ده روش مؤثر برای مبارزه با پیری پوست در دهه ی 30 زندگی
دو جنبه ی اصلی از زندگی که معمولاً برای هر فردی مهم می باشد داشتن جسمی سالم و ظاهری جذاب تاحد امکان است. با استفاده از نکات زیر می توان سرعت پیری پوست را در دهه ی سوم زندگی کاهش داد.
معمولاً در سی سالگی افراد مشغله های زیادی دارند؛ داشتن مسئولیت های فراوان، تلاش برای رسیدن به اهداف و دست و پنجه نرم کردن با انواع خواسته ها. به عبارت دیگر، جوهر زندگی در این دهه شکل می گیرد. در بعضی مواقع به نظر می رسد که فرد به حدی مشغول مسئولیت های شغلی و خانوادگی است و زندگی چنان طاقت فرسا می شود که دیگر فرصتی برای خود باقی نمی ماند. با این حال نباید از حفظ سلامتی و جذابیت دست کشید. پوست سالم، پوستی است که فاقد بیماری مثل سرطان و اختلالاتی مثل تغییر رنگ، پارگی رگ های خونی، آسیب پذیر بودن در برابر کبودی و پارگی باشد. همچنین باید خاصیت ارتجاعی خود را حفظ کند، دچار افتادگی نشود و رطوبت را به خوبی در خود نگه دارد و حداقل میزان چین و چروک را داشته باشد.
سی سالگی و جوانی پوست
در دوران سی سالگی ممکن است رنگدانه هایی بصورت نامنظم و یا پارگی رگ های خونی در پوست بروز یابند، به خصوص اگر فرد به آفتاب علاقه مند باشد و یا زندگی فعالی در فضای باز داشته باشد. همچنین خطوط ظریفی به صورت پای کلاغ در کناره های چشم و خطوطی بین بینی و دهان به عنوان خطوط “لبخند” ممکن است در صورت ظاهر شوند. خطوط پیشانی و اخم نیز ممکن است ایجاد شود. حجم لب ها و گونه ها مانند قسمت زیر چشم شروع به کاهش می کنند و این کاهش حجم زیر چشم ظاهری گود رفته و یا خسته ایجاد می کند. همه این ها با هم ترکیب می شوند تا به فرد ظاهری خسته و فرسوده بدهند. یک فرد ممکن است خسته باشد اما مجبور نیست که آثار آن را در آینه مشاهده کند.
برای اینکه یک فرد تا آنجا که می تواند جوان به نظر برسد، باید به داشتن پوست سالم در طول زندگی اهمیت دهد و خطر ابتلا به ضایعات پوستی را کاهش دهد. سی سالگی زمانی است که هم از راهکارهای پیشگیری از پیری استفاده می شود و هم درمان ها و روش های جوان کننده و درمان پیری پوست نیز انجام می شود.
10 روش برتر در 30 سالگی برای کاهش سرعت پیری پوست:
-
هر روز از ضد آفتاب استفاده شود و پوست بخاطر اهداف زیبایی برنزه نشود
انرژی حاصل از اشعه ی ماورا بنفش، کلاژن و بافت های الاستیکی پوست را از بین می برد و باعث چروک شدن پوست، بوجود آمدن لکه ها، گشاد شدن رگ های خونی، ایجاد خطوط ظریف و چین و چروک های متقاطع می شود. قرار گرفتن در معرض رادیکال های آزاد آسیب رسان که توسط تابش نور فرابنفش ایجاد می شوند، می توانند باعث افزایش سن و حتی سرطان پوست شوند. برنزه کردن نیز یک روش سریع برای آسیب زدن و تخریب پوست است. بنابراین، هر فرد باید هر روز، در تمامی طول سال، از یک ضد آفتاب با میزان SPF 30 که شامل: اکسید روی، دی اکسید تیتانیوم، آووبنزون (Avobenzone) یا مکسوریل (Mexoryl) است، استفاده کند.
-
هر روز از یک رتینوئید موضعی (زیر نظر پزشک) استفاده شود
اگر در بیست سالگی بصورت روزانه از رتینوئید استفاده نشده است، بهتر است از همین حالا این کار بصورت یک روتین روزانه شروع شود. رتینوئیدهای موضعی، استاندارد طلایی در داشتن عملکرد ضد پیری محسوب می شوند. آنها به کاهش تغییر رنگ، کاهش خطوط ریز و چین و چروک و تقویت عملکرد سلول ها در لایه های عمیق تر پوست کمک می کنند. همچنین برخی از آسیب های وارده بخاطر نور خورشید را نیز از بین می برند. رتینوئیدها هم پیشگیری کننده و هم درمانی هستند. باید توجه کرد که حتماً محصول خریداری شده حاوی 1% رتینوئید باشد. بهتر است از مواد آنتی اکسیدانی مثل چای سبز، اکیناسه (echinacea)، خیار و آلوئه ورا و اسید هیالورونیک به همراه آنها استفاده شود.
-
برای حفظ و تولید کلاژن و حفظ تعادل رنگدانه ها در پوست باید از محصولات مراقبتی فعال استفاده شود
مواد مؤثره در مراقبت از پوست به سه گروه پیشگیری کننده، درمان کننده و اختصاصی تقسیم می شوند. مواد پیشگیری کننده شامل آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، برخی از پپتیدها و سلول های بنیادی گیاهان هستند که باید در مدت زمان طولانی استفاده شوند و در درجه ی اول به جلوگیری از تغییرات پیری پوست کمک می کنند. بنابراین نباید ار آنها انتظار داشت که تغییرات پیری موجود در چهره را به طور چشمگیری از بین ببرند.
مواد درمان کننده شامل رتینول، اسیدهای آلفا هیدروکسی، ویتامین C، برخی از پپتیدها و فاکتورهای رشد هستند که می توانند آسیب موجود در پوست را ترمیم کنند و بسیاری از آنها از تغییرات پیری پوست نیز جلوگیری می کنند. مواد درمان کننده می توانند در پوست های حساس و یا خشک حساسیت ایجاد کنند. مواد اختصاصی نیز شامل اسید سالیسیلیک، پراکسید بنزوئیل، آویشن و روغن درخت چای برای آکنه یا آربوتین، سویا، شیرین بیان و زرشک برای افزایش رنگدانه های پوست هستند که برای بر طرف کردن یک مشکل خاص مانند آکنه یا وجود رنگدانه های غیر طبیعی مصرف می شوند.
روتین های حرفه ای مراقبت از پوست
روتین های حرفه ای مراقبت از پوست در زمینه ی بالینی به گونه ای ادغام شده اند که هنگامی که همه ی محصولات با هم ترکیب می شوند، تمام موارد مورد نیاز را همچون آنتی اکسیدان ها، پپتیدها، رتینول، اسید آلفا هیدروکسی، ویتامین ها و فاکتورهای رشد را که برای یک رژیم ضد پیری پوست نیاز است را داشته باشند. به همین دلیل برای بسیاری از افراد بهتر است به جای خریدن و انتخاب محصولات بصورت جداگانه از یک محصول چند منظوره استفاده کنند. در حین انتخاب و خرید باید مطمئن بود که ترکیبی مناسب از مواد پیشگیری کننده، درمان کننده و اختصاصی در آن محصول وجود داشته باشد. گرانترین محصولات لزوماً بهترین نیستند، اما باید توجه کرد که برخی از مارک های ارزان قیمت از مواد فعال در غلظت کافی یا مؤثر استفاده نمی کنند.
-
درمان آسیب وارد شده به پوست و رنگدانه های آن به دلیل تابش آفتاب
در دهه سی، آسیب های خورشیدی که در کودکی و نوجوانی وجود داشته اند، به صورت لکه های نامنظم قهوه ای رنگ بروز می یابند که گاهی همراه با قرمزی و پارگی رگ های خونی همراه است. قرص های جلوگیری از بارداری یا بارداری همراه با قرار گرفتن در معرض آفتاب نیز می تواند شرایطی به نام ملاسما یا “ماسک بارداری” را ایجاد کند که باعث ایجاد لکه های قهوه ای می شود. یکی از ویژگی های بارز یک پوست جوان، داشتن چهره ای صاف، بدون لک های پراکنده و تغییر رنگ است. جالب اینجاست که مطالعات نشان داده است که داشتن پوستی شفاف و درخشان، در جوان نشان دادن فرد اهمیت بیشتری نسبت به کم بودن چین و چروک ها دارد. از سه طریق می توان این لکه ها را درمان کرد:
-
استفاده از محصولات مراقبت پوستی و نسخه های پزشکی:
اولین اقدام برای از بین بردن لکه های قهوه ای و تیرگی، داشتن یک برنامه موضعی مراقبت از پوست است که شامل رتینوئید، آلفا هیدروکسی یا اسیدهایی مثل سالیسیلیک اسید، تعدیل کننده های رنگدانه های پوستی مانند گیاهان دارویی آربوتین، سویا، شیرین بیان و زرشک است. استفاده از ویتامین های C (آسکوربیل فسفات منیزیم یا آسکوربات تتراهکسی الدسیل) و یا B3 (نیاسینامید) و ضد آفتاب نیز اهمیت بسزایی دارد. برخی از افراد، به خصوص مبتلایان به ملاسما، نیاز به درمان اضافی با هیدروکینون (HQ) دارند.
-
لایه برداری های شیمیایی یا SilkPeel:
لایه برداری عمیق بوسیله ی ماده ی شیمیایی اسید گلیکولیک یا SilkPeel، به از بین بردن لایه ی سطحی مات و آسیب دیده پوست، کاهش برخی از ناهنجاری های رنگدانه ای، افزایش تولید کلاژن، صاف کردن خطوط ظریف و بازگرداندن درخشش پوست کمک می کند. این روش درمانی در مطب متخصص پوست با کمترین یا بدون آسیب زدن به پوست انجام می شوند.
-
جوان سازی نوری به روش IPL:
آسیب حاصل از تابش آفتاب می تواند از اواخر دهه ی 20 و اوایل دهه ی 30 شروع به نشان دادن کند. اگر رنگدانه ی غیرطبیعی به اندازه ای در پوست عمیق باشد که با لایه برداری نتوان آن را از بین برد یا اگر با قرمزی مداوم یا پارگی رگ های خونی همراه باشد، در این صورت جوان سازی نوری با IPL یک گزینه ی درمانی مناسب است. ابتدا یک دوره ی 1 تا 3 جلسه ای برای درمان با پالس نور شدید انجام می شود. سپس لکه های تیره به مدت 5 روز تیره تر می شوند و در نهایت برطرف می شوند.
-
استفاده از بوتاکس برای درمان چروک های ثابت روی صورت
دهه ی سی زندگی زمانی است که خطوط بیان بین ابروها (“خط های اخم” یا “یازده نفر”) ، پاهای کلاغ، خطوط افقی پیشانی و “خطوط لبخند” بین بینی و دهان اغلب مشخص می شوند. این خطوط حتی در صورت در حالت استراحت نیز وجود دارند. بهترین روش درمان این خطوط بوتاکس است، دارویی که با سوزن کوچک تزریق می شود تا عضلات ایجاد کننده ی این خطوط را شل کند. درمان به طور متوسط حدود 4 ماه اثر دارد، اگرچه برای برخی از بیماران ماندگاری بالاتری دارد و سپس تزریق مجدداً تکرار می شود. اگر تزریق بوتاکس قبل از بوجود آمدن این خطوط شروع شود، می تواند از ایجاد آنها جلوگیری کند.
-
بازیابی حجم صورت و پرکردن چین و چروک ها با استفاده از فیلرها
یکی از مشکلات ناامیدکننده پیری پوست کاهش چربی و از دست رفتن حجم صورت است. زنان این روند را زودتر از مردان آغاز می کنند و این ناعادلانه است. کسانی که برای سالم نگه داشتن وضعیت جسمانی خود بیشترین تلاش را انجام می دهند از جمله کسانی که ورزش های هوازی سنگین مانند دویدن انجام می دهند، بیشتر دچار این مشکل می شوند.
ایجاد گودی در زیر چشم، صاف شدن گونه ها و کاهش حجم لب ها جزو این علائم پیری پوست است. می توان از فیلرهای پوستی و زیرپوستی برای پر کردن لب ها، بازگرداندن حجم به گونه های تخلیه شده و پر شدن گودی های زیر چشم و خطوط اطراف دهان استفاده کرد. برای درمان این مشکلات دو نوع فیلر وجود دارد: موضعی و عمومی. از پرکننده های موضعی برای بازگرداندن حجم به یک منطقه خاص مانند لب های نازک یا گونه ها، گودی زیر چشم یا درمان چین و چروک خاص استفاده می شود. از پرکننده های عمومی برای بازگرداندن حجم به ناحیه های بزرگتر مانند گونه و قسمت پایینی صورت استفاده می شود.
بیشتر اوقات، در دهه ی 30 از مواد پرکننده موضعی استفاده می شود زیرا از دست دادن حجم کلی که با افزایش سن رخ می دهد، هنوز کامل نشده است. در موارد استثنا مثل کسانی که مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست داده اند یا ورزش های هوازی گسترده ای انجام می دهند و چربی های صورت بطور قابل توجهی از دست رفته است از فیلرهای عمومی می توان بهره برد. تمامی پرکننده ها بدن را تحریک می کنند تا کلاژن از دست رفته را جایگزین کنند، بنابراین برخی از نتایج معمولاً دائمی هستند.
-
آکنه باید کنترل شود و جای آن نیز درمان شود
در زنان، ممکن است که آکنه تا دهه ی سی ادامه یابد. غالباً این جوش ها لکه های قهوه ای بر جای می گذارند که تا ماه ها اثر آن باقی می ماند و مانع شفافیت پوست می شود. گاهی اوقات آسیب بافتی همراه حاصل از این نودول های پوستی و کیست های آکنه، جای زخم عمیقی ایجاد می کند. کندن و یا چلاندن جوش ها نیز می تواند ایجاد زخم کند. از آنجا که پوست از دهه ی سی سالگی به تدریج خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهند جای زخم های آکنه واضح تر می شود. برای درمان آکنه باید دلیل ابتلا به آن بررسی شود و سپس درمان شود. برای جای زخم های خفیف آکنه نیز با استفاده از کرم موضعی می توان آنها را بهبود بخشید. جای زخم های شدیدتر در آکنه بهتر است با استفاده از لیزر درمان شود.
-
برای جلوگیری از تجزیه ی کلاژن، میزان مواد قندی در رژیم غذایی باید کنترل شود
شواهد علمی وجود دارد که مصرف بیش از حد کربوهیدرات های ساده مانند شکر، شربت ذرت، دکستروز، عسل، برنج سفید، نان سفید و کنسانتره آب میوه می تواند پوست را زودتر پیر کند؛ زیرا این قندها از طریق فرایندی به نام گلیکاسیون با مولکول های پروتئینی همچون آنهایی که در کلاژن و الاستین وجود دارد پیوند می خورند. این مولکول های مضر محصولات نهایی پیشرفته گلیکاسیون (AGE) خوانده می شوند و AGEs باعث ضعیف شدن کلاژن و الاستین می شود که به نوبه ی خود منجر به افتادگی و چین و چروک و بروز اثرات مضر در بدن می شود. رژیم کم قند حاوی غذاهایی است که به راحتی به کربوهیدرات های ساده تجزیه نمی شوند.
-
کنترل نوسانات وزن
نوسانات وزن در دهه 30 زندگی بخاطر افزایش وزن مربوط به بارداری، انتخاب مواد غذایی توسط کودکان و مردانی که فکر می کنند هنوز 18 سال دارند، سبک زندگی کم تحرک، غذا خوردن مربوط به استرس و داشتن زمان کمی برای ورزش محتمل است. این افزایش و کاهش مداوم وزن می تواند الاستیک پوست را تحت تأثیر قرار دهد و باعث برجستگی و کشیدگی پوست و یا شل شدن پوست شود. بهتر است فرد، وزن خود را در محدوده ی طبیعی نگه دارد که برابر با داشتن شاخص توده ی بدنی (BMI) بین 18 تا 25 است.
-
کنترل استرس و تنظیم مدت زمان خواب
در هنگام خواب بسیاری از مکانیسم های ترمیم بافت طبیعی بدن فعال می شوند؛ از جمله مکانیزم هایی که مسئول ترمیم پوست هستند. در هنگام خواب، بدن هورمون رشد تولید می کند که به داشتن پوستی لطیف کمک می کند. کمبود خواب بدن را در حالت استرس قرار می دهد و باعث ترشح کورتیزول و سایر هورمون های استرس می شود.
این امر منجر به کاهش سطح برخی از هورمون های مفید، افزایش هورمون های تجزیه کننده ی سلول های پوست و همچنین زمان کمتری برای ترمیم آسیب ها می شود. بدون خواب عمیق و کافی، پوست آسیبی که بطور روزانه می بیند را نمی تواند به درستی ترمیم کند. همچنین اختلال در خواب باعث افزایش وزن شده و ممکن است طول عمر را نیز کوتاه کند. استرس شدید یا مزمن باعث می شود که بدن مقدار بیشتری هورمون استرس کورتیزول تولید کند که می تواند به کلاژن و الاستین آسیب برساند و توانایی پوست در ترمیم را کاهش دهد.
منبع
https://skintreatment.com/a/info/blog/change-how-you-age-anti-aging-top-10-for-your-30s
ثبت ديدگاه