو بخش «بلفارون» به معنی پلک و «پلاستی» به معنی فرم دادن وبازسازی تشکیل شده است.درحال حاضر بلفاروپلاستی به دوروش جراحی وغیرجراحی انجام می شود.

روش جراحی

جراحی سنتی بلفاروپلاستی به بازسازی  پلک بالا، پایین یا هر دو گفته می شود. این کار به واسطه برداشتن بافت اضافه‌ای که باعث بروز مشکل افتادگی پلک شده انجام می‌شود. حین عمل، بافت ناخواسته(پوست و چربی اضافی) با استفاده از چاقوی جراحی یا لیزری بریده شده و سپس دو طرف پوست بریده شده،بخیه زده می‌شود.

بلفاروپلاستی به روش جراحی توسط جراح پلاستیک یا جراح چشم انجام می‌شود و به مهارت و دانش بسیار بالا درباره آناتومی پلک نیاز دارد. این جراحی ارزان نیست و مانند هر جراحی دیگر خطرات معمول خود را به همراه دارد. از عوارض جدی ناشی از جراحی می‌توان خطر بر جا ماندن جای بخیه و اسکار، عفونت، خونریزی و آسیب‌های عروقی و عصبی را نام برد. سایر عوارض عبارتند از خشکی چشم، عدم تقارن پلک ها  و پتوز ابرو یا پلک. بیهوشی عمومی هم همیشه خطرات خاص خودش را دارد.

 

طول دوران نقاهت لیفت پلک به روش جراحی سنتی بلفاروپلاستی قابل ملاحظه است. اگربخواهیم دوره نقاهت جراحی بلفاروپلاستی را بطور کاربردی و ساده بیان کنیم، بیمار یک هفته بعدازجراحی  می‌تواند برای خرید از خانه خارج شود، بعد از سه هفته می‌تواند معاشرت اجتماعی داشته باشد و بعد از سه ماه می‌تواند در عکس‍های تکی و دسته‌جمعی حضور یابد. بنابراین کسی که قصد جراحی بلفاروپلاستی دارد باید برای طی این دوره نقاهت واستراحت نسبتا” طولانی برنامه ریزی کند. با این حال گاهی جراحی بلفاروپلاستی الزامی ست و در مواردی که افتادگی  پلک شدید است یا همراه با فتق چربی زیرپوستی است؛ بهترین راه حل درمانی خواهدبود.خوشبختانه بیشتر موارد افتادگی پلک، جزو این دسته نیستند و بدون جراحی و با پلکسر قابل درمان است.

افتادگی پلک و راهکارهای نوین ترمیم آن

 

روش غیرجراحی

دراین روش،پوست اضافی پلک و چین وچروک های دورچشم بااستفاده از تکنیک تصعید پلاسما برداشته می شود،نقاط تصعید باید طوری انتخاب شودکه منجربه  لیفت پوست پلک شود.درواقع انجام پلکسر تلفیق دانش وتجربه با دقت وسلیقه پزشک است و به همین علت نتایج درمانی پلکسر پزشکان مختلف،ممکنست متفاوت باشد.

بلفاروپلاستی باپلکسر نیازمندبیهوشی  نیست ودرمطب وتحت بیحسی موضعی با کرم وقطره بیحسی انجام می شود،پس ازعمل بیمار باچشمان باز وباپای خودش ازکلینیک بیرون می رود.نقاط پلکسر شده ظرف مدت چندروز ترمیم می شود ، دربیشترموارد ورم مختصر پلک 3-2 روز طول می کشد.

 

 

دستگاه پلکسر چطور کار می کند؟

«پلکسر» که خلاصه شده عبارت «جراحی نرم به وسیله پلکسر» است، به صورت کوتاه  به جای  جراحی با استفاده از پلاسما به کار می‌رود.اما این بدان معنا نیست که همه دستگاه های پلاسما، پلکسرهستند.درواقع هر پلاسمایی، پلکسر نیست و مثل هر تکنولوژی موفق دیگر، دستگاه های کپی زیادی ازروی پلکسر ساخته شده که طبیعتا” کارآیی و ایمنی پلکسر راندارند.پلکسر دستگاهی است که از پلاسما برای تاثیر بر پوست استفاده می‌کند. شاید پلاسما شما را به یاد فیلم‌های علمی-تخیلی بیندازد، اما در واقع پلاسما چیزی جز یک پدیده طبیعی نیست. در کنار فرم‌های جامد، مایع و گاز، پلاسما شکل چهارم ماده محسوب می‌شود. ایجاد پلاسما ساده نیست و باید به شکل ترکیبی گازی از یون‌های به شدت مثبت و به شدت منفی ایجاد شود.  به عنوان نمونه‌هایی از پلاسما که به صورت روزانه در زندگی قابل مشاهده است می‌توان به آذرخش، جرقه‌های الکتریسیته ساکن و قوس‌های الکتریکی ناشی از جوشکاری اشاره کرد. البته گوی‌های تزئینی پلاسما را که سال‌ها در اتاق هر دانش‌آموزی پیدا می‌شد را نباید فراموش کرد.  پلاسما در دهه 1920 توسط شیمی‌دان معروف و برنده جایزه نوبل، ایروینگ لانگمویر به این نام خوانده شد و از آن پس همین نام برای اشاره به فرم چهارم ماده به کار رفت.

عکس زیر، عمق نفوذ انواع لیزر ها ، میکرودرم ابریژن و پلکسر را بصورت شماتیک نشان می دهد.بافت هدف در پلکسر، اپیدرم است وهمین موضوع ویژگی منحصربه فرد پلکسر در اثربخشی وایمنی را بطورکامل توضیح می دهد.

 

مقایسه پلکسر با لیزر:عکس بالا عمق نفوذ پلکسر(سمت چپ) درمقایسه با انواع لیزر درلایه های مختلف پوست رانشان می دهد،همانطورکه در عکس مشاهده می کنید،پلکسر نسبت به همه لیزرها،کمترین میزان نفوذ درپوست رادارد و این خصوصیت غیرتهاجمی وایمنی پلکسر  نسبت به سایر روش ها را توضیح می دهد.

دستگاه پلکسر یک قوس کوچک شبیه به آذرخش ایجاد می‌کند که در برخورد با پوست باعث بروز پدیده تصعید می‌شود.  تصعید یعنی وقتی که ماده جامد به صورت مستقیم به گاز تبدیل می‌شود.  به طور خلاصه، با پلکسر، سطح بافت تحت درمان بلافاصله به بخار تبدیل خواهد شد. دستگاه پلکسر که در ایتالیا طراحی و تولید شده، برای اولین بار توسط پروفسور جورجیو فیپی به منظور لیفت پلک بیماران مورد استفاده قرار گرفت.  او که رئیس انجمن پزشکی زیبایی و جراحی غیر-فرسایشی ایتالیاست  اولین بار در دهه هفتاد میلادی به فکر جراحی با استفاده از پلاسما افتاد.

 

در ادامه این مجموعه مقالات روند کار جراحی نرم با استفاده از پلکسر را با جزئیات بیشتر برای شما شرح خواهیم داد. برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.

 

اگر دچار عارضه افتادگی پلک هستید و به دنبال راهکاری برای ترمیم آن می‌گردید، مشاوران ما در کلینیک زیبایی دکتر قانعی خوشحال خواهند شد تا شما را راهنمایی کنند.

 

Code:B98-004