آنچه درباره فیلرها باید بدانید

فیلرهای تزریقی می توانند به شما پوستی جوان هدیه بدهند و این کار را با هزینه ی کمتری نسبت به جراحی لیفت  سنتی انجام می دهند. فیلرها در کمتر از 30 دقیقه حفره ها، خطوط و چین و چروک های پوست را پر کرده و بسته به کیفیت می توانند بین 4 ماه تا بیشتر از یک سال ماندگاری داشته باشند.

فیلرها، بر خلاف بوتاکس که عضله را شل می کند تا چروک از بین برود، خط ، فرورفتگی و تحلیل رفتن پوست در ناحیه مورد نظر را پرکرده ، در نتیجه بخش های فرورفته و آسیب دیده پوست اصلاح می شود. از فیلرها می توان به عنوان “حجم دهنده” برای فرم دادن به گونه ، چانه، زاویه فکی و شقیقه نیز استفاده کرد. همچنین می توان لب های باریک را بزرگتر کرد تا با سایر اجزای صورت متناسب شود .

همچنین با تزریق فیلر ، فرورفتگی پوست در محل خط خنده (چین نازولبیال )، خط غم (ماریونت لاین) ، ناودان اشکی (Tear trough) و خط اخم (Frown Line) پر می شود . تزریق فیلر در موارد فوق صرفا” به دلایل زیبایی نیست و جنبه پیشگیری و درمان هم دارد.بخصوص فیلر های هیالورونیک اسید یک ساختار حمایتی و نگهدارنده برای جلوگیری از آسیب بیشتر پوست در محل تزریق ایجاد می کنند.

فیلرها با سه هدف تزریق می شوند:

  • اصلاح فرم یا shape
  • حجم دهی یا volume
  • بهبود ساختار یا structure

 

عوارض احتمالی فیلرها

درمان به این روش بسیار سریع و آسان است. اما باید توجه داشت که فیلرها قرار است ماه ها یا سال ها در بدن باقی بمانند بنابراین باید از ایمنی و سلامت آن اطمینان حاصل کنیم، فیلر ها می توانند منجر به بروز واکنش های آلرژیک و یا ایجاد گلوله های زیرپوست یا Granulation شوند. در برخی موارد، این گلوله ها ممکن است دائمی باشند. عارضه دیگری که بعد از تزریق فیلر (بویژه در زیر چشم) ممکنست ایجاد شود؛ تغییر رنگ آبی پوست در محل تزریق فیلر یا پدیده تیندال ( Tyndal Effect) است. این تغییر رنگ می تواند تا چندین ماه طول بکشد، اما روش های درمانی برای از بین بردن این عارضه در دسترس است.

تزریق فیلر یک کار تخصصی است ؛ اگر از از فیلرها به درستی استفاده نشود، ممکن است باعث نکروز پوست در محل تزریق شود. همچنین در موارد نادر، عوارضی مثل اسکار ( جای زخم) که ناشی از تخریب بافتی است، آسیب به اعصاب و حتی کوری نیز گزارش شده است. به طور معمول، فیلرهایی که ماندگاری بالاتر دارند (فیلرهای دائمی مثل پاژ)  عوارض جانبی بیشتری ایجاد می کنند. باید توجه داشت که برای هر ناحیه از پوست باید از فیلر مخصوص همان ناحیه استفاده کرد (مثلا” فیلر لب نباید زیر چشم تزریق شود). کمترین عارضه ی جانبی و بهترین نتیجه درمانی زمانی حاصل می شود که از فیلرها به درستی استفاده شود.

در این مقاله معرفی از انواع فیلرها آمده است که به بررسی ترکیبات اساسی آنها، نحوه عملکرد، جوانب مثبت و منفی و بهترین مناطق برای درمان با آنها پرداخته شده است.

فیلرهای بر پایه ی اسید هیالورونیک

محبوب ترین دسته فیلرها، فیلرهای بر پایه ی اسید هیالورونیک هستند. عوارض جانبی در این نوع از فیلرها عمدتاً نادر است اما می تواند شامل قرمزی، تورم و کبودی در محل تزریق باشد. این فیلر همچنین ممکن است به صورت گلوله های ریزی در زیر پوست ظاهر شود که اغلب با گذشت زمان بهبود می یابد. دوام نتایج از چند ماه تا بیش از یک تا دو سال متفاوت است. برخی تحقیقات نشان می دهد که تزریق مکرر ممکن است به تحریک تولید کلاژن طبیعی در بدن کمک کند که باعث بهبود کیفیت پوست در محل تزریق فیلر و جوانسازی و کاهش چین و چروک پوست در بلندمدت می شود. همچنین برخی شواهد نشان می دهد که به مرور زمان به ماده ی کمتری برای تزریق نیاز است. اسامی برخی از فیلرهای بر پایه ی اسید هیالورونیک در زیر آمده است:

آشنایی با بهترین روش های جوانسازی پوست

Belotero Balance،Teosyal,Aliaxin, Juvederm Voluma XC، و Restylane.

فیلرهای صناعی (سنـتــتــیک)

این دسته از فیلرها که گروه کوچکی هستند، شامل موادی اند که در آزمایشگاه ها ساخته شده و فاقد مواد طبیعی موجود در پوست هستند. این گروه از فیلرها دارای عوارض جانبی مانند قرمزی، تورم یا کبودی در محل تزریق هستند. سایر عوارض جانبی آنها بوجود آمدن گره ها یا برجستگی هایی در زیر پوست است که قابل مشاهده و لمس هستند و در موارد نادر ممکن است برای برداشتن آنها نیاز به جراحی باشد. فیلرهای مصنوعی اثر ماندگارتری دارند و نوعی فیلر نیمه دائمی محسوب می شوند. همانطور که پیش تر ذکر شد، محصولاتی با اثرات ماندگارتر، عوارض جانبی بیشتری ایجاد می کنند. در صورت عدم استفاده صحیح از این نوع فیلرها، ممکن است بدشکلی هایی در صورت ایجاد شود. اسامی برخی از فیلرهای سینـتــتــیک در زیر آمده است:

Bellafill، Radiesse، Sculptra و Silicone

فیلرهای بر پایه ی کلاژن

دانشمندان ماده ی اصلی تشکیل دهنده این فیلر را بصورت کلاژن تخلیص شده از گاوها استخراج و تهیه کردند. اگرچه این ماده عملکرد خوبی داشت و ظاهری طبیعی ایجاد می کرد اما نتایج حاصل از آن طولانی مدت نبود. بیشتر فیلرهای حاوی کلاژن پس از گذشت 1 ماه از تزریق، تجزیه می شوند. از آنجا که این مواد از منبع حیوانی ساخته شده اند، ممکن است باعث واکنش های آلرژیک شدیدی شود ، بنابراین قبل از تزریق نیاز به انجام تست آلرژی دارند.

امروزه اما از روش های جدیدی برای پردازش و تخلیص کلاژن استفاده می شود که به کاهش خطرات آن کمک بسیاری کرده است. بعلاوه، اشکال جدیدی از کلاژن های مصنوعی نیز ساخته شده اند که باعث می شود این تزریقات برای طیف وسیعی از افراد ایمن تر و مفیدتر باشد. اگرچه نتایج حاصل از این نوع فیلرها به اندازه ی سایر فیلرها دوام ندارند اما بسیاری معتقدند که درمان با آنها حالتی طبیعی تر ایجاد می کند. عوارض جانبی تزریق فیلرهای بر پایه ی کلاژن شامل برخی از واکنش های آلرژیک (بیشتر برای کسانی که هنوز از منابع گاوی استفاده می کنند) و همچنین کبودی و قرمزی در محل تزریق است. اسامی برخی از فیلرهای بر پایه ی کلاژن در زیر آمده است:

Cosmoderm، Evolence، Fibrel، Zyderm و Zyplast

فیلرهای اتولوگ (برگرفته از بدن خود فرد)

  • در فیلرهای بر پایه ی چربی، بافت چربی از بدن خود بیمار با استفاده از عمل جراحی از ران، باسن یا اطراف معده برداشته می شود، آماده سازی شده و در نهایت به محل موردنظر تزریق می شود. بنابراین فرد باید دو مرحله ی درمانی را پشت سر بگذارد (یکی برای برداشتن چربی از بدن و دیگری برای تزریق آن). هرچند که هر دوی این مراحل را می توان در یک جلسه نیز انجام داد؛ اما مراحل اضافی که شامل تخلیص چربی است و در آزمایشگاه انجام می شود، می تواند هزینه بر و زمان بر باشد. نتیجه ی حاصل از این نوع فیلرها نیمه دائمی است، اگرچه به یک سری تزریقات مجدد هم نیاز دارد که به مرور انجام می شود.
  • تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (که به”لیفت خون آشام” معروف است) نوع دیگری از فیلر / حجم دهنده ی اتولوگ است. در این نوع درمان، مقداری خون از فرد گرفنه شده، بعد از فرآیند تغلیظ پلاکت به محل مورد نظر تزریق می گردد. اثرات آن می تواند 12 تا 18 ماه ماندگاری داشته باشد ( ذکر این نکته ضروریست که آنچه به عنوان PRP یا همان پلاسمای غنی از پلاکت در کشور ما انجام می شود با این روش متفاوت است و فاقد تأثیر درمانی روش فوق الذکر است)  خطرات این روش مشابه با سایر فیلرهاست و دارای عوارضی از جمله کبودی، قرمزی و تورم در محل تزریق است. از آنجا که مواد پرکننده از بدن خود فرد می آیند، این تزریقات نیازی به تأیید FDA (سازمان غذا و دارو ایالت متحده) ندارند.
رفع چین و چروک صورت بادرمان های تزریقی و لیزرهایی که سطح پوست را بازسازی می‌کنند

4 نکته مهم که هنگام تزریق فیلرها لازمست به آنها توجه کنید

تزریق فیلر یکی از ایمن ترین روش های جوانسازی و زیباسازی است اما مواردی وجود دارد که می توان برای اطمینان بیشتر از بی خطر بودن آن انجام داد از جمله:

  • توجه به هزینه ی درمان نباید در انتخاب روش درمانی تأثیر گذار باشد؛ اگر یک روش درمانی برای از بین بردن چین و چروک ها پیشنهاد می شود که هزینه ی آن بسیار کمتر از هزینه درمان با کیفیت استاندارد است، احتمالاً مشکلاتی در آن روش وجود دارد مثل عدم مهارت فرد انجام دهنده یا نامرغوب بودن محصول. پس هرگز نباید صورت خود را با هزینه ی کمتر معامله کرد و این ریسک را پذیرفت.
  • تزریق فیلرها باید در یک محیط کاملاً پزشکی و با ابزارهای استریل انجام شود. درمان هایی که در خانه ها، هتل ها و مراکز آرایشی انجام می شود، صرف نظر از اینکه چه کسی آنها را انجام می دهد و تخصص لازم را دارد یا نه، می تواند خطرناک باشد.
  • فیلرها را نباید از منابع خارج از مطب پزشک تهیه کرد؛ همیشه از پزشک خود سوال کنید که چه نوع ماده ای به شما تزریق می شود و آیا این ماده مورد تایید FDA می باشد یا نه و از کجا خریداری شده است. لیبل مشخصات فیلر را از پزشک خود دریافت و در سوابق پزشکی خود نگهداری کنید. گزارش هایی وجود دارد که در بعضی مراکز از سیلیکون صنعتی بجای سیلیکون سنـتــتــیک و یا از روغن بچه بجای فیلر استفاده شده است. اگر فرد از دادن این اطلاعات سرپیچی می کند، عمل تزریق باید منتفی گردد.
  • روزانه از کرم ضد آفتاب برای کمک به حفظ فیلر در پوست و محافظت در برابر تغییرات رنگدانه ای که ممکن است به دلیل تزریق فیلر بوجود بیاید، استفاده شود.

 

منبع

https://www.webmd.com/beauty/wrinkle-fillers-what-you-should-know#1